Portofoliu Data Analytics

Descopera o parte dintre proiectele de Data Analytics dezvoltate pentru clientii nostri si ala ce inseamna sa lucrezi cu echipele noastre de experti.

Modele predictive pentru preturile de inchiriere masini in Australia  

Am apelat la 4 serii de modele predictive pentru a arata tendintele in ceea ce priveste pretul de inchiriere. Am exersat modelul pe un subset de date si testat pe date existente pentru a determina, in baza unor masuri statistice, care este cel mai bun model predictiv.

Data Analysis Portfolio Roweb
Data Analysis Portfolio Roweb
Data Analysis Portfolio Roweb

Data Analytics Imobiliate | Solutie Multi-Tenant Power BI (WHISE CRM)

Optimizarea unei aplicatii existente prin dezvoltarea unei solutii dedicate multi-tenant pentru a livra rapoarte intuitive si informative clientilor din platforma.

In curand in portofoliul nostru Data Analytics

Produse data analytics

In curand vom lansa o serie de produse software dezvoltate de echipa noastra de Data Analytics, solutii care vor permite interactiune live cu specialistii nostri.

De asemenea, le vom oferi clientilor oportunitatea de a testa procesarea de date si utilitatea acestor produse software.

Data Analysis Portfolio Roweb

Vrei sa fii notificat atunci cand vor fi lansate produsele data analytics?

Lasa-ne datele tale de contact, iar noi vom reveni catre tine cu noutati.

Vrei sa afli la ce tipuri de date poti obtine acces pentru compania/ produsul/ industria ta?

Iata cateva exemple:

Finante-Banci

Asigurari

Telecomunicatii

Imobiliare

Turism

eCommerce

CUM POTI FOLOSI DATA ANALYTICS IN

Finante & Banking

Evaluarea riscului:

Modelele clasice de evaluare pentru acordarea de credite au limitari in evaluarea solvabilitatii. Sistemele de “machine learning” pot analiza surse complexe si diverse de date - istoricul tranzactiilor, activitatea pe social media, etc. - pentru a oferi evaluari punctuale cu privire la nivelul de risc pentru acordarea unui credit. Modelele precum gradient boosting, retelele neurale sau metodele de ansamblu pot imbunatati luarea deciziilor privind creditul.

Detectarea fraudelor:

Institutiile financiare se confrunta constant cu riscul de activitati frauduloase. Modelele bazate pe “machine learning” sunt instrumente performante pentru detectarea anomaliilor, permitand identificarea potentialelor activitati frauduloase. Tehnici precum detectia anomaliilor, invatarea supervizata si analiza pot imbunatati sistemele de detectare a fraudelor.

Tranzactionare algoritmica si strategii de investitii:

Algoritmii de invatare automata pot analiza tendintele din piata, datele istorice si alti factori pentru a dezvolta strategii de tranzactionare mai complexe. “Reinforcement learning”, “neural networks”, si “natural language processing (NLP)” sunt tehnici utilizate pentru a lua decizii informate in tranzactionare si pentru a optimiza portofoliile de investitii.

Servicii clienti si personalizari:

Invatarea automata le permite bancilor si institutiilor financiare sa ofere experiente personalizate clientilor. Robotii de chat activati prin NLP pot gestiona intrebarile clientilor, in timp ce motoarele de recomandare utilizeaza datele comportamentale ale clientilor pentru a sugera produse si servicii financiare personalizate.

Roweb servicii data analytics Roweb servicii data analytics

CUM POTI FOLOSI DATA ANALYTICS IN

Asigurari

Evaluare riscurilor:

Algoritmii de invatare automata pot analiza surse diverse de date - inclusiv informatii despre clienti, date istorice privind despagubirile, telematica si date externe in evaluarea riscurilor. Acest lucru ajuta asiguratorii sa creeze politici de preturi mai bune si sa ia decizii informate.

Detectarea fraudelor:

Frauda in asigurari reprezinta o problema semnificativa care afecteaza industria. Modelele de invatare automata ajuta la detectarea anomaliilor in datele despre despagubiri, identificarea modelelor suspecte si semnalarea potentialelor cazuri de frauda. Tehnici precum detectia anomaliilor, modelarea predictiva si analiza de retea ajuta la prevenirea fraudelor.

Procesarea si automatizarea reclamatiilor:

Invatarea automata poate simplifica procesul de procesare a plangerilor prin automatizarea anumitor sarcini, cum ar fi procesarea documentelor, evaluarea daunelor si verificarea plangerilor. Recunoasterea optica a caracterelor (OCR) combinata cu algoritmii de invatare automata poate extrage informatii din documente, accelerand solutionarea plangerilor.

Analiza predictiva pentru reducerea riscurilor:

Modelele de invatare automata pot prezice si atenua riscurile prin analiza modelelor de date legate de asigurati, tendinte de pe piata si altele. Analiza predictiva ajuta asiguratorii sa gestioneze proactiv riscurile, sa previna pierderile si sa imbunatateasca performanta generala.

Roweb servicii data analytics Roweb servicii data analytics

CUM POTI FOLOSI DATA ANALYTICS IN

Telecomunicatii

Optimizare si management de retea:

Modelele de invatare automata pot analiza modelele de trafic in retea, pot prevedea blocajele si optimiza rutarea. Ele ajuta la optimizarea dinamica a retelei, mentenanta predictiva, alocarea resurselor si imbunatatirea performantei si fiabilitatii retelei.

Mentenanta predictiva pentru infrastructura:

Algoritmii de invatare automata pot analiza datele provenite de la senzori si dispozitive din infrastructura de telecomunicatii pentru a prezice posibile defectiuni sau necesitati de mentenanta. Mentenanta predictiva minimizeaza timpul de nefunctionare, imbunatateste disponibilitatea serviciului si reduce costurile de mentenanta.

Anticiparea rezilierilor si retinerea clientilor:

Modelele de invatare automata pot analiza datele clientilor, modelele de utilizare si comportamentul pentru a prezice posibile renuntari la servicii. Prin identificarea factorilor care contribuie la reziliere, companiile de telecomunicatii pot implementa strategii de retentie tintite si oferte personalizate pentru a reduce pierderea clientilor.

Detectarea fraudelor si securitatea:

Companiile de telecomunicatii se confrunta cu diverse riscuri de frauda, inclusiv frauda la abonament si manipularea inregistrarilor de apel. Modelele de invatare automata pot detecta anomalii in modelele de utilizare, traficul de retea si comportamentul abonatilor pentru a identifica posibile fraude, imbunatatind masurile de securitate.

Calitatea serviciilor si experienta clientilor:

Invatarea automata ajuta la monitorizarea si imbunatatirea calitatii serviciilor prin analizarea valorilor de performanta a retelei, a inregistrarilor de date despre apeluri si a feedback-ului clientilor. Acest lucru le permite furnizorilor de telecomunicatii sa identifice si sa rezolve problemele in mod proactiv, ceea ce duce la experiente mai bune pentru clienti.

Roweb servicii data analytics Roweb servicii data analytics

CUM POTI FOLOSI DATA ANALYTICS IN

Imobiliare

Evaluarea proprietatii:

Estimarea preturilor proprietatilor reprezinta o provocare semnificativa. Modelele de invatare automata, in special algoritmii de regresie, pot analiza datele istorice despre vanzarile de proprietati, atributele locatiei, tendintele pietei si caracteristicile proprietatilor pentru a estima cat mai precis valorile proprietatilor.

Predictia cererii:

Intelegerea cererii viitoare pentru anumite tipuri de proprietati in anumite locatii este esentiala pentru dezvoltatori si investitori. Modelele de invatare automata pot analiza datele demografice, indicatorii economici si datele istorice despre vanzari pentru a prognoza cererea in diferite domenii, ajutand in luarea deciziilor strategice.

Recomandare de proprietati:

Potrivirea proprietatilor cu potentialii cumparatori sau chiriasi poate fi o provocare din cauza diferentelor de preferinte. Sistemele de recomandare bazate pe invatare automata, care utilizeaza filtrarea colaborativa sau abordari bazate pe continut, pot sugera proprietati utilizatorilor pe baza interactiunilor, preferintelor si comportamentului lor din trecut.

Evaluarea riscurilor si detectarea fraudelor:

Invatarea automata poate ajuta la evaluarea riscului asociat cu investitiile imobiliare si cu imprumuturile. Modelele pot analiza datele financiare, tendintele pietei si modelele istorice pentru a identifica potentiale riscuri si anomalii, ajutand astfel la detectarea fraudei si la diminuarea riscurilor.

Managementul portofoliului si strategie de investitii:

Investitorii imobiliari se confrunta adesea cu provocari in optimizarea portofoliilor si in elaborarea strategiilor de investitii eficiente. Algoritmii de invatare automata pot analiza tendintele pietei, datele istorice de performanta si profilurile de risc pentru a oferi informatii pentru optimizarea portofoliului si luarea deciziilor.

Roweb servicii data analytics Roweb servicii data analytics

CUM POTI FOLOSI DATA ANALYTICS IN

Turism si Ospitalitate

Recomandari personalizate si experienta clientilor:

Algoritmii de invatare automata pot analiza preferintele clientilor, comportamentul si datele istorice pentru a oferi recomandari personalizate pentru destinatii de calatorie, cazare, etc. Sistemele de recomandare bazate pe filtrarea colaborativa si abordarile bazate pe continut pot spori satisfactia clientilor.

Prognoza cererii si optimizarea preturilor:

Estimarea cererii pentru anumite destinatii, locuri de cazare sau servicii este esentiala pentru strategiile de stabilire a preturilor si alocarea resurselor. Modelele de invatare automata pot analiza datele istorice privind rezervarile, sezonalitatea, evenimentele si factorii externi pentru a prognoza cererea cu precizie, permitand companiilor sa optimizeze preturile si disponibilitatea.

Managementul reputatiei:

Monitorizarea si intelegerea perceptiilor si recenziilor clientilor pe diferite platforme sunt vitale pentru gestionarea reputatiei in industria ospitalitatii. Modelele de procesare a limbajului natural (NLP) pot analiza recenzii, continutul retelelor sociale si feedback-ul pentru a evalua nivelurile de satisfactie a clientilor si pentru a identifica zonele de imbunatatire.

Eficienta operationala si managementul resurselor:

Invatarea automata poate optimiza diverse aspecte operationale din ospitalitate, cum ar fi programarea personalului, gestionarea stocurilor, consumul de energie si programele de intretinere. Analiza predictiva si algoritmii de optimizare pot ajuta la eficientizarea operatiunilor, la reducerea costurilor si la cresterea eficientei.

Managementul si planificarea destinatiilor turistice:

Invatarea automata poate ajuta la analiza comportamentului turistic, a modelelor de trafic si a preferintelor pentru a ajuta la gestionarea si planificarea destinatiei. Modelele predictive pot prognoza sosirile vizitatorilor, pot identifica orele de varf si pot optimiza fluxurile turistice, contribuind la o mai buna planificare a infrastructurii si alocarii resurselor.

Roweb servicii data analytics Roweb servicii data analytics

CUM POTI FOLOSI DATA ANALYTICS IN

eCommerce

Experienta personalizata la cumparare:

Algoritmii de invatare automata pot analiza comportamentul clientilor, istoricul de navigare, modelele de cumparare si datele demografice pentru a oferi recomandari personalizate de produse. Sistemele de recomandare pot utiliza filtrarea colaborativa sau abordari bazate pe continut pentru a sugera produse, imbunatatind implicarea clientilor si vanzarile.

Gestionarea inventarului si anticiparea cererii:

Predictia cererii pentru produse si gestionarea eficienta a stocurilor sunt esentiale pentru afacerile de comert electronic. Modelele de invatare automata pot analiza datele istorice privind vanzarile, sezonalitatea, tendintele si factorii externi pentru a estima cererea cu precizie. Acest lucru ajuta la optimizarea nivelurilor de stoc si la reducerea stocurilor sau situatiilor de suprastoc.

Detectarea si prevenirea fraudei:

Platformele de comert electronic sunt susceptibile la activitati frauduloase. Modelele de invatare automata pot detecta anomalii in modelele tranzactiilor, comportamentul utilizatorilor si informatiile de plata pentru a semnala activitati potential frauduloase. Tehnici precum detectarea anomaliilor, invatarea supravegheata si analiza retelei ajuta la prevenirea fraudei.

Optimizarea dinamica a preturilor si a veniturilor:

Algoritmii de invatare automata pot optimiza strategiile de stabilire a preturilor analizand preturile concurentilor, cererea pietei, comportamentul clientilor si alte variabile in timp real. Modelele de preturi dinamice pot ajusta preturile in mod dinamic pentru a maximiza veniturile, ramanand, in acelasi timp, competitive.

Roweb servicii data analytics Roweb servicii data analytics