Marius Sandulescu – Senior Developer “Imi place ca trecem, de fiecare data, impreuna prin provocari si reusite – exact ca o familie.”

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, For the love of programming in .
interviu marius sandulescu

Din 2005, pana in prezent – Marius Sandulescu, parte din echipa noastra. Si de-a lungul timpului, o multime de amintiri si provocari ce l-au ajutat sa devina un senior developer cu experienta si un om in preajma caruia iti face placere sa stai atunci cand povesteste.

Mai jos, cateva detalii din experienta sa profesionala si personala.

 

#ForTheLoveOfProgramming – The Tech Perspective

Cati ani sunt de cand esti parte din echipa Roweb?

Marius Sandulescu: Am venit la Roweb in Septembrie 2005, cand am terminat facultatea. Auzisem de Roweb pentru ca Mirel Ionescu (Managing Partner @Roweb) a venit si ne-a tinut o prezentare a firmei in facultate. In urma invitatiei lui Mirel, eu am venit la sediul Roweb si aici l-am reintalnit pe Viorel Costea, cel care mi-a fost profesor in liceu, din clasa a IX-a, pana in clasa a XI-a.

In timpul facultatii, nu am mai pastrat legatura, dar ne mai intalnisem o data intamplator pe strada si imi povestise despre firma de IT care incepuse sa prinda contur.

Si cum eu terminam facultatea, aceasta intalnire mi-a prins tocmai bine. Am vorbit cu cei care erau in firma la momentul respectiv si le-am spus ca vreau sa ma alatur lor.

Ce te-a facut sa ramai in echipa?

Marius Sandulescu: Ne-am inteles de la inceput cu totii. Mie mi-a placut atmosfera de la Roweb si cred ca mi se potriveste. Si mi-a placut ca atunci cand au fost situatii grele, am fost uniti si am trecut cu bine prin ele. Exact ca o familie.

O amintire din primii ani in companie pe care nimic nu ti-o va putea sterge din memorie.

Marius Sandulescu: Amintiri am multe. A fost o perioada frumoasa. Si tin minte ca mereu impartaseam impresii. Ne ajutam.

Imi aduc aminte de discutiile de la cafea.

Imi aduc aminte si de 2013, cand am avut ocazia sa calatoresc in Europa, sa merg in vizita la un client si sa gasim modalitati de a dezvolta proiectul. Am vizitat locuri interesante, in vremurile in care preturile biletelor nu erau accesibile.

De asemenea, la inceput, am fost mai mult decat colegi. Am participat la evenimente personale ale fiecaruia, precum casatoriile, ceea ce ne-a facut sa ne cunoastem foarte bine si sa ne apropiem.

Roweb asa cum era cand ai venit in companie vs Roweb de astazi. Ce crezi ca s-a schimbat? Ce a ramas la fel?

Marius Sandulescu: S-au schimbat foarte multe, de la numarul de oameni, la sediul in care ne desfasuram activitatea. Acum avem colegi din toata tara si, de la cativa oameni, cati eram la inceput, am ajuns peste 130. Este firesc ca, pe masura ce firma creste, sa se schimbe si asteptarile, obiectivele, regulile de functionare.

Ce te-a determinat sa alegi IT-ul si cum ai ajuns sa alegi acest domeniu?

Marius Sandulescu: Am fost mereu inconjurat de tehnologice si calculatoare. Cand eram mic, ma jucam cu HC-urile. Apoi, am urmat facultatea de Informatica (de la Universitatea din Pitesti) si am fost chiar in prima generatie de studenti.

La acele vremuri, profesorii inca isi definitivau materiile. Imi aduc aminte ca am studiat mult Matematica, desi profilul facultatii era de Informatica. Asa ca am invatat mai mult punand in practica, la Roweb. Cand am inceput eu, partea de web nu era asa dezvoltata. Se creau mai mult aplicatii locale. Dar partea tehnica m-a atras intotdeauna si am vrut sa urmez o cariera in acest domeniu.

Care au fost primele proiecte?

Marius Sandulescu: Am lucrat multi ani pentru un client din SUA care oferea servicii de design (inclusiv obiecte de mobilier) pentru evenimente importante precum conferinte, summit-uri, evenimente private si foloseam PHP. Apoi, am trecut pe tehnologia Pearl.

De ce proiecte te ocupi in prezent si din ce pozitie?

Marius Sandulescu: Acum ma ocup de un client din domeniul HR. Am facut trecerea de la PHP la o tehnologie care sa corespunda nevoilor clientului de acum, Pearl. Am fost printre cei care au acceptat provocarea.

Imi place proiectul. Desi tehnologia este mai veche, proiectul este unul complex. Include parte de recrutare, depunere si analiza de CV-uri, facturare… Este un sistem complet si un tool care simplifica mult activitatea clientului, ajutandu-l sa economiseasca timp si resurse.

Care sunt provocarile din proiectul tau?

Marius Sandulescu: Faptul ca am facut trecerea la Pearl, desi foarte multi ani am lucrat pe PHP. Cred ca asta a fost principala provocare. Iar acum vreau sa dezvolt proiectul, la fel cum am facut si cu celelalte.

Cum ai evoluat din punct de vedere profesional in companie? (job position, proiecte etc)?

Marius Sandulescu: Am evoluat destul de mult si ma bucur ca am avut ocazia sa incerc doua tipuri de tehnologii complexe. Am inceput precum junior, proaspat absolvent al facultatii si am ajuns senior developer, la randul meu, avand ocazia, sa-i coordonez si sa-i invat pe cei aflati la inceput de drum.

Cateva insighturi despre atmosfera din echipa actuala.

Marius Sandulescu: Oamenii sunt foarte ok. Intelegerea si empatia ne caracterizeaza. Cand vine cineva nou, in echipa, avem grija mereu sa-l sustinem si sa-l incurajam. Am imbunatatit partea de integrare in echipa a persoanelor noi si acum procesul se realizeaza mult mai rapid.

Si consider ca este un avantaj faptul ca nu suntem o corporatie. Colaboram mai usor, schimbam mai rapid informatii, nu asteptam mult timp dupa proceduri rigide sau aprobari.

Ce sfat ai avea pentru o persoana care vine sa lucreze la Roweb?

Marius Sandulescu: Sa invete. Sa nu se lase descurajat si sa fie perseverent si dornic de evolua. Mai ales ca are suportul colegilor.

 

#ForTheLoveOfProgramming – The Human Perspective

Daca nu ai fi lucrat in IT, cel mai probabil ai fi fost:

Marius Sandulescu: Electrician sau inginer auto, cel mai probabil. Asa cum sunt mare parte dintre absolventii Universitatii din Pitesti.

Atuul tau in echipa este:

Marius Sandulescu: Rabdarea, calmul si organizarea. Acasa am toate lucrurile organizate. Cred ca asta e “meteahna” oamenilor care lucreaza cu baze de date.

Daca Roweb ar fi un prieten, principala lui calitate ar fi:

Marius Sandulescu: As zice omenos, deschis si empatic.

Daca Roweb ar fi un prieten, principalul defect ar fi:

Marius Sandulescu: Aici… hmm, nu am idee. Poate mai dificil de inteles de catre cei care nu au rabdare.

Cand nu esti la birou, te gasim cel mai adesea:

Marius Sandulescu: Practicand sport. Am o fetita si mergem impreuna sa ne plimbam cu bicicleta, cu rolele. Pe langa asta, eu merg si la inot.

Daca echipa din care faci parte ar fi o combinatie rapida de taste, atunci ea ar fi:

Marius Sandulescu: CTRL + Tab – pentru ca ne ajuta sa facem schimb intre task-uri, aplicatii si… de ce nu, provocari.

Daca povestea ta in IT ar fi o adaptare dupa film, ar avea ca titlu:

Marius Sandulescu: Dune. Poate este “prea mult” comparatia cu povestea mea in IT, dar putem considera ca sunt elemente comune, daca ne gandim la conditiile si modul in care a evoluat Roweb 🙂

interviu marius sandulescu

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices