Aplicatii inteligente care te ajuta sa tii usa restaurantului [inca] deschisa pentru clienti

Acest articol a fost publicat in categoria Proiecte Roweb in .

Desi a fost o decizie grea sa pui lacatul pe usa restaurantului, stii totusi ca a fost cea corecta. Nu ai nicio retinere in a crede ca sanatatea oamenilor este mai presus de orice, dar, cu toate acestea, nu poti sa nu te intrebi ce se va intampla in continuare cu business-ul tau [care mergea atat de bine cu doar o luna in urma]. In definitiv, o afacere nu poate supravietui fara clienti, nu-i asa?

Exista o delimitare clara intre nu esti singurul care se confrunta cu acest blocaj si nu esti singur in depasirea lui. In timp ce prima afirmatie iti confirma faptul ca nu sta in puterea ta sa controlezi in vreun fel lucrurile, cea de a doua scoate la lumina o oportunitate pe care te poti baza la un moment dat.

Dupa doar 5 minute de urmarit stirile la TV sau pe site-ul/ aplicatia in care ai incredere, intelegi ca, intr-adevar, nu esti singurul care are de luat decizii importante intr-un context greu de anticipat.

roweb

Impasul este iminent. Si la fel va fi si impactul pe care il va avea asupra business-ului tau daca nu gasesti rapid o solutie pentru a te adapta din mers.

Si atunci, cum ramane cu partea: nu esti singur in depasirea acestui blocaj?

In momentul de fata ai nevoie de un raspuns clar pentru o provocare evidenta:

Ce ar trebui sa faci ca sa tii usa restaurantului inchisa [pentru siguranta tuturor] dar sa pastrezi, totodata, o alta, virtuala, deschisa [ca sa vinzi in continuare]

Principala solutie pentru a-ti mentine business-ul functional [chiar si atunci cand esti nevoit sa tii usile restaurantului incuiate] este sa iti muti activitatea in online.

Exista o serie de activitati [la care probabil nici nu te-ai gandit pana acum] care pot fi facute intr-un mod performant utilizand solutiile digitale:

  • promoveaza-ti ofertele printr-un site atragator si intuitiv Mutarea afacerii in online este o solutie eficienta si la indemana oricui. Pentru realizarea site-ului asigura-te ca alegi un furnizor de servicii software de incredere [de preferat o companie IT care are deja experienta pe proiecte similare]. Nu vei avea nevoie de un site oarecare, ci de unul responsive, dinamic si intuitiv in care clientii au posibilitatea sa vizualizeze rapid atat produse din meniu si detalii despre acestea, cat si recomandari de produse similare sau complementare, modalitati de comanda si de plata.
  • primeste comenzi prin mai multe canale Chiar daca, pana acum, clientii tai fideli erau obisnuiti sa se aseze in restaurant la masa preferata si sa discute direct cu personalul pentru o comanda, vei fi surprins sa descoperi ca tocmai acesti clienti sunt mai pregatiti decat ti-ai putea imagina pentru o experienta moderna. Prin alegerea unei solutii dedicate pentru restaurante si pub-uri vei obtine nu doar un site atragator, ci si accesul la o serie de instrumente digitale care iti permit preluarea comenzilor prin diferite canale [ex. personalul retaurantului poate primi comenzi prin aplicatii mobile, e-mail, printer, SMS sau FAX];
  • administreaza rapid si eficient informatiile despre clientii tai si tine-i aproape de ofertele tale Nu este suficient sa generezi un anumit volum de vanzari – este important sa ai clienti care apeleaza frecvent la serviciile tale. Prin folosirea unei solutii performante de CRM sincronizata cu website-ul, poti adminsitra eficient si in siguranta informatiile furnizate de clientii tai – nume, telefon, e-mail – si le poti folosi pentru a reveni la ei cu mesaje [remarketing] cu scopul de a-i fideliza si a-ti creste, evident, vanzarile.
  • urmareste performanta restaurantului tau Odata ce te decizi sa vinzi online, preocuparile tale de zi cu zi din restaurantul fizic [legate de performanta, competitie, etc] vor migra si ele in spatiul virtual. Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra pozitionarii si eficientei business-ului in online, ai nevoie de acces la functionalitati SEO integrate, sincronizari cu Google Analytics si functionalitati avansate de e-commerce.
  • optimizeaza-ti strategia de business plecand de la feedback-ul clientilor tai Prin integrarea unui tag NFC sau a unui cod QR, poti directiona clientii catre un chestionar de satisfactie pentru a face posibil feedback-ul lor in timp real.

aplicatie mobila restaurante

Sa ne apropiem [si mai mult] de realitate:

Cum a reusit Mansion Pub sa-si tripleze vanzarile printr-o solutie dedicata pentru restaurante si pub-uri

Mansion Pub este un restaurant-pub local, celebru de peste 10 ani pentru mancarea gustoasa, atmosfera placuta si serviciul excelent. In urma cu cateva luni, managerii restaurantului au decis ca vor sa duca business-ul la un nou nivel printr-un raspuns la cea mai importanta asteptare a clientilor sai: comenzile online.

Prin aceasta decizie au vrut sa ofere posibilitatea clientilor care nu pot ajunge in restaurant sau nu gasesc locuri, sa aiba totusi acces la produsele lor. Oportunitatea pentru afacere este, evident, cresterea semnificativa a vanzarilor.

Pentru a atinge aceste obiective, ne-au incredintat dezvoltarea unei solutii dedicate care sa includa: un website responsive, functionalitati SEO, o aplicatie care sa le permita primirea de comenzi, o aplicatie care sa permita trimiterea instanta de notificari, o solutie CRM pentru inregistrarea comenzilor si datelor oferite de clienti, tag-uri NFC sau coduri QR pentru a directiona clientii catre un chestionar de satisfactie.

Rezultatele obtinute dupa implementarea solutiei au depasit asteptarile: Mansion Pub inregistreaza acum vanzari [online si prin telefon] de 3 ori mai mari.

roweb

Desigur ca aceasta exemplificare nu inseamna, neaparat, ca vei obtine si tu aceleasi rezultate [desi este posibil]. Ceea ce stim cu siguranta este ca, odata ce ai implementat o solutie completa si performanta de acest tip, afacera ta va avea sanse reale de a vinde online si de a-si fideliza clientii prin interactiuni dinamice.

Afla de la unul dintre consultantii software Roweb ce solutie se potriveste cel mai bine afacerii tale!

Contacteaza-ne


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices