Editor Video pentru liderul de piata VOD din Liban

TEHNOLOGII

Angular, FFMpeg, Ruby, C#, JSON

CLIENTUL NOSTRU

Ofera solutii video inovatoare, live streaming, VOD si o platforma menita sa ajute utilizatorii sa-si monetizeze video-urile

Clientul nostru este ITWorksMe, o companie din Liban care ofera solutii inovative, inclusiv difuzarea de video-uri in timp real, VOD (video la cerere) si o platforma menita sa-si ajute utilizatorii sa isi gestioneze video-urile. Compania detine mai mult de 80% din piata de serviciile video din Liban si GCC (UAE, Saudia Arabia, Qatar, Bahrain, Kuwait, Dubai, Iraq si Egypt).

NEVOIA CLIENTULUI

Clientul nostru a vrut o aplicatie unde utilizatorii isi puteau crea video-uri online prin utilizarea unui amalgam de fotografii, muzica, texte si efecte speciale. Doreau o aplicatie web rulata de catre utilizatori in browser, fara sa mai fie nevoie sa o descarce sau sa o instaleze.

SOLUTIA

Scopul proiectului a fost de a simplifica editarea audio si video transformand aceste procese intr-o serie de comenzi shell, pentru ca apoi sa se urmareasca executarea acestora. Video-urile media noi pot fi descarcate de la servere de gazduire remote, si alte video-uri pot fi incarcate. Folosind aceleasi mecanisme de solicitare, sistemele externe pot fi anuntate prin notificari trimise atunci cand o executie este pornita, in timpul procesarii si / sau cand este terminata. Aditional la video-urile simple (audio si imagine), executiile pot contine o multitudine de inputuri compuse, titluri si efecte. Proiectul Movie Masher poate fi utilizat ca sa se genereze si afiseze descrieri uniformizate JSON intr-un browser web si Angular. Astfel, Movie Masher poate fi folosit pentru a le transmite intr-o fisa a executiei.

A fost nevoie ca echipa noastra sa traduca codul scris de la Ruby la C# si sa adapteze un proiect open source existent la nevoile clientului.

Utilizarea FFmpeg pentru operatii video cu parametri specifici

FFmpeg este o suita de librarii si programe ce faciliteaza utilizarea fisierelor multimedia video, audio si a transmisiunilor live. La baza se gaseste chiar programul FFmpeg destinat procesarii fisierelor video si audio bazata pe linii de comanda, folosit frecvent pentru transcodarea formatelor, editare de baza (trimming si concatenare), scalare video, post-productie si efecte video, si indeplinire a standardelor (SMPTE, ITU). Poate converti si intre rate arbitrare de sample-uri si re-dimensiona foarte rapid video-urile, cu un filtru polifazic de inalta calitate.

Acest proiect a durat 1000 ore. Am studiat solutii similare si am creat impreuna cu clientul specificatiile solutiei. Am decis sa incepem de la un proiect open source, am refacut in C# codul creat initial in Ruby si am adaptat un cod open source existent la necesitatile clientului.

Echipa noastra a furnizat designul, arhitectura si solutia tehnica.

Diagrama Video Builder

BENEFICIILE CLIENTULUI

Aplicatia a indeplinit toate nevoile clientului si a fost livrata la timp. In loc sa construim o solutie de la zero sau sa cumparam o librarie pentru asta, am personalizat o solutie open source, fapt ce a condus la economisirea de resurse materiale si de timp.