icon
DigiConsul

Calatoria ta incepe cu un Pasaport!

TEHNOLOGII

iOS, Objective-C, C, C++, Android SDK, Java, Tesseract OCR, OpenCV, ASP.NET, MVC, Entity Framework, MS SQL Server, Bootstrap, jQuery, WordPress, Google Maps API

CATEGORII

Dezvoltare aplicatii mobile / Aplicatii business / Altele

Clientul nostru

Clientul nostru a avut ideea de a realiza o aplicatie mobila care sa faciliteze procesul de aplicare pentru vize.

Alaturi de o echipa cu peste 25 de ani experienta in domeniul institutiilor diplomatice, clientul era constient de presiunea din ce in ce mai mare cu care au de-a face consulatele, de-a filtra aplicatiile pentru viza intr-un timp cat mai scurt, cu resurse din ce in ce mai limitate.

Scopul aplicatiei era sa sprijine atat aplicantii, cat si consulatele, printr-un proces online, realizabil la distanta, in siguranta si intr-un timp mult mai scurt. 

Ideea de baza a solutiei era sa combine comunicarea cu aplicantul prin multiple canale si atribuirea automata a unui scor preliminar, pentru fiecare cerere de viza.

Clientul auzise deja de reputatia Romaniei ca o destinatie de outsourcing foarte convenabila, cu mai multi dezvoltatori de software de calitate si preturi atractive, astfel incat de la inceput a cautat un provider din Romania pentru a realiza acest proiect. Dupa discutii cu mai multe companii de software, a ales sa lucreze cu noi datorita experientei noastre in dezvoltare de aplicatii mobile si datorita expertizei in machine learning, foarte rara pe piata de la noi din tara.

Nevoia clientului

Initial, clientul a cerut un prototip pentru o aplicatie de iPad, care sa foloseasca recunoasterea optica a caracterelor (Optical Character Recognition - OCR) pentru a scana imagini foto ale pasaportului aplicantilor pentru viza.

Aceasta aplicatie urma sa colecteze informatiile din pasaport (nume, prenume, data nasterii, tara, numarul de identificare al pasaportului) si sa le completeze in spatiile corespunzatoare din formularul de cerere pentru viza.

Clientul avea nevoie de acest proof of concept (PoC) al aplicatiei mobile pentru a prezenta ideea mai departe. Clientul nostru a fost foarte multumit de realizarea PoC, astfel incat a decis sa continue colaborarea cu Roweb pentru a implementa produsul final si cateva produse si servicii conexe.

Solutie
Doua interfete:

PENTRU APLICANTI
Android, iOS si Web
PENTRU CONSULATE
Web

Cea mai mare provocare a acestui proiect a fost recunoasterea optica a caracterelor in diverse conditii de iluminare, de la supra-expunere la sub-expunerea detaliilor din pasaport.

Problemele au fost cauzate de faptul ca unele dispozitive mobile folosite pentru a fotografia pasaportul nu aveau optiuni de blit, astfel incat fotografiile rezultate aveau rezolutie foarte slaba.

Algoritmii de procesare a imaginilor pe care i-am scris in C++ au eliminat cu succes lipsa de claritate a imaginilor.

Principalele tehnologii folosite au fost:

 • iOS cu C si Objective-C - pentru aplicatia iPad

 • Android SDK cu C si Java - pentru aplicatia Android

 • C++ - pentru a scrie un algoritm de procesare a imaginilor, folosit de catre aplicatii

 • Tesseract OCR - una din cele mai populare librarii open source pentru recunoasterea optica a caracterelor (optical character recognition - OCR), folosita pentru "citirea" informatiilor din fotografii

 • Algoritmul de machine learning interpreteaza informatiile din fotografii si completeaza formularul cu datele corespunzatoare fiecarui camp

 • OpenCV - una din cele mai populare librarii pentru task-uri de computer vision, a fost folosita la ambele aplicatii mobile

 • API-ul gov.uk - pentru validarea companiilor la care aplicantii afirma ca lucreaza

 • Pentru dezvoltarea site-urilor pentru Applicant & Manager: ASP.NET cu MVC, Entity Framework, MS SQL Server, Bootstrap si jQuery. Site-ul de prezentare a fost construit in WordPress. In plus, integrarea cu Google Maps faciliteaza validarea unora dintre informatiile completate de catre aplicanti in cererile de viza, cum ar fi adresa curenta si cea din tara de destinatie si adresa angajatorului.

Beneficiile clientului pentru faptul ca a lucrat cu noi:

 • Acces la expertiza in machine learning, care se gaseste destul de greu in general, si in mod special pe piata din Romania

 • Acces la o echipa dedicata de programatori mobile seniori, cu peste 5 ani experieta in dezvoltarea de aplicatii iOS si Android

 • Livrari mereu la timp: primul release a fost gata cu o luna mai devreme decat ceruse clientul

 • Flexibilitate si comunicare excelenta

quote

Nu exista un partener mai bun decat Roweb. Arsenalul lor vast de competente a depasit cerintele noastre. Echipa de implementare este increzatoare in capacitatile proprii, are o performanta constanta, pe care te poti baza, livrand mereu conform specificatiilor si cu mult inaintea termenelor stabilite. Programatorii au o atitudine incredibil de pozitiva, competenta, creativitate si isi trateaza meseria ca pe o arta, punand inima si suflet in fiecare proiect.

Paul Horner

Paul Horner

Director at DigiConsul GmbH