Roweb @MWC Las Vegas | Cu ce a venit nou editia din acest an a evenimentului pentru piata tech globala

Acest articol a fost publicat in categoria Evenimente business, Evenimente tech in .
Roweb la MWC Las Vegas 2022

Luna septembrie s-a incheiat si, odata cu ea, MWC Las Vegas – unul dintre cele mai mari evenimente tech globale. Am fost si de aceasta data acolo, ca expozanti si parte din delegatia Romaniei, pentru a descoperi noi tendinte tech, a interactiona cu modele de business variate, discuta face-to-face cu potentialii clienti si, nu in ultimul rand, revedea cu o parte dintre clientii din SUA cu care lucram in prezent (de exemplu, Spotlight).

Pe scurt, despre obiectivele MWC Las Vegas:

  • MWC este un eveniment global dedicat Conectivitatii – cu focus pe modul in care noile tehnologii ne pot transforma viata.
  • Le permite participantilor sa descopere cele mai noi tehnologii si cele mai recente produse tech lansate in piata.
  • Le permite potentialilor clienti sa descopere provideri care pot aduce inovatia si transformarea digitala in companiile lor.
  • Este locul in care ecosistemul tech se intalneste fata in fata pentru a construi relatii puternice.
  • Se concentreaza pe distribuirea de cunostinte tech colective ca intr-un cluster pentru a accelera tehnologia si genera progres si inovatie.
  • Genereaza contextul potrivit in care ecosistemul mobile, industria tehnologiei si industriile conexe lucreaza impreuna pentru a defini directia de evolutie tech a pietelor globale.

Echipa Roweb @MWC Las Vegas 22

Roweb la MWC Las Vegas 2022

Viorel Costea
Co-founder & CEO Roweb

Roweb la MWC Las Vegas 2022

Mirel Ionescu
Senior Partner & Business Developer

Roweb la MWC Las Vegas 2022

Sebastian Ailioaie
Client Success Director (UK/US)

 

 

Highlights: cum s-a vazut evenimentul din acest an din perspectiva echipei Roweb

  • Un mediu de business variat – “Nu mai exista o tipologie clasica/standard de expozant la MWC Las Vegas. De la businessuri globale, la start-upuri si inovatori din intreaga lume, cu totii au fost aici, pregatiti sa interactioneze, sa se conecteze si sa gaseasca noi oportunitati de a face business.” Mirel Ionescu – Senior Partner & Business Developer.
  • Anumite tendinte tech au fost mai vizibile decat altele – 5G Connection cu focus pe metaverse, Cloud Net si IOE – Internet of Everything – acestea au fost subiectele care au avut un loc special in lista de interese a fiecarui participant.
  • Romania perceputa ca o sursa de incredere pentru dezvoltare si inovatie – Cu un numar mare de developeri specializati in tehnologii moderne si o expertiza generoasa in piete din intreaga lume, Romania continua sa fie perceputa ca piata de referinta.
  • Custom development ramane alegerea top-of-mind – “In ceea ce priveste partea de software development, dezvoltarile custom raman cea mai inteleapta alegere pentru a avea un proces de transformare digitala coerent si cu impact, indiferent de domeniul companiei sau industria in care activeaza.” Mirel Ionescu – Senior Partner & Business Developer
  • Evenimentele de tipul MWC creeaza sanse reale pentru parteneriate – Vanzarea de servicii software implica (de obicei) un proces indelungat in faza de achizitie. Pe parcursul acestui proces este esential sa discuti si rediscuti cu potentialii clienti termenii unei colaborari, obiectivele, interesele si oportunitatile aduse de dezvoltarea de noi proiecte. De aceasta data, am avut ocazia sa ne reintalnim cu un client potential cu care ne-am vazut initial, in urma cu ceva timp, la Barcelona. De aceasta data, discutiile au mers mai departe si am schitat, chiar, cateva planuri de colaborare.
  • Consolidarea relatiilor cu clientii actuali – Pentru Roweb, participarea la MWC Las Vegas din acest an a insemnat mai mult decat oportunitatea de a fi prezenti la un eveniment de amploare din domeniul tech si business. aici am avut ocazia sa ne revedem face-to-face cu o parte dintre clientii nostri (care au businessuri in SUA).

“Las Vegas e atractiv din multe puncte de vedere. Noi suntem, deja, prezenti pe piata din Las Vegas, avand un client destul de important. Am venit la MWC pentru a consolida relatia cu clientul pe care-l avem deja aici, pentru a mari echipa si a cauta noi oportunitati, dar si pentru a cunoaste alte companii care fac business in SUA si a invata mai multe despre tipul de client si mentalitatea de aici. Realizarile nu se pot cuantifica imediat deoarece este un proces indelungat, trebuie sa fi prezent cat mai des pentru a putea fi vazut de oameni.”

Viorel Costea
Co-founder & CEO Roweb

 

O parte dintre proiectele dezvoltate de echipele Roweb pentru clienti din SUA

Roweb la MWC Las Vegas 2022

Platforma personalizata de vanzare de bilete pentru evenimente (Spotlight) – Bazandu-ne pe tehnologii moderne si pe expertiza dezvoltatorilor nostri, cu experienta de seniori, am creat un sistem de eCommerce si rezervare bilete, care include integrari 3rd party, API-uri si site-uri web si este capabil sa extinda rapid afacerea clientului nostru.

Tehnologii: PHP, Vue.js, MYSQL

Locatie: USA – Las Vegas

 

Roweb la MWC Las Vegas 2022

Aplicatie personalizata pentru industria financiara, cu sistem de securitate puternic (FileLater) – Am dezvoltat o aplicatie fiscala pentru americanii platitori de impozite. Mai precis, este vorba de o aplicatie securizata care a castigat rapid increderea utilizatorilor prin functionalitati intuitive, create pornind de la nevoile acestora.

Tehnologii: Microsoft.NET Core, Web API, Vue.js, SQL Server, iTextSharp, Microsoft Azure Cloud

Location: SUA

Mai multe proiecte similare in portofoliul nostru!

Portofoliu

 

Roweb – parte a delegatiei Romaniei la MWC Las Vegas

ARIES (organizatia profesionala neguvernamentala care faciliteaza participarea mediului privat la evenimentele organizate de stat) a invitat Roweb Development sa participe la acest program.

Alaturi de alte companii de tehnologie, am facut parte din delegatia oficiala a Romaniei, reprezentand interesul de afaceri al tarii noastre pe piata internationala.

“Suntem clienti vechi ai targurilor organizate de ARIES, fiind una dintre componentele noastre principale de marketing. Dorim sa participam din nou la cat mai multe targuri pentru a intelege ce se intampla in intreaga lume in acest domeniu, noi oferind servicii software.”

Roweb la MWC Las Vegas 2022

Viorel Costea
Co-founder & CEO Roweb

“A fost imbucurator sa vedem la targ firme care participa an de an in calitate de expozanti, precum Roweb Development, companii care au realizat cat este de important sa fii vazut alaturi de ceilalti mari jucatori din industrie. Editia nord-americana a MWC, care anul acesta a avut loc in Las Vegas, a reprezentat o excelenta ocazie de colaborare si parteneriat cu specialistii industriei tehnologiilor de varf, dar si o buna oportunitate de prezentare si promovare a produselor si serviciilor atat specialistilor din domeniu cat si publicului larg.
In perioada care urmeaza, vom demara inscrierile pentru editia MWC Barcelona 2023, locul unde vor fi prezentate cele mai noi tehnologii, cele mai recente inventii si inovatii din domeniu si cele mai importante marci din toata lumea care revolutioneaza piata. ”

Roweb la MWC Las Vegas 2022

Mariana Rus
Project Manager at ARIES-™

Roweb la MWC Las Vegas 2022

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices