.Net developer | Afla in ce directie se indreapta industria software pentru a putea sa-ti extinzi skill-urile de developer

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, Tehnologii in .
.Net developer

Esti in cautarea unui job de .Net developer? Sau te gandesti sa faci un update al skill-urilor tehnice, dar ai niste nelamuriri cu privire la viitorul tau? Ei bine, acest blog post este despre tine. Mai precis, prin acest articol vrem sa evidentiem cateva aspecte care sa-ti fie de folos si sa te ajute sa iei mai usor o decizie.

 

A ramane sau a nu ramane .Net developer? Deprinderea de cunostinte legate de alte tehnologii (in afara de framework-ul .Net) o necesitate sau un plus?

Net developer

Iata o premisa interesanta.

.Net este o tehnologie apreciata de software developeri deoarece ofera solutii pentru multe probleme legate de platforme si aplicatii, stabilind noi standarde in programare.

Astfel, companiile IT prefera sa dezvolte aplicatii si portaluri web cu ajutorul acestui framework pentru ca aduce beneficii precum: securitate sporita, posibilitatea de a construi aplicatii robuste, dar cu un design atractiv si intuitiv, performante ridicate etc.

Si tocmai toate aceste beneficii, pe care le-am enumerat (fugitiv) mai sus, fac din framework-ul .Net unul dintre cele mai apreciate tehnologii. In plus, se estimeaza ca numarul de joburi rezultate ca urmare a volumului de proiecte dezvoltate cu .Net va fi in continua crestere.

Deci, daca ai deja cunostinte avansate de .Net, statistic vorbind, vei fi destul de ocupat in perioada urmatoare. Viitorul suna bine si stabil.

Dar asta nu inseamna ca trebuie sa excluzi invatarea de noi tehnologii. Dimpotriva. Pentru a-ti pastra mintea deschisa si pentru a evolua constant, poti alege sa inveti ceva diferit. Iar acest lucru te va transforma intr-un angajat care aduce un plus de valoare companiei sale.

Pe de alta parte, recomandarea noastra ramane ca mai intai sa te asiguri ca ai cunostinte relevante de .Net si ca poti solutiona task-urile, atat din partea de backend, cat si din cea de frontend.

Intotdeauna, un .Net developer orientat spre dezvoltare, dispus sa invete si sa accepte noi provocari, va ajunge intr-un loc in care va fi apreciat. Iar eforturile sale se vor concretiza in satisfactie profesionala si, desigur, financiara.

De asemenea, la fel ca noi, exista .Net developeri care cred in viitorul acestei tehnologii. Iata un exemplu de pe forumul Quora.

Net developer

 

De ce ai nevoie pentru a lucra precum full stack .Net developer? (cateva cerinte ale jobului pe care sa le iei in considerare)

Ca o afirmatie generala, companiile de IT cauta dezvoltatori .NET cu capacitate de auto-motivare, si care sunt, de asemenea, pasionati atat de partea tehnica a aplicatiei, cat si partea de User Experience, User Interface si App Design.

Dar ce se afla in spatele acestor cuvinte?

Cam tot ce presupune partea de .Net backend & frontend development.

Angajatorii vor sa gaseasca devs cu bune cunostinte de C#, ASP.NET si Web API. Cunostintele de SQL, MSSQL si OOP (best practices) sunt, de asemenea, necesare.

JavaScript MVVM Framework (Vue.js, Angular, Knockout sau React.js) sunt abilitati bonus, care te pot ajuta sa faci o impresie buna in timpul interviului tehnic.

Pe de alta parte, este de la sine inteles ca skill-urile de limba engleza (atat scris, cat si vorbit) sunt un must-have pentru a putea comunica usor cu partenerii si clientii din portofoliul international. (majoritatea firmelor de IT au un astfel de portofoliu si contribuie la transformarea digitala a clientilor de peste hotare).

De exemplu, framework-ul .Net este foarte popular in Marea Britanie, asa ca exista o mare probabilitate sa fii implicat in astfel de proiecte.

Cerintele pentru un job de full stack .Net developer includ colaborarea cu echipa de proiect pentru a produce atat arhitectura, cat si designul aplicatiei.

Asa ca trebuie sa poti scrie cod curat si functional, fiind in acelasi timp #teamplayer. Activitatea presupune identificarea si revizuirea erororilor care apar in timpul procesului de lucru.

Scopul tau este de a indeplini cerintele clientului, prin crearea sau imbunatatirea produsului software existent.

Testarea si implementarea aplicatiilor fac, de asemenea, parte din fisa de post a unui developer .Net.

Suna interesant cerintele de mai sus? Crezi ca le poti acoperi cu succes?

Vezi jobul nostru

 

Cand esti (de obicei) considerat senior .Net developer?

Cand ai peste 5 ani experienta (relevanta) in lucrul cu framework-ul .Net si ai fost implicat in proiecte reale.

Dar nu conteaza doar numarul de ani. Modul in care folosesti timpul petrecut in compania de IT este esential. De asemenea, sa nu uitam ca, in majoritatea interviurilor pentru postul de senior .Net developer, accentul este pus si pe partea de soft skills.

Deci, angajatorii sunt interesati de:

  • un nivel de comunicare excelent, atat intern, cat si extern;
  • abilitatile de organizare;
  • respectarea termenelor limita;
  • abilitatile de coordonare a echipei (chiar daca nu ocupi functia de tech lead, la un moment dat, poate fi necesar sa creezi chiar tu task-uri, sa le distribui si sa iti ajuti colegii).

Asa ca nu neglija partea de tech skills, dar si soft skills. Un echilibru intre cele doua, te face un bun candidat pentru un job de .Net developer, nivel senior.

Suna bine ce am spus mai sus?

Vezi jobul nostru de:

Backend .Net Developer

 

Ce inseamna sa lucrezi intr-o companie cu departamente dedicate .Net?

Daca iti place tehnologia .Net si te gandesti ca ai abilitatile necesare pentru a evolua in acest domeniu, locul tau este intr-o companie cu un departament dedicat de .Net.

De ce? Pentru ca ai ocazia sa lucrezi cu echipe de profesionisti, dezvoltand proiecte pentru clientii care cunosc importanta si beneficiile acestui framework. Iar provocarile din departamentul dedicat iti vor alimenta mereu entuziasmul si dorinta de a progresa.

Noi, de exemplu, am realizat importanta unui astfel de departament, inca de la inceputurile brandului Roweb, cand am adoptat tehnologia .Net.

Si trei dintre proiectele noastre principale sunt dezvoltate cu ajutorul unei echipe dedicate de developeri cu experienta .Net.

Iata cateva detalii despre cele trei proiecte:

Whise – este cel mai extins parteneriat din portofoliu Roweb (din 2006). Proiectul reprezinta un CRM dezvoltat, tinand cont de dorinta puternica a clientului de a deveni lider de piata in domeniul imobiliar din Belgia, lucru care s-a si intamplat intr-un timp destul de scurt.

In prezent, echipa .Net care lucreaza la proiectul Whise pentru a continua dezvoltarea digitala a business-ului, clientul intentionand sa cucereasca si alte piete imobiliare din Europa.

Tehnologii principale folosite in proiect: .NET 5 Web API, NancyFX, KnockoutJS, jQuery, ReactJS. 

nGage – reprezinta un grup de peste 20 de companii din industria HR, care se ocupa de gestionarea a peste un milion de candidati, in fiecare an. Scopul principal al echipei noastre este de a ajuta clientul sa atraga candidati relevanti prin procese de recrutare eficiente si transparente.

Astfel, am dezvoltat o aplicatie intuitiva, adaptata normelor GDPR, care rezolva toate problemele care pot aparea in procesul de comunicare dintre candidati si angajatori.

Tehnologii principale folosite in proiect: SQL, ASP.NET Webforms, Adestra API, Javascript MVVM through Knockout JS, Cordova. 

Tourpaq – este un sistem de management pentru operatorii de turism, dezvoltat de expertii Roweb pentru o companie daneza. Tourpaq include doua aplicatii: una pentru agentiile de turism, cealalta pentru turistii care aleg sa calatoreasca cu aceste agentii.

Aplicatiile sunt dezvoltate cu baze date complexe si tool-uri SEO, instrumente de management financiar si de plata, instrumente de optimizare automata a preturilor si un CRM de gestionare a fluxului de lucru.

Tehnologii principale folosite in proiect ASP.NET Web API, Javascript MVVM through Knockout JS, HTML5, CSS3, Cordova. 

Departamentele noastre .Net, din Craiova si Pitesti, includ 43 de software developeri (majoritatea dintre ei cu peste 10 ani experienta).

Mai mult, 10% dintre dezvoltatorii .Net lucreaza in compania noastra inca din primii ani de la infiintare.

Net developer

 

De la corporatie, la o companie flexibila…

Net developer

Sa lucrezi intr-o companie precum Roweb inseamna sa te bucuri, in primul rand, de beneficiile unei companii care iti ofera flexibilitate. In cadrul proiectelor noastre, punem accent pe calitatea muncii software developerilor si le oferim libertatea de a se organiza asa cum doresc.

Mai mult, inca de la inceput, am inlaturat barierele rigiditatii si am optat pentru construirea unei comunitati in care oamenii se sprijina reciproc. Tocmai de aceea, integrarea fiecarui coleg nou este un aspect esential pentru noi, chiar daca persoana respectiva are suficienta experienta in industria muncii.

Net developer

De asemenea, recompensam loialitatea, ideile creative si implicarea.

Dezvoltatorii nostri .Net au libertatea de a veni cu sugestii care ne ajuta sa imbunatatim proiectul si sa gasim solutii practice pentru client.

 

Cateva aspecte despre Roweb

  • Compania Roweb a fost infiintata in 2004. Initiativa crearii acesteia apartine unui fost profesor de Informatica de liceu, caruia i s-au alaturat trei fosti elevi.
  • Din echipa Roweb fac parte peste 130 de profesionisti. Dintre acestia, mai mult de jumatate sunt seniori.
  • Roweb are sedii in trei orase importante din Romania: Bucuresti, Pitesti, Craiova si colaboratori remote in toata tara. In curand, va deschide un nou birou in Marea Britanie.
  • Portofoliul Roweb include peste 1000 de proiecte, majoritatea fiind internationale. Cel mai extins parteneriat continuu cu un client este de peste 18 ani.
  • In 2008, compania a devenit partener Microsoft.

Lucrul intr-o echipa precum Roweb suna bine?

Hai sa bem o cafea impreuna! Vezi mai multe detalii in sectiunea noastra de Cariere.

Cariere


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices