Aplicatia Hello iOS


Tehnologii:

PHP, MySQL, JSON, Python, Socket Connections, Facebook SDK & Graph API, Google Places API, GPS, APNS

Categorii:

Dezvoltare aplicatii mobile / Altele

Clientul nostru

Clientul este un antreprenor din Romania, care ne-a cerut o aplicatie iOS ce permite utilizatorilor sa comunice prin chat cu persoane din locatii apropiate de a lor. Mai lucraseram impreuna anterior la alte proiecte si a fost foarte multumit de colaborarea noastra, astfel incat am fost prima lui alegere in momentul in care s-a gandit la un partener care sa-i puna in aplicare ideea.

Necesitatile clientului

Clientul avea nevoie ca aplicatia sa fie compatibila cu iPhone 6 si 6+. Trebuia sa identifice locatia utilizatorului dupa logare. Apoi fiecare utilizator trebuia sa-i poata vizualiza pe ceilalti logati in apropierea sa si sa poata trimite un mesaj de “hello” oricaruia dintre ei. Daca unul dintre utilizatori raspundea cu un mesaj identi , acceptand astfel conversatia, cei doi puteau incepe chatul.

Solutia noastra

Am facilitat autentificarea utilizatorilor prin contul de Facebook, pentru un acces mai usor si rapid. Am folosit API-ul Google Places pentru geolocalizare. Echipa a finalizat intregul proiect (inclusiv site-ul de prezentare) in 2 luni si a inclus:

  • Un manager de proiect
  • Un designer – care a realizat de la zero un design custom
  • Un developer mobile
  • Un developer web – pentru site-ul de prezentare a aplicatiei

Solutia a presupus integrari de API-uri 3rd party: Facebook SDK, API Graph si API Google Places. Integrarea cu Facebook faciliteaza logarea in contul aplicatiei. Prenumele si imaginea de profil ale utilizatorului sunt apoi preluate si afisate in cadrul aplicatiei.

Datorita integrarii cu API-ul Google Places, utilizatorii pot descoperi puncte de interes din apropiere si sunt checked out in mod automat in momentul in care parasesc locatia din care au dat check in.

Notificarile Push ce folosesc APNS (Apple Push Notification Service) permit utilizatorilor sa primeasca mesaje trimise in timp ce erau offline, data urmatoare cand se conecteaza la internet.

Aceasta aplicatie a fost construita astfel incat sa functioneze optim pe toate dispozitivele iPhone, inclusiv iPhone 6 si 6+

Partea de server a fost implementata folosind PHP, Python si conexiuni Socket, prin utilizarea fluxurilor si a APNS, cu scopul de a reduce la minimum decalajele si de a facilita chatul in timp real.

Principala provocare a proiectului a fost implementarea scroll-ului orizontal, astfel incat utilizatorul sa poata sa navigheze intre ferestre de chat diferite printr-un gest de swipe catre stanga sau catre dreapta ecranului tactil. Implementarea acestei functionalitati a fost delicata, pentru ca a implicat vizualizari inter-schimbabile si mai multe evenimente simultane. Ne-a ridicat, insa, la inaltimea provocarii si am reusit sa imbunatatim viteza folosing Python cu Socket-uri.

Beneficiile clientilor pentru ca ne-au ales pe noi:

  • Design foarte atractiv
  • Conceptul pentru site-ul de prezentare a aplicatiei
  • Nivelul de expertiza necesar pentru folosirea Python server-side si pentru implementarea swipe-ului inovator