Aniversarea a 10 ani la Roweb pentru inca 2 colegi!

Acest articol a fost publicat in categoria Diverse in .

Β 

Colegii nostri Gabriel si Corneliu au implinit 10 ani de cand lucreaza la Roweb. Iata ce au de povestit despre experienta lor in companie in acesti ani!

Cum ati inceput sa lucrati la Roweb?

Gabriel: Cand m-am angajat la Roweb aveam deja un an experienta, din timpul facultatii, asadar in acel moment stiam cam ce asteptari aveam de la angajator. In plus aveam cunostinte si colegi de facultate care lucrau acolo iar asta m-a determinat sa aleg Roweb. La interviu l-am cunoscut pe Stefan Nicolae care m-a intampinat cu o serie de intrebari din cunostintele mele de PHP, apoi am avut o discutie cu Viorel Costea. Vreau sa spun ca s-a cunoscut acel an de experienta pe care il aveam, pentru ca interviul a decurs fara emotii. Interviul mi s-a parut foarte profesional iar oameni din conducere de o calitate rara, in acel moment mi-am dat seama ca vreu sa lucrez la Roweb.

In acea perioada Roweb avem un sigur punct de lucru, colegii erau prietenosi iar la masa aveam dezbateri foate interesante despre lumea in care traim (asta mi-a placut foate mult la Roweb). Am primit ajutor din partea colegilor cand vine vorba de probleme complexe de programare si arhitectura software. Biroul era situat langa un parc care ofera o atmosfera foate placuta in special primavara si vara. Adesea faceam o plimbare in parc dupa pauza de masa.

Corneliu: La inceputul anului 2008 eram plecat in Franta cu bursa impreuna cu mai multi colegi de facultate si verisoara mea, care tocmai se angajase la Roweb, m-a intrebat daca nu vreau sa ma angajez si eu. Eu i-am zis ca mi-ar placea, desi sincer nu eram foarte interesat. Cand m-am intors in tara am venit la Roweb si asa se face ca la sfarsitul anului 2 de facultate m-am angajat. Imi propusesem sa lucrez mai mult pe timpul verii, pentru ca voiam ca rezultatele mele la facultate sa nu fie afectate. Insa, de la 3 luni cat credeam eu ca o sa lucrez, am ajuns la 10 ani πŸ˜€

Β Cum era la inceput, ce si cum s-a schimbat pe parcurs?

Corneliu: Bineinteles, la inceput a fost greu, pentru ca erau foarte multe informatii de asimilat. Cu toate astea, pasionat fiind de programare, mi-a facut placere sa invat si nici nu stiam cand venea timpul de plecare. Colegii imi spun ca eram mult mai timid si tacut decat acum.

Echipa era mai mica si eram destul de familiari intre noi, colegii mai cu experienta fiind tot timpul gata sa te ajute. Fiind mai putini la numar, eram toti in acelasi sediu si aveam legatura mai mult unii cu ceilalti.

Intre timp, compania s-a marit, ne-am impartit pe mai multe sedii, si acum fiecare sediu e un mic Roweb asa cum era la inceput πŸ˜€ Din punct de vedere tehnic, pot sa zic ca am evoluat cu totii si trendul este in crestere.

Ce parere aveti despre cultura companiei, cum si-a pus amprenta asupra voastra si voi asupra ei?

Gabriel: Am invatat foarte multe lucruri aici, este un mediu in care poti sa inveti si sa cresti pe plan profesional. Colegii se ajuta intre ei si poti invata multe lucruri interesante. Un lucru important pe care l-am invatat aici este cum sa vorbesti cu clientul final, cum sa gandesti din perspectiva clientului atunci cand proiectezi un program si care sunt asteptarile clientului.

Am lucrat 3 ani pe PHP iar ulterior am facut tranzitia spre .NET. dotNet-ul este un framework foarte robust si nu cred ca voi face tranzitia spre altceva in viitorul apropiat.

Corneliu: Petrecem, cred, mai mult de jumatate din timpul nostru aici, poate chiar mai mult decat cu familia. Asta ne influenteaza pe fiecare in parte si cred ca fiecare dintre noi ii schimbam intr-o mica masura pe ceilalti. Aici am invatat foarte mult ce inseamna sa lucrezi intr-o echipa, sa inteleg faptul ca fiecare are ceva de la care poti invata. Totodata, sunt sigur ca si eu mi-am lasat amprenta mai ales in cadrul echipelor in care am lucrat, eu fiind o persoana perfectionista si cu un spirit critic.

Ce credeti ca ar trebui sa stie cineva care ia in calcul acum sa se angajeze la Roweb sau care tocmai a inceput la noi?

Gabriel: Ca in orice alta meserie, este bine sa iti placa ceea ce faci, daca iti place sa gasesti solutii la probleme complexe si sa studiezi constant tehnologii noi de progamare, atunci aceasta profesie este pentru tine si cu siguranta trebuie sa aplici la un post in cadrul companiei Roweb!

Corneliu: Cand eram la inceput, informatiile pe internet erau mult mai sarace; acum internetul e plin de tutoriale video, forumuri etc. Eu i-as sfatui ca in etapa de invatare sa nu astepte tot timpul sa li se spuna cum sa faca, sa caute mai intai singuri, pentru ca pe langa ce ai nevoie sa gasesti, mai afli inca alte zeci de informatii care iti vor fi utile pe viitor. Sa accepte critica, sa accepte ca si altii au dreptate si da, sa intrebe atunci cand nu inteleg ceva, mai bine decat sa se faca doar ca au inteles.

Cred ca daca ai ales sa lucrezi ca programator in primul rand din pasiune, atunci nu ai de ce sa te ingrijorezi, va veni totul de la sine.


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices