Grupul Roweb isi extinde serviciile | Ce impact a avut preluarea a 50% din agentia Hold Marketing

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, Dezvoltare aplicatii eCommerce, Noutati Roweb, Proiecte Roweb, Tendinte in piata, Transformare digitala in .

In curand sarbatorim un an de cand grupul Roweb a preluat 50% din agentia Hold Marketing. Si avem multe motive sa consideram aceasta aniversare importanta, parteneriatul cu Hold Marketing dovedindu-se un succes inca de la inceput.

Vrei sa afli mai multe despre…

Acest articol iti va oferi toate raspunsurile la intrebarile de mai sus. Asadar, pregateste-te sa derulezi acest articol si sa descoperi informatiile care te intereseaza!

 

Cand si de ce a decis managementul grupului Roweb sa preia 50% din agentia de marketing?

Cand Sorin Trifu (CEO Hold Marketing) a venit pentru prima data cu ideea de parteneriat, lucrurile pareau, cumva, in afara principalului focus Roweb. Totusi, in grupul Roweb se analizau deja, de ceva timp, o serie de cereri venite din partea clientilor dintr-o anumita nisa de piata unde crestea interesul pentru serviciile extinse (principiul fiind: mai multe servicii conexe de la un singur provider).

Intrucat Roweb avea deja un portofoliu extins pe nisa eCommerce (de peste 15 ani dezvoltand solutii personalizate pentru companii importante din aceasta industrie) – de la produse de lux si home deco, la magazine online care ofera carti si papetarie, echipamente tehnice, produse imobiliare si din industria ospitalitatii, managerii de proiecte au primit, in mai multe randuri, solicitari de servicii extinse (de exemplu, technical SEO, PPC, dezvoltarea de micro continut/continut de site etc).

„In piata nationala, in special, am remarcat, in ultimii ani, o cerere in crestere pe anumite segmente (proiectele de eCommerce, de exemplu) in ceea ce priveste cuplarea serviciilor de software development cu cele de marketing. Desi focusul nostru ramane in continuare pe dezvoltarea de software la comanda prin modele de outsourcing (prin compania dedicata Roweb Development), in paralel am decis sa sustinem o nisa de proiecte mai dinamice cerute de business-uri care au nevoie de expertiza si din domenii conexe sau complementare.”

Mirel Ionescu, Co-Founder & Managing Partner

Plecand de la aceste semnale si luand in calcul o repozitionare puternica pe un anumit segment de piata, la finalul anului 2022, managementul grupului Roweb a decis sa faca pasul spre un nou parteneriat prin preluarea a 50% din agentia Hold Marketing.

 

Cine este Hold Marketing?

Hold Marketing este agentie digitala cu ADN 100% romanesc, prezenta in industrie din 2017. Agentia este Google Partner si are clienti din peste 20 de industrii importante, insa cei mai mulți clienti vin din industrii precum eCommerce, Horeca sau Real Estate.

HOLD Marketing are o echipa completa de specialisti (+60% seniori) care reusesc sa livreze constant servicii de performance marketing (PPC), dar si Social Media Management (Digital PR), folosind cele mai populare retele din lume: Google, Meta, TikTok, Pinterest, LinkedIn.

 

Care a fost impactul noului parteneriat?

Integrarea agentiei Hold Marketing (care ofera Pay-Per-Click, Digital PR, strategie si consultanta in digital marketing) in grupul Roweb a fost finalizata la finalul anului 2022. Iar impactul a fost unul semnificativ, in special pentru agentie.

La 8 luni de la intrarea in grupul Roweb, agentia de marketing inregistreaza o crestere a cifrei de afaceri cu 140% in raport cu aceeasi perioada a anului 2022, dublandu-si, totodata, si numarul de angajati.

“Intrarea in grupul Roweb a insemnat, cu siguranta, o accelerare importanta in dezvoltarea business-ului Hold Marketing. Ne bucuram foarte mult ca am reusit sa atragem interesul unei companii mature si solide, asa cum este Roweb, care ne va oferi expertiza si resurse pentru a atinge obiectivele noastre de crestere.”

Sorin Trifu, CEO & founder of Hold Marketing

 

Cui se adreseaza serviciile oferite acum de grupul Roweb & Hold Marketing?

Prin acest parteneriat, grupul Roweb ofera servicii de marketing digital clientilor eCommerce din portofoliul sau (plus din portofoliul Horeka). Agentia (Hold Marketing) continua sa lucreze independent cu echipa sa, construind strategii si campanii de marketing dinamice pentru clientii sai.

Astfel, focusul principal al grupului Roweb ramane oferirea de echipe de dezvoltare prin modele de outsourcing pentru companii din intreaga lume – prin compania dedicata Roweb Development – in timp ce pentru segmentul eCommerce isi extinde oferta cu servicii suplimentare de marketing digital.

 

Ce urmeaza? Roweb + Hold Marketing – planuri pentru 2024

Intrucat parteneriatul s-a dovedit a fi un succes, lucrurile vor merge mai departe cu noi planuri de dezvoltare si in 2024.

Iata cateva dintre acestea:

  • extinderea portofoliului pe piata nationala, dar si pe pietele internationale, acolo unde grupul Roweb este deja prezent prin clienti activi (UK, Belgia, Danemarca, Elvetia, etc.);
  • cresterea numarului de experti certificati in echipa;
  • extinderea departamentelor, atat cele de executie, cat si cele suport prin atragerea de noi expert (PPC, PR, Sales, Client Management);
  • automatizarea proceselor repetitive;
  • integrarea de noi canale in portofoliu (Amazon, Reddit, Criteo, Spotify, WeTransfer).

 

Despre grupul Roweb pe scurt

Din 2006 cea mai lunga
colaborare cu un client

130+Senior developers pregatiti
sa faca parte din echipe dedicate

3Birouri in 3 orase

Din 2004experienta in
industria software development


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices