TOPbearings


Tehnologii:

Magento, Solr, RESTful Web Services, design responsiv

Categorii:

E commerce / Php items / Retail ecommerce / E commerce portaluri online

Clientul nostru

Clientul este o companie B2B ce comercializeaza rulmenti online. De asemenea, vinde si offline, la depozitul sau. Isi doreau sa isi extinda prezenta online si sa isi optimizeze procesele, iar o companie locala cu care lucraseram inaine ne-a recomandat drept cel mai bun partener care sa-i ajute cu asta.

Necesitatile clientului

Principala lor cerinta a fost un sistem B2B de acces controlat, prin care utilizatorii logati sa poata comanda online componente industriale (rulmenti).

Solutie

Am ales Magento ca solutie de e-commerce si am implementat permisiuni de acces custom pentru utilizatori – care trebuie aprobate de administratorul platformei inainte de a putea efectua o comanda.

Am implementat un sistem de cautare inteligenta bazat pe Solr: functia de cautare este fatetata si toleranta la erori; de asemenea, recomanda cautari similare si afiseaza si alte produse sugerate, cu carateristici identice sau similare, dar de la un producator diferit. Ne-am ocupat si de setarea serverului lor privat Solr.

Am implementat si o functionalitate foarte utila pentru marketing, un sistem integrat pentru licitatii, ce permite clientului sa organizeze si gestioneze licitatii pentru o parte din stocuri.

Am conectat Magento cu ERP-ul ales de client, SoftOne, ceea ce le permite sa gestioneze stocuri, comenzi si relatiile cu clientii. Sistemul importa automat produse si stocuri si exporta comenzile in SoftOne.

Echipa de proiect a fost alcatuita dintr-un manager de proiect, un programator si un designer. Etapele de consultanta si de dezvoltare a solutiei au durat in total 3 luni.

O provocare pe care am intalnit-o a tinut de faptul ca anumite operatiuni ale ERP-ului nu fusesera documentate la nivelul lor de complexitate, insa din fericire clientul si-a folosit accesul la baza sa de date si ne-a sustinut in configurarea helper-elor necesare.

Beneficiile clientului pentru ca a ales sa colaboreze cu noi:

  • Proactivitate si implicare dincolo de ceea ce s-a cerut de la noi: pentru a imbunatati business-ul clientului, am identificat si rezolvat anumite erori legate de ERP-ul lor
  • Combinatia potrivita de competente tehnice: am reusit sa integram toate functionalitatile B2B, Solr si SoftOne cu Magento