Ce tipuri de solutii se pot dezvolta pe baza unui modul WordPress

Acest articol a fost publicat in categoria Dezvoltare aplicatii eCommerce, Tehnologii in .

Modul WordPress

 

Datorita popularitatii si listei generoase de avantaje oferite de WordPress, foarte multi antreprenori aleg sa ofera o sansa modulelor dezvoltate de aceasta platforma. Iar printre cele mai des intalnite alegeri de modul WordPress se numara WooCommerce – folosit pentru a dezvolta magazine online.

WooCommerce s-a remarcat in industria comertului electronic datorita faptului ca poate transforma cu usurinta un site obisnuit intr-un magazin online complex. În plus, acesta vine cu o compatibilitate perfecta cu WordPress si o gama larga de functionalitati pentru gestionarea produselor, comenzilor si platilor, facandu-l ideal pentru afaceri de toate dimensiunile.

Iar pentru a face lucrurile si mai clare de atat, iata cateva aspecte despre cele mai cunoscute tipuri de solutii care se pot dezvolta pe baza modulelor WordPress, pornind de la WooCommerce.

Modul WordPress

 

De ce detalii sa tii cont atunci cand alegi un modul WordPress pentru afacerea ta?

Înainte de a trece in revista solutiile care au la baza WordPress, trebuie sa precizam care sunt aspectele de care sa tii cont atunci cand vrei sa faci o alegere:

  • specificul afacerii tale si industria in care activezi: in functie de produsele sau serviciile pe care vrei sa le oferi cumparatorilor, poti decide ce fel de solutie WordPress ti se potriveste.

Astfel, o prima recomandare pe care ti-o oferim este realizarea unei analize ample a necesitatilor de business (atat ale tale, cat si ale clientilor tai). În unele cazuri poate fi vorba de un simplu magazin online, dezvoltat cu WooCommerce, iar in altele de o platforma mai complexa, care poate fi dezvoltata tot cu ajutorul WooCommerce, dar care implica o serie de functionalitati mai avansate si integrari cu alte module care sa fluidizeze procesul de cumparare.

  • Scalabilitate si strategie gandita pe termen lung – decizia de a dezvolta o solutie bazata pe un modul WordPress trebuie sa porneasca de la intentia de a creste si dezvolta afacerea respectiva. În caz contrar, poti face o investitie care mai apoi sa se dovedeasca insuficienta.

Și desi initial poti avea impresia ca ai economisit, in timp, vei vedea ca vei fi nevoit sa cresti costurile pentru a recupera si a ajunge la rezultatul de care ai nevoie cu adevarat.

  • Mentenanta si intretinere – cu cat este mai complexa solutia e-commerce, cu atat ai nevoie de servicii de mentenanta si suport. Asa ca alege, inca de la inceput, sa stabilesti cu echipa de dezvoltare ce iti poate oferi dupa incheierea procesului de creare a functionalitatilor.

Totodata, tine cont de faptul ca un alt avantaj al utilizarii WooCommerce ca modul WordPress este faptul ca beneficiaza de suportul comunitatii extinse WordPress. Iar actualizarile regulate si imbunatatirile continue asigura securitatea si performanta, ceea ce face din WooCommerce o alegere de incredere pentru oricine doreste sa isi construiasca propriul magazin online.

 

De ce e Woocommerce preferat de managerii de businessuri e-commerce si ce alte module mai sunt de interes?

Realizand o scurta analiza a industriei e-commerce din Romania si de peste hotare, am observat ca nu doar investitiile antreprenorilor sunt in continua crestere, ci si diversitatea solutiilor alese de acestia este si ea in continua dezvoltare.

Și iata cateva detalii pe care vrem sa le precizam privind alegerile de top, bazate pe diverse module WordPress.

Magazinele online dezvoltate cu WooCommerce raman printre cele mai atractive solutii. Dezvoltand un magazin online folosind modulul WooCommerce, poti vinde produse si servicii in mod eficient, avand la dispozitie un panou intuitiv de administrare al proceselor.

Avantajele oferite de WooCommerce includ personalizarea extinsa a produselor, gestionarea usoara a comenzilor si inventarului, integrarea cu diverse metode de plata si posibilitatea de a extinde functionalitatile cu ajutorul extensiilor WooCommerce. Astfel, poti oferi clientilor tau variante de produse, promotii, recenzii si evaluari, totul intr-o interfata prietenoasa si sigura.

Modul WordPress

 

Caror tipuri de afaceri li se potriveste un magazin online bazat de WooCommerce?

Magazinul dezvoltat WooCommerce este potrivit pentru orice afacere care vinde produse direct consumatorilor. Indiferent daca vinzi haine, bijuterii, alimente, produse cosmetice, electronice sau produse de uz casnic, WooCommerce ofera o platforma versatila pentru a-ti expune produsele si a interactiona cu clientii.

Blog si continut cu modulul Jetpack: Utilizand modulul Jetpack, poti crea un blog captivant, pe care sa postezi continut atragator. Avantajele includ functii de partajare sociala, optimizare a vitezei site-ului, protectie impotriva atacurilor si instrumente de analiza a traficului. Poti adauga, de asemenea, galerii foto, videouri si alte elemente multimedia pentru a-ti imbogati continutul.

Modul WordPress

 

Caror tipuri de afaceri li se potriveste un astfel de blog?

Oricarui business. Indiferent de specificul sau, adaugarea de continut relevant poate reprezenta o metoda de awareness, promovare si chiar vanzare a produselor si serviciilor oferite de o companie.

Portal de invatare cu LearnPress: Cu ajutorul modulului LearnPress, poti dezvolta un portal de invatare online, care sa atraga trafic relevant. Avantajele includ crearea si gestionarea cursurilor, lectiilor si quizurilor. Poti oferi certificate de absolvire, urmari progresul studentilor si permite interactiunea in cadrul comunitatii. În plus, integrarea cu metode de plata poate transforma portalul intr-o sursa de venit.

Modul WordPress

 

Caror tipuri de afaceri li se potriveste un astfel de blog?

Celor care vor sa educe comunitatea, prin oferirea diverselor informatii contra cost. Poate fi vorba de business-uri precum scoli private, companii a caror activitate este legata dezvoltarea personala, companiile de formare profesionala etc.

Platforme de stiri cu posibilitatea de abonare la newsletter, dezvoltate cu MailPoet: Prin utilizarea modulului MailPoet, poti dezvolta un sistem de abonare la newsletter prin care sa transmiti informatii relevante catre celor care aleg sa dea subscribe.

Avantajele includ crearea si trimiterea de buletine informative, segmentarea audientei in functie de interese si trimiterea automata a mesajelor de bun venit sau diverse promotii. Poti mentine un canal de comunicare eficient cu cititorii si clientii tai.

Modul WordPress

 

Caror tipuri de afaceri li se potriveste o astfel de platforma?

Tuturor celor care vor sa transmita informatii relevante. Poate fi vorba de televiziuni, reviste sau ziare cu activitate online, care au nevoie de a ajunge usor la audienta lor.

Platforme de rezervari si programari cu modulul Bookly: Folosind modulul Bookly, poti dezvolta un sistem de rezervari si programari online, foarte intuitiv pentru cei care il folosesc. Avantajele includ posibilitatea clientilor de a face programari in timp real, confirmarea automata a rezervarilor prin e-mail si gestionarea usoara a calendarului. Poti personaliza serviciile oferite si permite clientilor sa aleaga intre diferiti furnizori de servicii.

Modul WordPress

 

Caror tipuri de afaceri li se potriveste un astfel de portal?

Tuturor celor care isi bazeaza activitatea pe rezervari, ca de exemplu agentiile de turism, locurile de cazare (pensiuni, hoteluri, proprietati private), firmelor de imobiliare (care au proprietati de inchiriat) etc.

Acestea sunt doar cateva exemple dintr-o gama generoasa de solutii pe care le poti dezvolta cu ajutorul modulelor WordPress. Fiecare solutie aduce avantajele sale specifice si functionalitati adaptate nevoilor tale. Și tocmai de aceea, identificarea corecta a nevoilor reprezinta un prim pas important.

 

Solutii e-commerce dezv de echipa Roweb (inclusiv cu WooCommerce)

Echipa de e-commerce Roweb are experienta in dezvoltarea de solutii diverse, bazate atat pe module WordPress, cat si pe solutii custom, folosind tehnologii diverse.

Iata doua exemple din portofoliu:

O’Mac

 

Modul WordPress

 

O’Mac reprezinta o retea nationala de magazine specializate in comercializarea uneltelor si utilajelor destinate agriculturii si gradinaritului. Initial, echipa noastra a fost implicata intr-un proiect ce a urmarit crearea unui website e-commerce modern si adaptabil la diferite dispozitive, pentru a expune intregul catalog de produse O’Mac.

Astfel, initial, am dezvoltat website-ul folosind o platforma personalizata integral, pentru a corespunde cerintelor specifice.

Pe masura ce afacerea a evoluat, clientul a realizat necesitatea unei solutii care necesita un grad mai ridicat de optimizare. În urma eforturilor echipei de dezvoltare, care a stabilit un parteneriat de incredere cu clientul, website-ul O’Mac a fost recunoscut si apreciat prin obtinerea premiului la GPeC in 2015, fiind desemnat cel mai bun website e-commerce in categoria specifica: “Casa, Gradina si Unelte”.

Vezi Studiul de Caz

Bookcity

 

Modul WordPress

 

Bookcity reprezinta un lant de librarii recunoscut pe piata nationala. Înfiintata in 2011, afacerea a debutat cu o librarie fizica in Brasov. Mai apoi, s-a extins in alte orase din Romania si a patruns si in mediul online, prin lansarea unui website tip webshop.

Produsul principal al brandului Bookcity consta in carti, in timp ce gama de produse cuprinde si cadouri, articole de papetarie, jocuri, muzica si filme.

În vederea oferirii unei solutii complete si functionale, echipa noastra a luat in calcul mai multe obiective care se leaga de necesitatile clientului: crearea unei structuri de site intuitiva, concentrata pe procesul de achizitie, sincronizarea obiectivelor de business cu cerintele de dezvoltare si conceptele de design, adaptarea modelelor existente pentru a se potrivi cu nevoile specifice etc.

Vezi Studiul de Caz

 

Despre echipa e-commerce Roweb

  • Pentru dezvoltarea de proiecte, folosim echipe dedicate de ecommerce – bazate, in mare parte, pe developeri cu experienta de peste 10 ani in industrie.
  • Toate solutiile dezvoltate in cadrul departamentului de e-commerce sunt realizate pornind de la o analiza atenta a business-ului si nevoilor specifice ale fiecarui antreprenor, accentul fiind pus pe solutii custom, cu design intuitiv.
  • Developerii Roweb lucreaza atat cu modulele bazate pe tehnologia WordPress, cat si cu tehnologii care permit solutii complexe, custom, precum Magento 2. Pe langa dezvoltarea de la zero, echipa ofera si servicii de migrare de pe o platforma pe alta.
  • Portofoliul e-commerce este in continua dezvoltare si echipa avand experienta in diverse verticale si industrii: Imobiliare, Banking, Retail & E-learning, Turism, Horeca, Administratie, Unelte si Decoratiuni, Haine si accesorii, Bijuterii etc.

Iar daca si tu te afli in cautarea unei solutii e-commerce, bazata pe modulele WordPress sau orice alt tip de platforma e-commerce, cere o ofera personalizata echipei noastre dedicate.

Contacteaza-ne


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices