ItTradeOnline for Android


Tehnologii:

Android SDK, SQLite, REST Web Service

Categorii:

Dezvoltare aplicatii mobile / Tranzactionarea echipamentelor it

Proiectul IT Trade Online a inceput cu dezvoltarea unui website, un marketplace B2B pentru comercianti en-gross si producatori de componente IT hardware. Ulterior a devenit necesara dezvoltarea de aplicatii mobile, atat pe iOS cat si pe Android, cu scopul de a ajuta utilizatorii sa verifice datele din conturile lor si sa poata efectua cea mai mare parte din actiunile disponibile anterior doar pe desktop, intr-un mod cat mai simplu si rapid, pe smartphone sau tableta.

Am urmarit sa reproducem functionalitatile de baza ale site-ului in cadrul aplicatiei si anume: broadcast, inventory, conversations si creare de broadcast. De asemenea utilizatorul are posibilitatea sa caute in datele din fiecare categorie de continut.

Designul simplu pe care l-au avut initial aplicatiile a fost ulterior refacut, pentru a ramane actual si a oferi cea mai buna experienta pentru utilizatori.

Tehnologiile pe care le-am folosit au fost: Android SDK, Java, XML, http requests, acces la API-urile locale ale dispozitvului (apelara telefonica, efectuarea de poze cu camera telefonului).

  • Sectiunea de Broadcast: permite utilizatorilor sa publice anunturi pe platforma, unde sunt vizibile imediat de catre toti ceilalti utilizatori. Se pot vizualiza cele mai recente anunturi sau cauta conform unor criterii specifice
  • Sectiunea de Conversatii: permite utilizatorilor sa contacteze alti membri ai platformei
  • Sectiunea de Inventar: faciliteaza cautarea dupa numarul de serie al pieselor si dupa producator, precum si contactarea membrilor ale caror anunturi au tag-ul cu numarul de serie al piesei de care este interesat utilizatorul

Pentru interactiunea dintre aplicatia mobila si website am folosit un API REST dezvoltat in ASP.NET.

Cateva proiecte ale noastre

Navigati prin portofoliul nostru dupa tipul solutiei, tehnologie principala sau domeniu de activitate al clientului.


Cere acum o estimare de cost gratuita

Trimite-ne un email la contact@roweb.ro sau completeaza informatiile despre proiectul tau si noi te vom contacta cu o estimare de cost in cel mult 2 zile lucratoare.