The Big Tidy Up


Tehnologii:

.NET, C#, JavaScript, jQuery, Bootstrap, Google Maps

Categorii:

Portal online / Dotnet items / Organizatii non profit / E commerce portaluri online

Clientul nostru

Keep Britain Tidy este cea mai importanta organizatie caritabila de mediu din Marea Britanie. Scopul lor este sa reduca volumul gunoaielor depozitate in afara spatiilor amenajate pentru asta, sa imbunatateasca spatiile verzi la nivel local si sa previna risipirea resurselor.

The Big Tidy Up este cel mai mare eveniment de ecologizare organizat vreodata in Anglia, facilitand organizarea eforturilor din fiecare comunitate pentru a-si imbunatati spatiile publice. Din 2008, The Big Tidy Up a mobilizat mai mult de o jumatate de million de oameni, ce s-au organizat in peste 25000 de grupuri si au colectat aproape 120000 de saci de gunoi, inspirand oamenii sa faca schimbari reale si de durata in cadrul fiecarui cartier si sa se uneasca pentru a sustine diverse initiative locale care sa imbunatateasca starea mediului inconjurator.

Necesitatile clientului

Clientul nostru avea nevoie de un microsite pentru a-si promova evenimentele de ecologizare si a le permite utilizatorilor sa-si creeze conturi, sa se organizeze in grupuri, sa creeze si sa promoveze evenimente si sa identifice initiative similare in zona in care locuiesc. Pentru a raspunde acestor nevoi, am dezvoltat un portal web care incorporeaza mai multe functionalitati CMS (content management system - sistem de managent al continutului).

Solutia noastra

Am avut o echipa dedicata pentru acest proiect, compusa din doi experti C# si .NET. Am dezvoltat o solutie custom pornind de la CMS-ul nostru dezvoltat intern, Associus, si am folosit tehnologii JavaScript cu plugin-uri custom jQuery.

Am folosit un plugin pentru a imbunatati designul scroll-ului, un plug-in Carousel pentru a imbunatati navigarea continutului, slider, grid si formulare Bootstrap, si LESS pentru a extinde CSS cu comportament dinamic. Pentru previzualizarile imaginilor am folosit un library jQuery, Image LightBox Responsive.

Am folosit mai multe feature-uri Google Maps (API-uri pentru drag & drop, identificarea coordonatelor, identificarea codurilor postale dupa oras si strada, masurarea distantelor dintre puncte selectate de pe harta) pentru a permite utilizatorilor site-ului sa gaseasca usor evenimente in zona lor: o harta afiseaza locatia urmatoarelor evenimente de ecologizare si un search box permite utilizatorilor sa obtina rezultate particulare pentru un anumit oras sau cod postal.

Cea mai mare provocare a proiectului a fost optimizarea vitezei de incarcare a evenimentelor de pe harta, dar am reusit sa depasim asta printr-o solutie avansata de caching .NET cu SQL Server.

Beneficiile clientului:

  • echipa mica cu o gama larga de competente tehnice
  • intelegere in profunzime a nevoilor lor particulare, datorita faptului ca mai lucraseram impreuna la multe proiecte anterioare
  • solutie cu un grad foarte mare de customizare livrata intr-un timp foarte scurt