De ce ar trebui sa ai o aplicatie dedicata de smartphone pentru restaurant

Acest articol a fost publicat in categoria Dezvoltare aplicatii mobile in .

Anul acesta a fost dificil pentru restaurantele din intreaga lume. Reprezentantii restaurantelor au protestat in toate tarile europene, Romania, Franta, Italia sau Portugalia. Ca sa supravietuiasca, restaurantele au pivotat in online ca o masura necesara de a rezista pe piata si de a-si tine business-ul deschis. Insa, trebuie sa ne intrebam: supravietuiesc restaurantele?

In SUA aplicatiile care livreaza mancare au un comision intre 15% si 30% la fiecare livrare. Un studiu realizat de Crossover a aratat faptul ca aplicatiile de livrare pot impune un adaos de pana la 40% la pretul oferit de restaurant. Considerand numarul de restaurante care se afla pe aceste aplicatii de livrare, profitul real dupa o luna al unui restaurant este indeajuns cat sa plateasca utilitatile, precum gazul si electricitatea, si angajatii.

In acelasi timp, in acest an Google a inregistrat un record de cautari cu termenul “food delivery” (livrare de mancare) si “local food” (mancare locala). In aceeasi perioada, Eurostat a inregistrat cea mai scazuta dezvoltare a serviciilor de mancare (restaurante).

aplicatie de smartphone pentru restaurantul tau

(Credit: Krystina Shveda/ Datawrapper Source: Google Trends)

aplicatie de smartphone pentru restaurantul tau

Pe tot globul comportamentul consumatorilor s-a mutat spre comenzile online. Doar in SUA, cele patru companii majore au strans impreuna, in jur de 5.5 miliarde de dolari, din aprilie pana in septembrie, de doua ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

aplicatie de smartphone pentru restaurantul tau

In timp ce aplicatiile de livrare cresc si vor continua sa se dezvolte, preturile pe care le percep sunt prea mari pentru ca restaurantele sau livratorii sa se pot dezvolta.

Cum va fi in viitor?

Un studiu realizat de eMarketer indica faptul ca aplicatiile de smartphone prin care sa comanzi mancare vor continua sa creasca, de la 45.6 milioane dolari, pana la 53.9 milioane de dolari chiar daca va fi un mic declin in 2021. Prognoza lor este ca la finalul acestui an piata acestor aplicatii va creste cu 25.2%, adica 45.6 milioane de dolari.

aplicatie de smartphone pentru restaurantul tau

Alt studiu ne arata faptul ca, inainte de pandemie, aplicatiile de smartphone prin care sa-ti comanzi mancare aveau o crestere constanta de 1% pe an. Insa, dupa acest an, piata va creste cu 21% pana in 2025, cu 6% mai mult fata de cat era inainte de pandemie.

aplicatie de smartphone pentru restaurantul tau

Chiar daca cifrele difera nu exista nicio indoiala – comportamentul consumatorului s-a schimbat in favoarea aplicatiilor de livrare a mancarii. Cu cat pandemia si restrictiile continua sa se intinda pe o perioada mai lunga de timp, conform studiului realizat de Cowen & Co, in cadrul conferintei “Food on demand”, tot mai putini clienti vor dori sa se intoarca in restaurante. Incepand cu mijlocul lunii iulie, 52% dintre cei intervievati au spus ca vor continua sa evite restaurantele atunci cand acestea vor fi deschise, in crestere, fata de luna aprilie cand procentul era la 36%.

Cum a ajutat solutia noastra restaurantele sa aiba o crestere a vanzarilor in doar 3 luni

Am instalat deja solutia noastra si am vazut imbunatatiri semnificative in doar trei luni de la instalarea aplicatiei in cadrul restaurantelor. Aplicatia noastra de smartphone, impreuna cu alte criterii cum ar fi locatia, strategia de marketing si notorietatea, au adus cresteri de pana la 330% in comenzi si 221% in vanzari, din septembrie.

aplicatie de smartphone pentru restaurantul tau

Conform unui studiu realizat de Preoday, 70% dintre respondenti au declarat ca ar prefera, mai degraba, sa comande direct de la restaurant, decat printr-o aplicatie de livrare. Conform datelor pe care le avem de la restaurantele care folosesc aplicatia noastra, in doar o luna, acestea au reusit sa-si creasca vanzarile si comenzile doar pentru ca au comunicat clientilor ca pot sa comande direct.

aplicatie de smartphone pentru restaurantul tau

Atunci cand un restaurant detine propria aplicatie de smartphone, are acces la foarte multe detalii relevante despre comportamentul consumatorului. Prin intermediul solutiei de CRM incorporata, aplicatia de smartphone dezvoltata de Roweb poate oferi informatii pertinente despre comportamentul clientului. Astfel, un restaurant poate sa isi creeze strategii de loializare, sa ofere discounturi in functie de varsta sau comenzile preferate, si altele, astfel incat sa creasca retentia consumatorului

Restaurantul tau online construit de Roweb

Solutia noastra este construita astfel incat ca livrarea, comenzile/rezervarile, vanzarile si marketingul sa fie disponibile in 3 zile. De asemenea, Roweb nu percepe niciun comision in urma vanzarilor. Prin intermediul aplicatiei, clientii pot sa comande mancare, ofere feedback si sa primeasca notificari.

Care sunt functionalitatile principale?

  • sistem de livrare propriu, usor de folosit atat de catre clienti cat si de angajati;
  • comision 0% pentru toate vanzarile online: eliminarea comisioanelor platite catre terti pentru serviciile de livrare;
  • meniu online care poate fi accesat contactless pentru a elimina riscurile si a creste increderea clientilor in serviciile tale;
  • extinderea serviciilor restaurantului in online in doar cateva zile prin crearea unui website dinamic, pregatit pentru vanzari;
  • aplicatie mobila pentru comenzi astfel incat ofertele tale sa fie la doar un “touch” distanta de clienti;
  • aplicatie mobila de tip CRM care iti ofera informatii despre clienti (istoric de comenzi, date de contact, tip client, etc);
  • feedback in timp real de la clienti (prin coduri QR sau prin tag-ul NFC) si posibilitatea de a optimiza oferta si serviciile plecand de la date concrete;
  • preluarea si distribuirea eficienta a comenzilor si administrarea de la distanta a tuturor locatiilor tale;
  • promovarea ofertelor restaurantului atat catre clientii existenti, cat si catre potentialii clienti.

Care sunt costurile?

Filosofia Roweb este de a ajuta companiile sa creasca prin tehnologie inovatoare, acesta fiind si rationamentul din spatele comisionului de 0%. Astfel, restaurantele se pot concentra pe dezvoltarea produselor si sa-si extinda serviciul de livrare. De asemenea, este disponibila si plata in rate, in functie de nevoile fiecarui restaurant in parte.

Avem experienta necesara pentru a-ti raspunde la toate intrebarile de mai sus (si nu numai).

Contacteaza-ne pentru a avea o discutie despre urmatorul tau proiect de dezvoltare a solutiei de restaurante.

PROGRAMEAZA O DISCUTIE

 

Este Roweb compania software de care ai nevoie pentru urmatorul proiect?

 

TEHNOLOGII PE CARE LE UTILIZAM:

METODOLOGII

  • Agile
  • Scrum
  • Kanban
  • Waterfall

ROLURI PE CARE LE OFERIM

  • Project managers
  • Business analysts
  • Developers
  • Q&A specialists
  • Scrum masters
  • UX Designers

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices