O interesanta privire de ansamblu asupra browserelor web!

Acest articol a fost publicat in categoria Tehnologii in .

Timp de multi ani, browserele web au fost in mijlocul unui aprig “razboi”, pentru a castiga un loc de top in cota de piata specifica acestora. Din fericire, in acest moment, oricare dintre browsere va ofera un grad ridicat de satisfactie la navigarea pe internet. Dar vom gasi si cateva lucruri care le separa si care permit unora din ele un oarecare avantaj competitiv.

Oricum o dezbatere foarte populara printre bloggeri a fost aceea care dorea sa determine ce browser web este cu adevarat mai complet, luand in considerare multe din aspectele importante ca viteza, experienta de navigare, functionalitati. Aici nu este locul in care vom da vedicte dar cu siguranta vom emite opinii, care pot fi verificate prin fapte.

Multi dintre utilizatorii obisnuti au fost confuzi cu privire la care browser web este considerat a fi cel mai bin pentru ca toti isi anunta aceasta pozitie. Din acest motiv, dezvoltatorii s-au alaturat cu numeroase argumente acestei dispute astfel ajungandu-se la o serie interesanta de opinii.

Acum mai multi ani exista un singur navigator web si nimeni nu parea sa se planga de acest aspect. Acum lucrurile par a fi mai complicate caci cele mai importante browsere par sa se actualizeze – la fiecare 15 minute – si ofera mai multe functionalitati ca un Smart TV.

Care este cel mai rapid nabigator web?

In general navigatoarele web nu mai sunt greoaie, dar inca sunt diferente cruciale in felul in care manevreaza anumite lucruri ca de pilda aplicatiile web. Nu fiti surprinsi cand veti citi acest clasament:

  1. IE -93.1ms
  2. Firefox 157.9ms
  3. Chrome165.2ms
  4. Opera 174.4ms
  5. Safari 197.9ms

Care este cel mai bun browser din punct de vedere al add-onurilor?

Este bine stiut ca Firefox domina aceasta categorie, combinatia de add-onuri, aplicatii web si pin taburi etc, il fac invincibil. Nu departe se afla Chrome, cu noile sale aplicatii desktop si notificarile de la Google ce au inceput sa fie trimise catre utilizatori la sfarsit de martie current.Galeria de extensii de la Opera este mult mai mica decat cea de la Chrome, asa ca locul 3 pentru acesta din urma este bine meritat.

Diferente intre browsere

Firefox

  • Actualizari frecvente
  • Accelerare grafica hardware
  • Suport HTML5
  • Panorama tab, un lucru pe care developerii il iubesc

Firefox

Google Chrome

  • Design minimal si viteza buna
  • HTML5 suport
  • Vine cu acelerare hardware pentru extra viteza

Chrome

Internet Explorer

  • Noul IE browser este mai rapid si mai compliant cu HTML5
  • Functionalitati pentru imbunatatire support tactil

Internet Explorer

Opera

  • Suport pentru HTML 5
  • interfata frumoasa
  • Potenteaza conexiunile slabe gratie sistemului sau de caching

Opera

Concluziile noastre ar fi ca nu exista un browser perfect pentru toate necesitatile de navigare, dar beneficiul este dat de existenta unei palete largi cu posibilitati de alegere. Pentru toate motivele prezentate mai sus este recomandat sa aveti mai mult de un singur browser instalat mai ales atunci cand incercati sa construiti pagini web aratoase si bogate in functionalitati.


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices