Experienta radio extinsa - dezvoltare aplicatie mobila pentru MFM Dance

 • prezenta online optimizata pentru MFM Dance (dezvoltare aplicatie mobila pentru Android si iOS)
 • aplicatie mobila dezvoltata cu React Native pentru mai multa flexibilitate in optimizarile si dezvoltarile ulterioare
 • experienta live-streaming optimizata care permite rularea ei si in background

Tehnologie

React Native

Extinderea audientei si experienta radio optimizata cu ajutorul unei aplicatii mobile moderne si usor de utilizat (dezvoltata pentru Android si iOS)

DEZVOLTARE RAPIDA

Aplicatia a fost dezvoltata in doar o saptamana si poate fi descarcata atat din Google Play, cat si din App Store (Android & iOS).

FLEXIBILITATE MARE

Aplicatia este dezvoltata cu ReactNative, permitand o singura dezvoltare (o singura aplicatie) pentru ambele magazine de aplicatii - Google Play si App Store.

EFICIENTA DE COSTURI

Cu cat este mai simpla o aplicatie, cu atat mai mici vor fi costurile. In plus, optimizarile si dezvoltarile ulterioare vor fi si ele eficiente financiar.

CLIENTUL NOSTRU

MFM Dance este unul dintre cele mai ascultate posturi de radio locale care ofera acces la variate tipuri de muzica: club, party si house.

Profilul principal al MFM Dance este reprezentat de generatia Y din zona Arges care sunt interesati sa asculte un mix de tipuri de muzica: moderna si piese evergreen.

NEVOILE CLIENTULUI

Clientul nostru folosea o aplicatie mobila depasita care nu oferea clientilor acces optim la programele MFM Dance. Faptul ca nu toti utilizatorii puteau accesa radio-ul online limita audienta si, odata cu aceasta, potentialul de notorietate al MFM Dance.

Totodata, in ultimii ani interesul MFM Dance a migrat spre zona de online, focusandu-se in special pe live-streaming si YouTube. Pentru a-si atinge audientele online in mod eficient aveau nevoie de o aplicatie pentru mobil performanta.

In plus, postul de radio a trecut si printr-un scurt proces de rebranding, schimbadu-si numele de Muntenia FM in MFM Dance.

Asadar, au decis sa optimizeze experientele online prin crearea unei noi aplicatii mobile care sa fie usor de utilizat si moderna.

Fiind familiarizati cu brand-ul Roweb prin proiectele pe care le-a dezvoltat, au decis sa lucreze cu una dintre echipele noastre pentru dezvoltarea aplicatiei mobile.

Solutia

Am dezvoltat o aplicatie mobila pentru Android si iOS. Focusul nostru a fost sa livram o solutie de live-streaming moderna, stabila si usor de utilizat.

 • redesign si noi implementari pentru a asigura prezenta online a MFM Dance (dezvoltare aplicatie pentru Android si iOS);
 • aplicatie mobila construita cu React Native care sa permita mai multa flexibilitate in optimizarile si dezvoltarile ulterioare. Aceasta tehnologie permite folosirea unei singure linii de cod pentru IOS si Android, simplificand, procesul de development pentru noi imbunatatiri;
 • experienta live-streaming optimizata care permite rularea ei si in background;
 • optiune de distribuire rapida a aplicatiei prin intermediul mai multor platforme (e-mail, social media, WhatsApp, platforme cloud, etc.)

Pentru a dezvolta aplicatia mobila MFM Dance, am folosit React Native ca tehnologie centrala si am implicat o echipa bazata pe trei roluri (1 x Project Manager + 1 x developer + 1 x UX designer).

In ceea ce priveste partea de codare, am folosit o singura linie de cod pentru a permite aplicatiei sa fie optimizata si extinsa usor, oricand.

Intrucat clientul nostru si-a dorit o aplicatie mobila simpla, capabila sa ofere acces rapid la programele de radio live odata ce este descarcata in telefonul mobil, procesul de dezvoltare a fost si el rapid. Astfel, am dezvoltat aplicatia in mai putin de o saptamana.

 

Date proiect

Metodologie:

Agile

Tehnologie:

React Native

Echipa de proiect:

1 x Project Manager + 1 x developer + 1 x UX designer

Timp de livrare:

1 saptamana

Rezultatul

In prezent, clientul ofera acces la programele radio MFM Dance inclusiv cu ajutorul unei aplicatii mobile intuitive si dinamice. In plus, reuseste sa intre si pe piata iOS (aplicatia initiala era dezvoltata doar pentru Android).

Beneficii pentru client:

Aplicatia mobila poate fi folosita de oriunde, oricand si optimizata/extinsa rapid - fara limitari. Astfel, clientul nostru se poate adresa si altor audiente, dincolo de zona Argesului.

Beneficii pentru audienta:

Audienta poate accesa postul de radio MFM Dance de oriunde, direct de pe telefonul mobil, si poate sa ruleze aplicatia in background (radio-ul fiind astfel ON chiar si cand telefonul nu este folost activ).

Depasirea asteptarilor clientului

In cadrul proiectului am urmarit 3 nevoi esentiale ale clientului: dezvoltarea rapida a aplicatiei (in mai putin de 1 saptamana), dezvoltarea flexibila de cod (single line of code) pentru optimizari/extinderi facile ale aplicatiei si dezvoltari extinse (de exemplu: redesign de website).

Vrei sa dezvolti o solutie personalizata de live-streaming pentru brand-ul tau?

OPTIMIZARI EXTINSE

Redesign pentru website-ul MFM Dance

Dezvoltarea aplicatiei mobile a fost doar primul pas in procesul de optimizare a prezentei online pentru MFM Dance.

Echipa noastra a inceput deja un nou proiect de dezvoltare: refacerea website-ului MFM Dance.

Pentru refacerea website-ului am luat in considerare:

 • redesign complet cu focus pe ce au nevoie si asteapta utilizatorii (UX design);
 • integrare de noi functionalitati intuitive;
 • respectarea regulilor GDPR in fiecare pagina;
 • crearea de experiente dinamice si moderne in pagini.

Ceea ce ne-a placut cel mai mult in colaborarea cu Roweb-ul a fost echipa. A dat dovada de implicare si a venit cu initiative foarte bune pentru a ajunge la rezultatul dorit iar timpul de livrare a fost satisfacator.

Mirela Barbu

Moderator @MFM Dance