Clientul nostru

Clientul este o companie B2B ce comercializeaza rulmenti online. De asemenea, vinde si offline, la depozitul sau. Isi doreau sa isi extinda prezenta online si sa isi optimizeze procesele, iar o companie locala cu care lucraseram inaine ne-a recomandat drept cel mai bun partener care sa-i ajute cu asta.

Necesitatile clientului

Principala lor cerinta a fost un sistem B2B de acces controlat, prin care utilizatorii logati sa poata comanda online componente industriale (rulmenti).

Solutie

Am ales Magento ca solutie de e-commerce si am implementat permisiuni de acces custom pentru utilizatori – care trebuie aprobate de administratorul platformei inainte de a putea efectua o comanda.

Am implementat un sistem de cautare inteligenta bazat pe Solr: functia de cautare este fatetata si toleranta la erori; de asemenea, recomanda cautari similare si afiseaza si alte produse sugerate, cu carateristici identice sau similare, dar de la un producator diferit. Ne-am ocupat si de setarea serverului lor privat Solr.

Am implementat si o functionalitate foarte utila pentru marketing, un sistem integrat pentru licitatii, ce permite clientului sa organizeze si gestioneze licitatii pentru o parte din stocuri.

Am conectat Magento cu ERP-ul ales de client, SoftOne, ceea ce le permite sa gestioneze stocuri, comenzi si relatiile cu clientii. Sistemul importa automat produse si stocuri si exporta comenzile in SoftOne.

Echipa de proiect a fost alcatuita dintr-un manager de proiect, un programator si un designer. Etapele de consultanta si de dezvoltare a solutiei au durat in total 3 luni.

O provocare pe care am intalnit-o a tinut de faptul ca anumite operatiuni ale ERP-ului nu fusesera documentate la nivelul lor de complexitate, insa din fericire clientul si-a folosit accesul la baza sa de date si ne-a sustinut in configurarea helper-elor necesare.

Beneficiile clientului pentru ca a ales sa colaboreze cu noi:

  • Proactivitate si implicare dincolo de ceea ce s-a cerut de la noi: pentru a imbunatati business-ul clientului, am identificat si rezolvat anumite erori legate de ERP-ul lor
  • Combinatia potrivita de competente tehnice: am reusit sa integram toate functionalitatile B2B, Solr si SoftOne cu Magento

Cateva proiecte ale noastre

Navigati prin portofoliul nostru dupa tipul solutiei, tehnologie principala sau domeniu de activitate al clientului.


Cere acum o estimare de cost gratuita

Trimite-ne un email la contact@roweb.ro sau completeaza informatiile despre proiectul tau si noi te vom contacta cu o estimare de cost in cel mult 2 zile lucratoare.