10 ani in Roweb | Alin Burcea (interviu aniversar) “IT-ul este un domeniu in care ai mereu ce invata.”

Acest articol a fost publicat in categoria For the love of programming in .
Alin Burcea interviu 10 ani in Roweb

In ce context ai ajuns sa lucrezi la Roweb si ce amintiri ai legate de primul an in companie?

Lucrez pentru Roweb din martie 2014. Am ajuns in echipa la recomandarea unui coleg de facultate care deja lucra pentru Roweb. M-am intalnit cu Mirel Ionescu care mi-a dat o serie de teste pe care le-am facut in decursul a 2 saptamani, din ce imi aduc aminte.

Cea mai vie amintire de la inceputurile mele in Roweb: dupa 3 luni de cand ma angajasem se organiza un team building la mare, in Bulgaria. Acolo am cunoscut majoritea colegilor de atunci si a fost un inceput excelent de a intelege spiritul Roweb-ului.

Din ce echipa / proiect faci parte, in acest moment si ce presupune activitatea ta?

In momentul de fata, dezvolt proiecte alaturi de echipa de .Net, C# & tehnologiile adiacente. Pentru ca si varietatea proiectelor in care sunt implicat este destul de mare, rolurile mele sunt mixte: management, arhitectura software, dezvoltare si testare.

Perspectiva ta dupa 10 ani de Roweb: cum arata compania atunci vs cum arata acum? Ce s-a schimbat? Ce a ramas la fel?

Roweb-ul a crescut foarte mult in ultimii 10 ani. Iar aceasta crestere a adus, evident, multe schimbari. In urma cu 10 ani vorbeam de o echipa mica. Astazi avem un sediu mare, modern, avem colegi din mai multe orase din tara, se poate lucra in mod hibrid remote si office.

Ce iti place cel mai mult in echipa din care faci parte?

Sunt multe lucruri care-mi plac in echipa, dar cred ca cel mai mult imi place relatia de comunicare si incredere care s-a format in 10 ani de lucru cu aceiasi echipa.

Daca ar fi sa recomanzi unui junior sa isi doreasca sa devina parte din echipa Roweb, principalul argument ar fi………..

Te va ajuta sa evoluezi corect si cu pasii corespunzatori pentru a-ti atinge scopul in cariera, colegii te vor ajuta sa treci peste obstacolele de care inevitabil te vei lovi.

Daca ar fi sa recomanzi unui senior sa isi doreasca sa devina parte din echipa Roweb, principalul argument ar fi………..

Iti vei aduce aportul – prin cunostinte si experienta – intr-o echipa dinamica si, de asemenea, vei invata, cu siguranta, lucuri noi de la oamenii din companie. IT-ul este un domeniu in care ai mereu ce invata.

Daca ar fi sa recomanzi unui potential client sa lucreze cu echipa Roweb, principalul argument ar fi…

Pentru ca o sa aiba ocazia sa lucreze cu o echipa capabila sa digitalizeze orice nevoie dorita de cineva si putem depasi orice obstacol tehnologic. Suntem foarte buni pe solutiile custom si cred ca acesta ar fi doar unul dintre argumentele pe care eu le-as oferi.

Perspectiva tech

Pe ce proiecte (mai importante) ai lucrat pana acum si care este proiectul care ti-a placut cel mai mult? (si de ce?)

Am lucrat la diverse proiecte mari si mici, dar as mentiona 2 din ele, ambele sunt pentru piata din USA si ca, domeniu de activitate, sunt din industria entertainmentului – rezervari pentru evenimente – si domeniul fiscalitatii, iar cel care imi place cel mai mult este cel din domeniul fiscal, proiect la care lucrez de la inceputul carierei in Roweb.

Ce provocari ai intampinat de-a lungul timpului in proiecte si cum ai ales sa le depasesti/rezolvi?

Fiind implicat in multe proiecte mici si mari, unele au necesitat cunostinte diferite precum DevOps, ori alte tehnologii, lucruri pe care eu le numesc provocari dar si motivatii. Am depasit provocarile prin studiu, incercari si prin ajutorul primit din partea colegilor.

Ce planuri ai din punct de vedere al carierei tale?

Despre viitor imi place sa vorbesc cel mai putin :). Din punctul de vedere al carierei pot spune ca imi doresc sa progresez in continuare, sa obtin anumite certificari sa imi pot extinde nivelul de cunostine, sa incerc pe cat posibil sa ma adaptez noilor cerinte.

Daca ar fi sa te intorci in timp si sa oferi versiunii tale de la inceput de cariera un sfat, care ar fi acela?

Poate ca as face anumite lucruri diferit, poate ca as fi prioritizat anumite aspecte cum ar fi perfectionarea comunicarii in limba engleza.

De ce ai ales o cariera in IT si de unde pasiunea pt IT?

Inca din clasa a V-a am inceput sa avem la scoala cateva ore pe saptamana despre informatica si am simtit ca este ceva ce mi-ar placea sa fac.

Care au fost primele proiecte?

Printre primele proiecte, asa cum spuneam mai sus, au fost pentru un client din USA din domeniul fiscal. A urmat apoi un proiect pentru un client din UK pentru un ONG care ajuta la a mentine mediul curat din Marea Britanie.

Cand ai venit la Roweb ai avut un mentor? Cine te-a impulsionat sa mergi mai departe in cariera ta in IT?

Primul contact si persoana cu care am discutat la inceput a fost Mirel Ionescu, si pot spune ca el a fost ca un mentor.

Perspectiva personala

Cand nu esti in fata liniilor de cod, cel mai adesea te ocupi cu….? (cateva detalii despre hobby-urile tale)

Ha, ha :))) Nu am suficient timp pentru tot ce-mi place mie, dar voi mentiona cateva, In primul rand, imi place sa-mi petrec timp cu cainele meu, sa construiec diverse obiecte din lemn, sa creez modele 3D, sa ma plimb, jocuri video…

Alin Burcea interviu 10 ani in Roweb

Care consideri ca sunt cele mai importante atuuri care te ajuta in activitatea profesionala?

Am fost implicat in multe proiecte din diverse domenii si cu diverse tehnologii. Pot sa spun ca acest lucru m-a ajutat mult pentru ca am acumulat experienta in a folosii diverse tehnologii si pot da un sfat despre o anumita situatie daca este bine sau nu sa se foloseasca o tehnologie sau alta.

Ce amintiri ai legate de primul calculator?

Primul calculator a fost un 286 cred, eram in calsa a VI-a, dar cu care am facut o pagina de ziar in Word. Nu il cumparasem, il imprumutase fratele meu de la munca, dupa 3 saptamani l-am dat inapoi 🙂

Ce alt job crezi ca ai fi avut daca nu ai fi fost programator?

Arhitect mi-as fi dorit. Nu stiu exact ce sanse aveam real sa ajung arhitect, dar cu siguranta e ceva ce mi-ar fi placut.

Un citat / motto care te reprezinta.

Nu sunt adeptul citatelor, dar, daca e sa ma gandesc la unul care ma reprezinta…

NO PAIN, NO GAIN 🙂


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices