#ForTheLoveOfProgramming | Once upon a kid? (povesti din backstage-ul copilariei pasionatilor de tehnologie)

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, For the love of programming in .

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la cum a evoluat tehnologia in ultimii 20 de ani nu pot sa nu ma intreb: oare tot acest boom de inovatie a inceput cu un vis din copilaria unor IT-isti?

Si chiar daca am trecut de vremurile copilariei, de zilele in care pierdeam notiunea timpului alergand dupa minge, de emotiile primelor zile de scoala si de bucuria de a descoperi gustul ciocolatei, sunt sigura ca multi dintre voi, la fel ca mine, mai pastreaza vii, in folderul cu amintiri, secvente din copilarie.

Altii merg chiar mai departe de atat si inca poarta cu ei spiritul vesel al copilului de (mai) demult.

Asa ca o sa profit de inceputul de vara si de sarbatoarea de 1 iunie pentru a veni pe blog cu un material diferit.

#MaiUsor #MaiCopilaresc #MaiJucaus

 

Guess who?

Si daca tot e 1 iunie, sa incepem cu o provocare!

Un video – 4 povesti surprinzatoare cu si despre copilarie – 4 personalitati care au facut istorie in lumea digitalizarii.

Asa ca play pe videoul de mai jos si incearca sa recunosti personajul din spatele fiecarei povesti si fiecarei imagini din copilarie.

 

Copilaria prin ochii catorva V.I.T.isti (very important IT-sti)

Steve Jobs

Sursa: time.com

Binecunoscutul om de afaceri si cofondator Apple Inc., Steve Paul Jobs, a avut o copilarie pe cat de interesanta, pe atat de tumultoasa.

Steve Jobs a fost un carismatic pionier al erei PC-urilor, dar si al nazbatiilor in scoala primara.

Conform, therichest.com, Steve s-a imprietenit cu un baiat pe nume Rick Farentino si celor doi le-a placut sa-si petreaca timpul scotandu-i pe profesori din minti. De exemplu, intr-o zi, Steve si Rick au schimbat toate combinatiile de la lacatele pentru biciclete ale colegilor lor. Alta data, au fost si mai indrazneti si au pus explozibil in catedrele profesorilor.

Atat Steve, cat si Rick au fost adesea suspendati de la scoala si, in cele din urma, separati in clase diferite pentru a-i impiedica sa provoace mai multe probleme.

Cu toate astea, au fost si profesori care au vazut potentialul lui Steve. La un moment dat, o profesoara pe nume Imogene Teddy Hill, care preda la clasa avansata din care facea parte Jobs, si-a dat seama de istetimea sa si a gasit modalitati mai putin formale de a-i mentine tanarului pasiunea pentru cunoastere.

Ea a ales sa-i ofere provocari si “l-a mituit” pe Steve pentru a-si termina exercitiile din manual, oferindu-i drept recompensa bancnote de 5 dolari din banii proprii. Profesoara il indragea pe Jobs atat de mult, incat ii cumpara chiar si rechizite.

Deloc surprinzator, Steve a apreciat-o la randul sau destul de mult. Mai tarziu, a spus ca acea perioada a fost una dintre cele mai frumoase din viata lui si ca probabil a invatat mai multe in acel an decat in… intreaga sa viata.

(Trebuie sa recunoastem, venind de la Steve Jobs, acesta este un compliment destul de mare.)

Bill Gates

Sursa: successstory.com

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a devenit unul dintre cei mai bogati oameni din America si una dintre cele mai influente personalitati din industria computerelor.

Conform Kids.britannica.com, in copilarie, Bill Gates s-a remarcat prin istetime, chiar si atunci cand era vorba de activitati obisnuite. De exemplu, el indragea foarte mult Monopoly si era foarte bun la asta.

La varsta de 8 ani, a inceput sa citeasca enciclopedii, just for fun. Cand avea 13 ani, a scris primul sau program software: un joc de tip X si O.

Mai tarziu, in adolescenta, partenerul lui Gates in fondarea Microsoft, Paul Allen, a dezvaluit in memoriile sale ca Bill Gates s-a “infiltrat” intr-o clasa cu fete si niciun alt baiat, piratand software-ul scolii. Bill Gates a confirmat ulterior adaugand: “Dar am fost sub medie cand vine vorba de abilitatile de a discuta cu fetele”. (Sursa: inshorts.com)

Copilul ambitios si competitiv s-a transformat intr-un adult cu fler pentru business si foarte muncitor. Easyscience.com noteaza ca Bill Gates a fost gasit de unul dintre asistentii lui dormind sub birou.

Elon Musk

Sursa: specialchidren.com

Tot din categoria personalitatilor care s-au remarcat de la o varsta frageda face parte si Elon Musk. La 12 ani, acesta a creat un joc video si l-a vandut catre o revista de computere. (Sursa: Britannica.com)

Inainte de a fi antreprenor, in adolescenta sa, Musk a fost agent de vanzari door-to-door. Ca sa castige bani de buzunar, acesta a vandut, in zonele instarite din tara sa de origine (Africa de Sud), oua de ciocolata, facute in casa.

Viziunea antreprenoriala a lui Elon Musk s-a facut remarcata chiar si in timpul unei activitati de acest tip. El a spus ca obisnuia sa vanda ouale de ciocolata cu 10$, in timp ce costul de productie era de doar 0,5 centi.

La fel precum Gates, si lui Musk ii placea sa citeasca. La varsta de noua ani, acesta citise deja pe nerasuflate intreaga Enciclopedie Britanica. De asemenea, tanarul Musk era pasionat de romanele SF si benzi desenate. Si era atat de captivat de aceasta activitate, incat petrecea pana la 10 ore pe zi citind.

Ada Lovelace

Sursa: themirror.com

Ada Lovelace (cu numele initial Ada Augusta Byron) a fost fiica celebrului poet Byron si genul de fata atipica. Ei ii placeau masinariile si era fascinata de ideea de zbor. Inca de mica, Ada a primit o educatie riguroasa. (Sursa: Povesti de seara pentru fete rebele, de Elena Favilli, Francesca Cavallo)

La insistentele mamei ei, Ada a studiat intens matematica si stiintele. Subiectele erau atat de provocatoare si nu reprezentau deloc un standard pentru fetele de la acea vreme. Dar mama Adei credea ca angajarea in studii intense ar impiedica-o pe Lovelace sa dezvolte temperamentul capricios si imprevizibil al tatalui ei. (Sursa: famousscientists.org).

Cu pasiune, multa munca si dedicare, Ada a reusit sa construiasca, impreuna cu profesorul de matematica Charles Babbage, o masinarie enorma, cu un motor pe baza de aburi, care a reprezentat, de fapt, prototipul primului calculator.

La mijlocul anilor 1800, matematicianul englez, Ada Lovelace, a fost numita astfel “primul programator”, reusind sa scrie un algoritm pentru o masina de calcul.

 

Despre visurile din copilarie – #RowebTeam

Si pentru ca am vazut ce a insemnat copilaria pentru patru personalitati importante din lumea I.T., ne intoarcem la Roweb.

“Ce voiai sa te faci, cand o sa fii mare?” – asta este clasica intrebare pe care fiecare Roweber a auzit-o in timpul copilariei sale.

Meseriile din IT (software developer, QA Engineer, HR, UI/ UX Designer, Digital Marketing Specialist, DevOps Engineer etc), sunt unele tentante pentru foarte multe persoane, datorita unei industrii aflate in plina expansiune.

#DeViitor, cum spuneau parintii nostri pe vremea cand voiau sa ne indrume catre ceva.

Asa ca o parte dintre colegii nostri au ales sa ne impartaseasca povestile lor din copilarie, punand in paralel viziunea de atunci, cu cea de acum.

Raspunsurile lor in video.

 

Si nu incheiem acest material fara a ura

“La multi ani tuturor copiilor mari si mici!”

#FieCa toate grijile de adulti sa se risipeasca si zilele sa fie presarate cu momente de bucurie!


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices