IT Trade Online pentru iOS & Android


Tehnologii:

Pentru aplicatia iOS: iOS 8+, SQLite, XML, GreenDAO ORM
Pentru aplicatia android: Android SDK, Sqlite, REST Web Service

Categorii:

Tranzactionarea si reutilizarea echipamentelor IT

ITTradeOnline.com este un marketplace B2B pentru brokerii de computere, comerciantii angro de calculatoare, revanzatori si producatori. Baza de date a IT Trade Online contine multiple features si utilizatori, oferind un mediu de comert sigur atat pentru cumparatori cat si pentru brokerii de piese de calculator la volum.

Odata cu cresterea proiectului a devenit necesara dezvoltarea aplicatiilor de Android si iOS, pentru a permite utilizatorilor sa isi verifice conturile si sa foloseasca dispozitivele mobile pentru toate functiile disponibile pe varianta desktop.

Am reprodus functionalitatile de baza ale website-ului in aplicatiile mobile: difuzare, inventariere, conversatii si compunerea difuzarii. Utilizatorii pot de asemenea sa caute in datele din fiecare categorie de continut.

CARACTERISTICI:

Sectiunea de difuzare: permite utilizatorilor sa creeze o difuzare si sa o publice pe platforma, unde este vizibila tuturor utilizatorilor imediat. Utilizatorii pot vedea difuzarile sau pot cauta pentru cele care indeplinesc anumite criterii.

Sectiunea de comunicare: permite utilizatorilor sa contacteze direct alti membri pe platforma.

Sectiunea de inventar: faciliteaza cautarea dupa numarul de componenta sau producator si permite contactarea membrilor ale caror postari sunt evidentiate cu numarul de componenta care il intereseaza pe utilizator.

Pentru interactiunea intre aplicatia mobila si website am utilizat REST API dezvoltat in ASP.NET. Aplicatia de iOS este dezvoltata in XCode si iOS SDK. Tehnologiile pe care le-am utilizat pentru aplicatia android sunt: Android SDK, JAVA, XML, request-uri HTTP, acces la API-urile locale ale device-ului (apeluri telefonice, fotografiere cu camera telefonului).

Am actualizat design-ul aplicatiilor pentru a fi la curent cu ultimele tendinte.