Ionic

Folosim framework-ul Ionic pentru a construi aplicatii native si cu un grad ridicat de interactivitate. Expertii nostri se bazeaza pe Ionic in combinatie cu Angular pentru a dezvolta aplicatii mobile robuste si bogate in functionalitati, pentru app store si pentru web-ul mobile.

 

Atunci cand avem nevoie sa dezvoltam in acelasi timp o aplicatie pentru Android si una pentru iOS, Ionic este solutia la care apelam de cele mai multe ori. Clasele sale de tip Bootstrap ne permit sa dezvoltam rapid interfete frumoase.

 

ionic_architecture

 

Spre deosebire de alte platforme hibride, vine cu numeroase tool-uri complementare, precum Ionic View si Ionic Publish, cu mai multe librarii si este optimizat pentru Angular.js, una din competentele noastre principale si un framework cu un viitor solid.

Tool-uri de testare precum Ionic View, o solutie de tip cloud, ne permit sa tinem la curent clientii cu procesul de dezvoltare, sa le aratam cum va functiona aplicatia inainte de lansarea live, si sa uploadam cu usurinta produsele pe market-urile Android si iOS.

Un exemplu excelent este versiunea mobila a unei aplicatii web-based, ce permite utilizatorilor sa gaseasca pe harta nave in diferite porturi in care sunt docate, in SUA, Canada sau Australia. Am dezvoltat o aplicatie cu optiuni de search dupa mai multe variabile, ce returneaza liste de posesori si vase, permite utilizatorilor sa selecteze cate un item din rezultate si sa poata vedea detalii - cui apartine, date de contact ale sale – precum si sa trimita email sau mesaj din aplicatie, sa vada pe Google Maps unde e ambarcatiunea, sau sa vizualizeze toate ambarcatiunile din apropierea locatiei in care se gasesc la un moment dat.

Utilizarea Ionic pentru aceasta solutie ne-a ajutat sa dezvoltam 2 aplicatii (pentru Android si pentru iOS) in intervalul de timp care ar fi fost necesar pentru una singura, deoarece am folosit acelasi cod pentru ambele. Nu este doar mai rapid de dezvoltat astfel, dar partea de maintenance este mult simplificata, la care se adauga beneficiile suportului in timp real din partea Ionic, volumul mare si in continua crestere de resurse online si update-urile rapide pentru a tine pasul cu noile versiuni ale tehnologiilor conexe, ca Angular 2.0.

Ionic asigura toate functionalitatile care se gasesc in SDK-urile mobile native. Permite dezvoltarea de aplicatii, customizarea lor pentru Android si iOS si lansarea prin Cordova. Ionic include componente mobile, tipografie, paradigme interactive si o tema de baza extensibila.

Folosind Angular, Ionic asigura componente custom si metode de interactiune cu acestea. Ionic este un modul npm si necesita Node.js.

In afara de SDK, Ionic ofera si serviciile prin care programatorii pot crea feature-uri, precum notificari push, testare A/B, analiza, lansari de cod si build-uri automatizate.

In comparatie cu aplicatiile hibride, combinarea codului pentru Ionic cu codul pentru aplicatii mobile native in PhoneGap faciliteaza o performanta sporita a produsului final: utilizarea AngularJS (in locul jQuery) permite framework-ului Ionic sa se bazeze pe accelerarea native a hardware-urului (in locul manipularii extensive a DOM).

 

Exemple de proiecte


DiGiConsul

Objective-C, C, C++, Android SDK, Java, Tesseract OCR, OpenCV, ASP.NET, MVC...