#SustinemPerformanta | Implicarea Roweb in comunitate prin sustinerea valorilor locale si proiectelor educationale

Acest articol a fost publicat in categoria Diverse, Evenimente de cariera, For the love of programming, Market recognition, Noutati Roweb, Stagiul de Vara Roweb in .

“Sustinem performanta” a fost motto-ul care a insotit cea mai mare parte dintre actiunile cu impact in comunitatea locala pe care compania noastra le-a derulat in 2023. De la sustinerea unor proiecte educationale in diferite scoli si licee din Arges (Scoala “Matei Basarab”, Colegiul National “Zinca Golescu”, Colegiul National “Alexandru Odobescu” si Colegiul National „Ion C. Bratianu”), la sponsorizari de echipe de robotica, investitii in laboratoare de informatica (in licee si la Universitatea din Pitesti), evenimente de cariera dedicate elevilor si studentilor din Arges, etc, am incercat sa fim constant prezenti, si in 2023, pe toate paliere de crestere a performantei si sustinere a valorilor locale.

“In 2023 am continuat actiunile de sustinere a valorilor locale. Desi compania noastra are la baza dezvoltarii oameni care au avut performante in IT, nu ne-am limitat la domeniul nostru de activitate. Am sustinut atat echipe de robotica si tineri pasionati de programare, cat si performeri din domenii diferite – de exemplu, Eriko Nitu, elevul de la Bratianu care a castigat titlul de campion mondial la Ashihara Karate, la categoria 70 kg.”

Viorel COSTEA

Viorel COSTEA | Co-founder & CEO Roweb


  

FOCUS PE DEZVOLTAREA LOCALA

Cu sedii in 3 orase (Bucuresti, Pitesti, Craiova) si specialisti care lucreaza remote (Constanta, Oradea, Iasi, etc), Roweb si-a mentinut si in 2023 focusul pe dezvoltarea locala din punctul de vedere al resurselor umane. Obiectivele au fost de suport pentru invatamantul preuniversitar si universitar, acces la evenimente si programe de cariera, crearea de locuri de munca si atragerea tinerilor pasionati de IT catre o cariera de succes, fara a fi nevoiti sa plece din orasul natal.

” Premisele unei cariere in IT se formeaza inca din primii ani de liceu – un motiv in plus sa alegem sa sponsorizam Balul Bobocilor de la Bratianu si sa ii ajutam pe tineri sa afle, inca de acum, ca si piata locala le ofera oportunitati reale de evolutie. Cei mai multi dintre angajatii nostri sunt absolventi ai liceelor de prestigiu din Arges si, evident, ulterior ai UPIT. Sunt oameni valorosi alaturi de care am reusit sa dezvoltam solutii de succes pentru clienti din intreaga lume. Prin performanta locala am pus brandul Roweb pe harta globala a IT-ului si am valorificat potentialul unor tineri care nu au mai fost nevoiti sa plece in alte orase sau alte tari pentru a-si construi o cariera de succes.”

Mirel IONESCU

Mirel IONESCU | Managing Partner Roweb

Campanii CSR Roweb in 2023

 

INVESTITII CU IMPACT IN EDUCATIE

Exemple de investitii realizate de Roweb in 2023 pentru sustinerea educatiei in judetul Arges:

  • modernizare laboratoare de informatica la colegiile “I.C. Bratianu” si “A. Odobescu”;
  • modernizarea unui laborator de informatica de la Universitatea din Pitesti;
  • sponsorizarea unui concurs de programare de la Universitatea din Pitesti;
  • sponsorizari echipe robotica (TehnoZ – echipa de robotica a Colegiului National „Zinca Golescu” si BROBOTI a Colegiului National “Ion C. Bratianu”);
  • sponsorizare pentru publicare culegeri de informatica;
  • sponsorizare programe educationale in scoli argesene (de exemplu, pentru Scoala “Matei Basarab” din Pitesti)
Campanii CSR Roweb in 2023

Cu 5 olimpici in echipa internationala si 63 de premii importante la olimpiadele nationale, judetul Arges a demonstrat constant ca resursele sale umane sunt cu adevarat valoroase. Pentru a-i ajuta pe elevii si studentii cu potential sa creasca si sa exceleze, in 2023 Roweb a investit in optimizarea mediului lor educational, furnizand echipamente tehnice si oferind sprijin financiar.

Sub umbrela campaniei “Sustinem performanta”, Roweb a modernizat laboratoarele de la colegiile “I.C. Bratianu” si “A. Odobescu” din Pitesti si un laborator de informatica de la Universitatea din Pitesti. In plus, a oferit sponsorizari pentru echipe de robotica si diverse programe educationale din scoli precum “Matei Basarab” (din Pitesti).

“A creste valoarea elevilor pe care ii educam a presupus dintotdeauna resurse + suport din partea comunitatii. Roweb ne-a oferit, de fiecare data, aceste lucruri prin implicare directa (evenimente Open Doors, prezentari, tehnica de calcul pentru laboratorul de informatica, etc.) sau prin suport financiar pentru initiativele si proiectele noastre. Astfel, prin implicarea sa, Roweb ramane un partener esential in cresterea performantei in liceul nostru.”

Prof. Marin Cristea

Prof. Marin Cristea | Responsabil curriculum la disciplina informatica (Colegiul “I.C. Bratianu”)

 

SUPORT SI OPORTUNITATI DE DEZVOLTARE A UNEI CARIERE IN IT

“Suntem alaturi de studentii/absolventii ambitiosi si motivati in alegerea si dezvoltarea carierei lor prin: stagii de practica, internship-uri, sponsorizari pentru diferite concursuri nationale si internationale.”

Lorena IORDACHE

Lorena IORDACHE | HR Manager Roweb

Campanii CSR Roweb in 2023
  • Evenimente de cariera:
  • – evenimente Open Doors la sediul Roweb (Pitesti)
  • – participare la targuri de cariera (Pitesti si Craiova)
  • – prezentari la Universitatea din Pitesti
  • – prezentari la evenimente de cariera organizate de licee si universitati (de exemplu, Tech Day)

“Alegem de fiecare data sa fim prezenti si sa sustinem evenimentele si programele educationale unde elevii si studentii pasionati de programare vor sa afle mai mult despre ce inseamna o cariera in IT. Iar Tech Day nu a facut, desigur, exceptie de la regula

Ne-am bucurat sa aflam ca subiectul acestei editii este STEAM – o abordare in care credem din ce in ce mai mult. Sute de CV-uri trec prin filtrul echipelor Roweb, dar ne atrag atentia doar cele care demonstreaza, inca din start, dorinta de invatare + interactiuni si cu alte domenii + flexibilitate si creativitate. Si asta pentru ca a dezvolta solutii pentru business-uri din intreaga lume inseamna mult mai mult decat linii de cod, releasuri si deadline-uri.

Inseamna sa se ghideze constant dupa acelasi principiu: Decode opportunities. Make the future happen. Make a difference!

Acesta a fost si mesajul pe care l-am transmis tinerilor pasionati de programare la Tech Day. Iar receptivitatea lor a fost pe masura asteptarilor noastre”

Ilinca COVREAG

Ilinca COVREAG | Marketing Manager Roweb

 

SPRIJIN PENTRU CAUZE SOCIALE

“A face parte din comunitate inseamna a intelege nevoile sale la diferite niveluri.” Acesta a fost premisa care a stat la baza sponsorizarilor oferite de Roweb pentru performerii din alte domenii (karate, dans sportiv, etc.) si sprijinul financiar acordat persoanelor cu probleme grave de sanatate.

 

SUPORT PENTRU PERFORMERI DIN ALTE DOMENII

  • Cateva dintre actiunile in care ne-am implicat:
  • – sponsorizare World Of Dance Romania (concurs dans sportiv organizat de Ionut Dumitru, cunoscut in lumea artistica si a dansului din tara noastra, sub numele de PITICU – component al Trupei Simplu);
  • – sponsorizare Eriko Nitu pentru participarea la Campionatul Mondial de Ashihara Karate (Japonia).

Sponsorizare World Of Dance Romania
World of Dance, fondat de catre Matthew Everitt, David Gonzalez, Myron Marten, Michael McGinn și Herman Flores, în 2008. Este cel mai mare brand de divertisment de dans din lume, care promovează artiști și mărci internationale cu evenimente, divertisment și implicare digitală. Brandul cuprinde mai multe platforme decât orice alt furnizor de conținut de dans sau spectacole de dans, inclusiv competiții World of Dance in peste 30 de țări, emisiunea de televiziune NBC World of Dance (produsă executiv de Jennifer Lopez.

In prezent, licentierea Romaniei in cadrul acestui concurs international, a fost atribuita in anul 2023, lui Ionut Dumitru (cunoscut in lumea artistica si a dansului din tara noastra, sub numele de PITICU – component al Trupei Simplu).

Realizarea competitiei s-a facut si cu sprijinul Roweb, compania noastra sponsorizand acest eveniment

“Participarea celor 11 tari prezente in competitie, a primit aprecieri pozitive inclusiv din partea organizatorilor din SUA, iar publicarea unui articol despre evenimentul din Bucuresti pe site-ul lor oficial World Of Dance, reprezinta o confirmare a succesului nostru, fiind singurii organizatori privilegiati in a aparea pe aceasta platforma mondiala.”
Ionut Dumitru (Piticu – Trupa Simplu)

Campanii CSR Roweb in 2023

Sponsorizare Eriko Nitu la Campionatul Mondial Ashihara Karate (Japonia)
Eriko Nitu este elev al Colegiului National “I.C. Bratianu” din Pitesti si, in 2023, a devenit campion mondial la Ashihara Karate la categoria 70 kg.

Am crezut in potentialul sau si ne-am dorit sa fim parte din povestea sa de succes. Astfel, participarea lui Eriko la Campionatul Mondial din Japonia a fost posibila și cu ajutorul Roweb.

De curand ne-a vizitat la sediul Roweb unde colega noastra, Lorena Iordache (HR Manager), l-a invitat sa ne povesteasca mai multe despre ce inseamna viata de campion si cum arata parcursul unui performer, de la obiectiv la reusita.


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices