Echipe dedicate: Cum functioneaza si de ce aveti nevoie de ele?

Acest articol a fost publicat in categoria Clientii Roweb, Modele Outsourcing in .

Pentru multe companii, a avea o echipa interna de dezvoltare software este o adevarata provocare. Aceasta implica costuri ridicate si procese indelungate de angajare a candidatilor. Chiar daca companiile au resurse pentru a mentine echipe de dezvoltare interne, aceasta este o modalitate excelenta de a reduce costurile. Aici intervine un model de afaceri de echipe de dezvoltare software dedicate.

Model de afaceri – echipe dedicate

Modelul este in esenta un acord intre client si furnizorul de servicii care se angajeaza sa furnizeze profesionisti in dezvoltarea de software dedicati numai proiectelor clientului. Astfel, clientul poate gestiona echipa si proiectele ca fiind proprii, in timp ce furnizorul asigura procesul de recrutare si sarcinile administrative. Scopul principal al echipei dedicate este de a lucra fara probleme ca parte a echipei clientului pentru a oferi solutii de calitate, unice si specifice proiectului. Acest model de afaceri este frecvent utilizat pentru proiecte pe termen lung. Este o alegere excelenta atunci cand companiilor le lipsesc competentele sau expertiza necesare in anumite domenii. Prin urmare, echipele dedicate de dezvoltare software pot veni cu idei noi si solutii unice specifice proiectului.

Daca tu si compania decideti sa adoptati acest model de afaceri, trebuie sa stiti in ce fel aceasta miscare va va ajuta afacerea pe termen lung.

Avantajele pentru a avea o echipa dedicata de dezvoltare software

  • Eficienta costurilor
    Nu este nevoie sa investiti in spatii de birouri, echipamente noi (instrumente hardware sau software) si nu trebuie sa pierdeti timp pretios cautand dezvoltatori sau specialisti IT si sa formati o echipa. Sunt deja stabiliti si sunt gata sa inceapa sa lucreze pentru proiectele voastre. Compania ar fi cu siguranta provocata daca ar aparea astfel de cheltuieli pentru furnizarea de echipamente noi echipei de dezvoltare interna. O investitie semnificativa ar fi necesara chiar de la inceputul unui nou proiect. Dezvoltatorii externalizati sunt platiti pentru numarul real de ore si zile in care lucreaza la proiectul vostru. Puteti ajusta cu usurinta bugetele in functie de necesitatile proiectului, cu mai putin timp si povara financiara.
  • Viteza
    Echipele dedicate inteleg foarte bine obiectivele afacerii dumneavoastra. Angajamentul lor fata de proiect va ajuta sa obtineti o eficienta maxima si o viteza ridicata in indeplinirea sarcinilor. Puteti avea rapoarte saptamanale pentru a vedea ce s-a facut deja, ce sarcini sunt in curs si ce trebuie imbunatatit in continuare. Acest lucru va reduce riscul unor posibile cheltuieli suplimentare viitoare. Daca aveti propria echipa, majoritatea vor incerca probabil sa-si imparta timpul intre noi proiecte si munca lor de zi cu zi; astfel, s-ar putea sa nu poata face o treaba buna pentru amandoua si sa le incetineasca.
  • Resurse mai calificate
    A avea o echipa interna de dezvoltare software poate insemna, de asemenea, o limita a capacitatilor voastre de cunostinte tehnologice. Limita care provine din numarul de persoane angajate. In cazul in care sunt necesare mai multe capacitati tehnice, trebuie angajate persoane noi. Dar parcurgerea intregului proces de recrutare, gasirea candidatilor potriviti, interviuri, faza de oferta si aderarea la echipa, consuma mult timp care ar putea fi depus achizitionand si imbunatatind capacitatile tehnologice. Toate acestea pot fi rezolvate prin crearea unei echipe dedicate de dezvoltare software.
  • Control
    Aveti alegerea libera a membrilor echipei dedicate. De ce “dedicat”? Pentru ca lucreaza exclusiv pentru un anumit proiect. Obtineti control deplin asupra resurselor si infrastructurii pe baza nevoilor proiectului si asupra motivatiei si managementului echipei.
  • Fara obstacole
    Echipele dedicate de dezvoltare software contribuie in special la succesul intregii companii. Pandemia de COVID-19 a eliminat frontierele intre tari. A accelerat tendintele de globalizare si diversitate culturala care au inceput acum cativa ani. Companiile vor continua sa angajeze talente de top din intreaga lume in post-criza. Si oamenii care sunt deja obisnuiti cu modul de lucru la distanta nu vor fi gata sa-si piarda sansa de a lucra la o companie internationala, pastrandu-si in acelasi timp echilibrul dintre viata profesionala si cea privata. Diferitele fusuri orare si regiuni nu sunt un obstacol in calea unei bune cooperari in interiorul echipei. Rezultatele muncii pot fi discutate pe loc, rapid si usor, prin mijloace moderne de comunicare si instrumente de urmarire si gestionare a proiectelor, cum ar fi JIRA, Slack, Trello, Skype, Microsoft Teams si multe altele.

AFLA MAI MULTE DESPRE ECHIPELE NOASTRE DEDICATE!

VEZI SERVICIILE

Natura externalizarii echipelor dedicate dezvoltarii software se schimba, la fel si asteptarile clientilor. Flexibilitate si agilitate, deciderea rapida a prioritatilor, adaptarea rapida la principiile de afaceri ale fiecarei companii, si integrarea rapida in companie si in propria lor echipa. Clientii doresc, de asemenea, sa tina pasul cu inovatiile, asa ca se asteapta ca specialistii lor dedicati IT sa fie pregatiti sa utilizeze cele mai noi tehnologii. Acestea sunt doar cateva exemple, iar Roweb este gata sa adune echipe de specialisti IT cu inalta calificare in cel mai scurt timp si capabile sa ofere rezultate intr-o perioada cat mai scurta.

In ultimii ani, tendinta a fost de a externaliza sarcini dintr-un singur proiect catre mai multi furnizori. Dar acum si in viitor, tendinta se schimba. Companiile se concentreaza pe externalizarea unui proiect catre un singur furnizor. In acest fel, reduc la minimum toate riscurile generate de gestionarea mai multor furnizori. Companiile se vor concentra mai mult pe construirea de parteneriate puternice cu un singur furnizor.

Asta inseamna ca relatiile vor deveni mai de incredere intre client si furnizor, externalizarea sarcinilor principale si non-principale va deveni mai putin importanta. Echipele dedicate vor deveni parte a companiilor.

Noi la Roweb am construit parteneriate pe termen lung implementand proiecte complexe pentru clienti din intreaga lume. Clienti precum Porsche, Sony, Tourpaq, Whise si multi altii, au avut incredere in a le dezvolta proiecte de succes.

Obtine o estimare gratuita pentru proiectul de dezvoltare!

Cere estimare

2021 este si va continua sa vina cu o multime de noi reglementari. Companiile de tehnologie ar trebui sa fie foarte flexibile pentru a se adapta la noile standarde. De la 1 ianuarie 2021, Marea Britanie nu mai face parte din piata Uniunii Europene sau din uniunea vamala a UE. Parteneriatele cu clienti din Marea Britanie se vor schimba din punct de vedere legal. De asemenea, UE intentioneaza sa introduca doua noi legi, numite Legea serviciilor digitale si Legea pietelor digitale. Scopul principal este de a opri raspandirea continutului daunator si de a imbunatati concurenta. Noi reglementari similare sunt deja in vigoare in alte tari. Australia, Brazilia si India sunt printre alte tari care dezbat noi reglementari. Tendinta va continua anul acesta.

Referinte proiecte cu echipe dedicate

Software CRM (gestionarea relatiilor cu clientii) dezvoltat pentru sectorul imobiliar.

Functioneaza perfect pe dispozitive iOS sau Android, permitand utilizatorilor finali – agenti imobiliari, sa economiseasca bani si timp si sa aiba control complet asupra muncii lor din mers.

TEHNOLOGII: ASP.NET Web API, Nancy FX, MSSQL, Elasticsearch, Memory cache, Redis, RabbitMQ, SignalR, PRTG, Octopus, Quartz.NET

VEZI STUDIU DE CAZ COMPLET

Sistem de management al operatorilor de turism.

Flexibilitatea si metodologia noastra de dezvoltare agila au jucat de la inceput un rol crucial in succesul colaborarii noastre.

TEHNOLOGII: ASP.NET / MS SQL Server / ASP.NET AJAX / WCF

VEZI STUDIU DE CAZ COMPLET

Este Roweb compania de software de care ai nevoie pentru urmatorul proiect?

TEHNOLOGII PE CARE LE UTILIZAM:

METODOLOGII

  • Agile
  • Scrum
  • Kanban
  • Waterfall

ROLURI PE CARE LE OFERIM

  • Project managers
  • Business analysts
  • Developers
  • Q&A specialists
  • Scrum masters
  • UX Designers

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices