Hotel booking system


Tehnologii:

ASP.NET / MS SQL Server / ASP.NET AJAX / WCF

Categorii:

Aplicatii enterprise

Vorbind la modul general despre aceasta aplicatie, iti da practic posibilitatea sa iti rezervi o calatorie. Acest lucru implica urmatorii pasi: definirea transporturilor, hotelurilor, tipului de camera, inserarea preturilor. Avem insa mult mai multe informatii stocate (de exemplu: rute pentru transport, statiuni pentru un anumit oras, si tipuri de camera asociate cu un hotel specific etc).

Cand iti faci o rezervare, toti pasii aferenti sunt urmati: alegerea unui client, inregistrarea pasagerilor, emiterea biletelor, printarea biletelor, etc. Platile sunt facute folosind fisiere importate din banca sau manual. Deasemenea avem posibilitatea de a anula o rezervare – cu toti pasii aferenti.

Este o aplicatie complexa, dezvoltata pentru a fi folosita de diferite companii, fiecare companie in parte avand diferite agentii. In acelasi timp, avem tipuri diferite de utilizatori, fiecare dintre ei avand drepturi specifice.


Dezvoltare

HBS a fost dezvoltat cu cea mai noua versiune Microsoft a limbajului de scripting ASP.NET cu serverul Microsoft SQL 2000 ca si baza de date. Acest relational DBMS (RDBMS) capabil si in acelasi timp accesibil ca si pret, furnizeaza securitatea datelor stocate la un nivel inalt si un acces rapid la informatii.

ASP.NET este ultima editie Microsoft a tehnologiei ASP (Active Server Pages) pentru a construi aplicatii server-side si totodata dinamice. Ca si parte din platforma Microsoft .NET de a dezvolta servicii web si aplicatii, ASP.NET este o tehnologie server-side ce merge pe o aplicatie web functionand in legatura cu un server web.

Folosirea tehnologiei ASP.NET prezinta multiple avantaje:

  • Securitatea este sporita datorita faptului ca partea de cod ASP.NET server side nu este expusa la browser si autentificarea Windows este inchisa
  • Partea de cod ASP.NET este procesata pe server, astfel incat dependenta de browser nu este o problema
  • ASP.NET este practic un limbaj independent, asa ca in loc sa permita abilitatilor de programare sa fie utilizate, executia limbajului obisnuit permite interoperabilitatea cu dezvoltarea existenta
  • Performanta este mai buna. ASP.NET este alcatuit din executia partii de cod a limbajului general ce ruleaza pe server. Performanta este realmente imbunatatita fata de modelele de dezvoltare web anterioare ce sunt interpretate pe server.

Cu ASP.NET AJAX poti:

  • Crea interfete de ultima generatie cu componente AJAX reutilizabile
  • Imbunatati paginile existente folosind comenzi AJAX ce ofera suport browser-elor moderne
  • Servicii de acces remote si informatii din browser fara tone de script-uri complicate
  • Profita de eficienta imbunatatita si de folosirea cu usurinta a Visual Studio 2008, cu suportul pentru ASP.NET AJAX, suport JavaScript imbunatatit, si o noua interfata web de durata