Aplicatie iOS - suport pentru inovatiile din proiectul Living+

Apllicatie iOS - suport pentru elementele inovatoare din proiectul Living+ - care permite utilizatorilor sa controleze de la distanta 3 dispozitive fizice: unitatea de ventilatie, patul ajustabil si senzorii de confort pentru somn

TECHNOLOGII

Swift, Xcode, UIKit, CoreBluetooth, XCGLogge

NEVOIA CLIENTULUI

Dezvoltarea unei aplicatii DEMO pentru iOS

capabila sa ofere suport pentru inovatiile din prototipul creat pentru industria transporturilor si care sa comunice prin Bluetooth cu echipamentele fizice din prototip.

SOLUTIA

O aplicatie dinamica si intuitiva pentru iOS care permite controlul de la distanta a 3 dispozitive fizice:

unitatea de ventilatie, patul ajustabil si senzorii de confort pentru somn.

Principalele directii ale proiectului:

 • Clientul nostru, Mobile Agency, era interesat sa dezvolte o aplicatie iOS care sa fie folosita intr-un centru de testare al unei companii din industria transporturilor. Aplicatia a fost gandita sa puna in valoare oportunitati de crestere a confortului in cabina camionului cu ajutorul setarilor digitale facute direct din aplicatie;
 • Pentru a oferi suport pentru testarea si exemplificarea concreta a inovatiilor, am dezvoltat o aplicatie iOS care comunica prin Bluetooth cu dispozitivele din macheta de testare (un pat, un sistem de ventilatie, si alte dispozitive fizice care ofera confort) astfel incat utilizatorii sa aiba control eficient asupra lor si sa se bucure de o experienta imbunatatita;
 • Chiar daca proiectul a venit cu o provocare destul de mare (aplicatia ruleaza hardware-based prin conectare la Bluetooth iar hardware-ul este locaizat in Olanda) Roweb a reusit sa creeze dezvolte proiectul bazandu-se doar pe documentatii;

Localizare: Olanda

Industrie: Aplicatii mobile/Industria transporturilor

Servicii: dezvoltare aplicatii mobile - iOS App

Technologies: Swift, Xcode, UIKit, CoreBluetooth, XCGLogge

Status: proiect finalizat / colaborare continua cu clientul Mobile Agency

Echipa

1x Project Manager

1x iOS Developer

CLIENTUL NOSTRU

Clientul nostru - Mobile Agency - este o companie din Olanda care ofera solutii inovative de business care au la baza aplicatii digitale (aplicatii web apps, aplicatii mobile, sisteme cloud etc).

Cu activitate din 2010, principalul obiectiv al companiei-client Mobile Agency este sa dezvolte aplicatii utile pentru mediul de lucru, aplicatii care vizeaza: procesele, noile produse sau integrarea de noi tehnologii.

CONTEXTUL

Clientul a vrut sa dezvolte o aplicatie iOS (Living+) care sa fie folosita in centrele de testare ale unei companii din industria transporturilor pentru identificarea de noi oportunitati de dezvoltare a business-ului (inovatii pentru cresterea confortul in cabina unui camion). Pentru aceasta aplicatie Mobile Agency cauta o companie de software development cu experienta, capabila sa o livreze rapid si la calitatea asteptata.

In trecut Mobile Agency a mai dezvoltat proiecte cu Roweb si a fost foarte multumit de rezultate - acesta fiind motivul pentru care a ales sa lucreze cu noi.

“Am mai lucrat si inainte cu Roweb - serviciile bune pe care le-au oferit fiind motivul pentru care am ales sa revenim la ei. Intrucat activitatea Mobile Agency se bazeaza pe outsourcing, aveam o lista lunga de companii software cu care puteam colabora. Am ales sa mergem pe principiul: daca un furnizor iti ofera servicii de calitate este de preferat sa ramai in continuare in parteneriat cu el. ”

Frans-Willem Duijnhouwer / COO Mobile Agency / CEO EasyIQ

OBIECTIVUL CLIENTULUIL

Implementarea de solutii inovative cu ajutorul tehnologiei: dezvoltarea unei aplicatii iOS intuitive, capabile sa se conecteze cu dispozitive fizice pentru a creste confortul utilizatorului.

SOLUTIA

Pentru a sustine inovatia, am creat o aplicatie iOS care comunica prin Bluetooth cu dispozitivele fizice din macheta (3 dispozitive fizice: unitatea de ventilatie, patul ajustabil si senzorii de confort pentru somn).

Scopul aplicatiei este de a creste confortul utilizatorilor prin setari personalizate de la distanta.

Comunicarea cu cele 3 dispozitive se face cu ajutorul unui Bluetooth manager (unul pentru functiile de e-fresh si season sleeper, si altul pentru patul ajustabil).

O parte din functionalitati sunt simulate in aplicatie, altele dunt actionate prin citirea/trimiterea de comenzi catre Bluetoth manager. Bluetooth manager-ul functioneaza ca un pod intre aplicatie si dispozitivele fizice.

Panoul principal

 • Vizualizare rapida a dispozitivelor care pot fi setate/ajustate in functie de preferinte;
 • Un panou arata nivelul de umiditate si temperatura din cabina (identificata prin Bluetooth manager);
 • Afisarea statusului de conectat/deconectat si optiunea de conectare rapida la Bluetooth;
 • 3 ecrane pentru cele 3 dispozitive;
 • Buton actionabil pentru vizualizarea rapida a listei de dispozitive care pot fi adaugate;
 • Trecere rapida la la Vizibil la Ascuns pentru fiecare produs/dispozitiv - in modul de editare.

Unitatea E-Fresh Unit

Unitatea hardware permite urmatoarele setari:

 • Purificarea aerului (utilizand filtre);
 • Semnalizarea pe ecran atunci cand filtrele trebuie schimbate;
 • Alarma daca este detectat fum sau nivel ridicat de CO (citit de pe managerul Bluetooth daca alarma este activata);
 • Daca un filtru este eliminat din unitate, o notificare de tip pop-up confirma resetarea unitatii si toti indicatorii (simulati) sunt setati pe 0..

Patul ajustabil

Unitatea de hardware permite urmatoarele setari:

 • Functie de tap-and-hold pentru pozitionarea patului mai sus sau mai jos;
 • Functie de tap-and-hold pentru ajustarea confortului in zona capului;
 • Doua butoane pentru a pozitiona patul la pozitie minima sau maxima.

Unitatea Season Sleeper

 • De aici utilizatorul poate seta ventilatia cu aer cald sau rece in zona patului pentru a creste confortul in timpul somnului;
 • Utilizatorii pot seta temperatura dorita si un “program” (programul de somn si alarma de trezire).

Avantaje dincolo de asteptari

 • Viziune concentrata pe obiectiv: “Pentru acest proiect, Roweb ne-a oferit rapid o abordare care a raspuns obiectivelor noastre si o echipa cu experienta, asigurandu-se ca la final vom putea livra catre clientul nostru o aplicatie cu adevarat valoroasa.”
 • Frans-Willem Duijnhouwer / COO Mobile Agency / CEO EasyIQ

 • Solutionarea rapida a problemelor: Chiar daca proiectul a venit cu o provocare destul de mare (aplicatia ruleaza hardware-based prin conectare la Bluetooth iar hardware-ul este locaizat in Olanda) Roweb a reusit sa creeze dezvolte proiectul bazandu-se doar pe documentatii.

Beneficii din colaborarea cu Roweb

 • nivel mare de experienta pe multiple tehnologii;
 • reactivitate la nevoile clientului si comunicare eficienta;

1x Project Manager

1x iOS Developer

Tehnologii folosite: Swift, BLE, UIKit, CoreBluetooth, XCGLogge

Etapele proiectului: Design > Functionalitate > Test & Revizii > Eliminarea erorilor > Publicare

“Am lucrat cu echipele Roweb pe mai multe proiecte. Am dezvoltat o aplicatie la care noi am venit cu partea de design si ei cu partea de dezvoltare efectiva. De asemenea, am mai creat cateva drivere GRPC pentru un alt client si am facut un sitecare rula PHP sa functioneze cu WebSockets. Colaborarea a fost excelenta si mi s-a parut absolut impresionant ca au putut crea de la distanta un driver Bluetooth pentru hardware in conditiile in care acesta era plasat in Olanda. Roweb este un partener pe care l-as recomanda oricand pentru dezvoltarea de aplicatii.”

Frans-Willem Duijnhouwer

COO Mobile Agency / CEO EasyIQ

DE CE ROWEB?

In 2004 am inceput cu o echipa mica de developeri din dorinta de a face o diferenta pe piata.

Astazi avem peste 127 de profesionisti care s-au implicat, de-a lungul timpului, in peste 1000 de proiecte livrate cu succes pentru companii din intreaga lume (din peste 30 de tari).

Clientii nostri recomanda serviciile Roweb in special pentru ca:

 • ne place sa gandim dincolo de limitari;
 • livram intotdeauna solutii inteligente si personalizate;
 • alocam echipe dedicate de software development pentru fiecare proiect;
 • ne bazam pe tehnologii inovatoare;
 • stim cum sa ne adaptam din mers la cerinte dinamice;
 • oferim un raport foarte bun cost/calitate;
 • livram integrari perfecte intre solutii.