Varissa


Tehnologii:

Visual Basic, ADO

Categorii:

E commerce / Dotnet items / Retail ecommerce / E commerce portaluri online

Clientul nostru

Varissa s-a nascut din dorinta de a ajuta cumparatorii de masini din UK sa obtina oferte de cumparare la momentul achizitionarii autovehiculului dorit, astfel evitand complicatiile ce pot decurge din relatia cu un dealer auto. Modul lor de operare este exclusiv online si se bazeaza doar pe recomandari in majoritatea cazurilor. Clientii au la dispozitie un instrument prin care isi pot configura masina cu specificatiile dorite, dupa care li se furnizeaza un pret pentru respectiva configuratie, totul in mai putin de 2 minute. Varissa este compania care intermediaza tranzactia, obtinand un discount considerabil de la fabricant in favoarea clientului final, ocupandu-se si de livrarea catre client.

Necesitatile clientului

Clientul nostru beneficia deja de un website functional, dar isi dorea imbunatatirea acestuia pentru a putea oferi cea mai buna experienta online pentru clientii finali. Actualizarea bazei de date cu vehicule, optiuni si preturi disponibile in Marea Britanie a necesitat implementarea de noi structuri si a unui nou proces de preluare de date. Noua baza de date implementata, CAP Motor Research, a inclus seturi de date, valori folosite in mod curent si evaluari viitoare.

Cerinta initiala a fost de actualizare a functionalitatilor website-ului si de implementare a noi baze de date. Dupa ce am inceput lucrul efectiv la acest proiect am inceput sa acoperim si cerinte aditionale, precum schimbarea rutelor pentru paginile siteului, optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare si intr-un final schimbarea graficii, pentru a-l face mult mai atragator din punct de vedere vizual.

Solutia noastra

Faza de dezvoltare a durat 6 luni, timp in care am oferit o echipa dedicata formata dintr-un programator si un designer. Aceasta echipa didicata a finalizat implementarea noilor functionalitati intr-un timp foarte scurt. La cerinta clientului am lucrat cu tehnologiile folosite de echipa de dezvoltarea initial, Visual Basic si ADO.

Modul de lucru s-a bazat pe sedintele zilnice avute cu clientul pentru obtinerea de feedback astfel incat proiectul sa se incadreze in termenele limita si sa aiba rezultate 100% satisfacatoare.

Echipa de lucru a reusit depasirea obstacolelor aparute pe parcursul desfasurarii proiectului, imbunatatind sistemul CMS depasit pe care clientul il avea si dezvoltand un instrument particularizat de optimizare a datelor din noua baza de date.

Dupa faza de dezvoltare, am continuat colaborarea cu Varissa prin oferirea de support si mentenanta ori de cate ori a fost nevoie.

Beneficiile clientului

  • Disponibilitate pentru urgente, necesitati de natura tehnica, precum si posibilitatea de a lucra peste program ori de cate ori a fost nevoie
  • Gratie imbunatatirilor SEO, optimizarii actiunilor si a designului mai prietenos cu utilizatorii, s-a obtinut o crestere substantiala a volumelor de vanzari inregistrate, materializate printr-o crestere de 300% a cererilor lunare fata de perioada anterioara imbunatatirilor (conform estimarilor clientului)
quote

Am plasat proiectul nostru catre Roweb prin intermediul recomandarilor, deoarece nu reusisem sa obtinem angajamentul de la firme din UK care sa se incadreze in bugetul nostru. Initial am fost sceptic. Nu eram sigur de posibilitatea transmiterii viziunii si punctelor de vedere fara intalniri fata in fata. Aceasta temere a fost inlaturata in curand caci prin SKYPE am avut parte de contact direct si la prima mana cu programatorul ori de cate ori aveam nevoie, chiar si de cateva ori pe zi, daca era necesar. Acest lucru ne-a permis economisirea de timp si bani fara ca cerintele noastre sa se piarda undeva pe drum prin intermediul unui manager de proiect.Mai mult Roweb au fost raspunzatori pentru realizarea cu succes a proiectului la timp si in costul agreat. Era clar ca isi asuma termenele limita stabilite prin asigurarea unui mod de lucru pozitiv si responsabil atat cu mine cat si cu colegii mei. Pe parcursul procesului de dezvoltare, Roweb s-au focusat pe calitate si concentrat asupra necesitatilor noastre. Pe intreaga durata a colaborarii noastre nu am simtit deloc presiunea aferenta unui proiect major sau ca si cum as fi fost lipsit lipsit de posibilitatea de a superviza evolutia proiectului sau sa imi pun intrebari cu privire la bugetul cheltuit, totul pentru ca si-au asumat responsabilitatile fiduciare intr-un mod foarte serios. Prin urmare intr-un timp foarte scurt mi-au castigat increderea atat in modul lor de lucru cat si in sfaturile lor foarte pertinente. Nu am nici o ezitare in a recomanda Roweb catre alte organizatii si as fi foarte fericit in a oferi referinte pentru oricine daca as fi pus in aceasta ipostaza.


Steve McInally
Varissa.com