Beneficiile outsourcingului | Care sunt avantajele externalizarii proiectelor software

Acest articol a fost publicat in categoria Modele Outsourcing, Transformare digitala in .
beneficiile outsourcingului

De ce au nevoie antreprenorii atunci cand externalizeaza o solutie software? De tot ce inseamna beneficiile outsourcingului.

Outsourcingul catre o companie de dezvoltare software reprezinta o strategie inovatoare adoptata tot mai des de catre companii din diverse industrii, cu scopul de a accesa expertiza specializata, eficienta sporita si resurse tehnologice avansate, fara a angaja in mod direct o echipa interna.

Aceasta abordare strategica ofera numeroase avantaje, permitand organizatiilor sa-si concentreze resursele si atentia asupra competentelor lor cheie, in timp ce externalizeaza dezvoltarea software catre parteneri specializati.

 

Exemple de situatii in care este recomandat sa externalizezi serviciile de software si sa te bucuri de beneficiile outsourcingului

Sunt situatii in care, daca faci o analiza atenta a implicatiilor, externalizarea catre o echipa de software development se dovedeste aspectul cel mai avantajos.

  • Cand ai un volum mare de proiecte sau cand complexitatea aplicatiei pe care o dezvolti devine prea mare pentru echipa ta. Aglomerarea cu task-uri, produce stres sau chiar binecunoscutul fenomen de burnout, ceea ce scade productivitatea dezvoltatorilor si calitatea serviciilor oferite.
  • Cand echipa ta nu are cunostintele necesare pentru a face fata provocarilor unui nou proiect. Poate fi vorba de o tehnologie noua, care necesita un timp mai indelungat de invatare, asa ca este mai simplu sa externalizezi, decat sa astepti ca acestia sa dobandeasca cunostintele necesare.
  • Cand durata proiectului tau este limitata si nu are niciun rost sa angajezi oameni in-house, pentru ca apoi sa fii nevoit sa renunti la colaborarea cu ei.
  • Cand activitatea companiei tale nu are nicio legatura cu partea de software development, ci doar ai nevoie de un produs care sa te ajute sa cresti performantele activitatii tale. În acest caz, este mai bine sa externalizezi proiectul, pentru ca apoi sa te poti bucura de produsul final.

 

De ce sa alegi externalizarea serviciilor de software development catre o companie cu experienta? Top beneficii ale outsourcingului

Outsourcingul catre o companie software cu experienta poate aduce o serie de beneficii semnificative pentru afacerea ta, al caror impact se va cunoaste chiar dupa scurt timp de la punerea in practica a acestei decizii.

Mai jos o lista cu cateva dintre ele:

Economisiri importante de resurse: Outsourcingul poate fi mai rentabil decat dezvoltarea interna, deoarece puteti evita costurile asociate cu recrutarea, formarea si mentinerea unei echipe interne mari. Companiile de outsourcing pot avea deseori echipe deja pregatite si infrastructura tehnica gata sa faca fata oricaror provocari.

De asemenea, pe langa costuri, cresterea echipei de dezvoltare inseamna si economisirea de timp. Mai multi developeri cu experienta pot contribui eficient la o dezvoltare armonioasa a proiectului in care sunt implicati, ceea ce va reduce semnificativ timpul de livrare al functionalitatilor.

Iar lansarea in momentul potrivit vine cu avantaje competitive, care pot avea impact crescut asupra business-ului.

Acces la experienta si competente: Companiile software cu experienta au dezvoltat deja competente in diverse tehnologii, limbaje de programare si domenii de dezvoltare. Astfel, ele vin cu o expertiza vasta si pot ajuta la dezvoltarea produselor intr-o maniera eficienta.

Focus pe activitati cheie: Prin externalizarea dezvoltarii software catre o companie cu experienta, antreprenorii pot concentra resursele interne pe activitatile principale ale afacerii, cum ar fi strategia, marketingul si vanzarile.

Flexibilitate si scalabilitate: Din categoria beneficii ale outsourcingului, companiile catre care alegi sa externalizezi pot ajusta rapid dimensiunea echipei sau resursele in functie de cerintele proiectului pe care ai de gand sa-l dezvolti. Acest lucru permite o scalabilitate mai mare si mai rapida in comparatie cu crearea si mentinerea unei echipe interne.

Acces la tehnologii de ultima generatie: Companiile software cu experienta sunt adesea la curent cu cele mai recente tehnologii si tendinte din industrie. Iar colaborarea cu ei te poate ajuta sa integrezi noile inovatii in produsele sau serviciile pe care ai de gand sa le lansezi.

Reducerea riscurilor: Companiile de outsourcing pot aduce experienta lor in gestionarea riscurilor legate de dezvoltarea software, cum ar fi problemele de securitate, scalabilitate sau performanta. Acestea pot pune in aplicare cunostintele dobandite de-a lungul colaborarilor cu alti clienti din portofoliu si vor stii imediat ce au de facut in cazul in care apar amenintari.

Gestionarea mai eficienta a volumului de lucru: Companiile cu experienta au deseori procese si metodologii bine stabilite pentru gestionarea proiectelor. Si toate aceste aspecte pot duce la o comunicare mai buna, un control mai bun al proiectului si respectarea termenelor limita.

Suplimentarea echipei interne: Outsourcingul nu inseamna neaparat inlocuirea echipei interne. Poti alege sa externalizezi doar anumite parti ale proiectului, permitand echipei interne sa se concentreze pe aspectele strategice. De asemenea, exista modele de outsourcing care permit pastrarea managementului proiectului in-house, ceea ce inseamna ca vei putea detine pe deplin controlul.

Diversitatea ideilor: Colaborarea cu o echipa externa poate aduce noi perspective si idei in procesul de dezvoltare, ducand la inovatii si solutii neasteptate.

 

Exemple concrete din portofoliul Roweb in care business-urile isi bazeaza mare parte din activitate pe solutiile dezvoltate de noi

Portofoliul Roweb inseamna solutii dezvoltate pentru clienti din peste 30 de tari, majoritatea dintre acestea reprezentand solutii custom, adaptate nevoilor specifice ale business-urilor. 

Seatbelt

outsourcing benefits

Seatbeal este o companie de origine romaneasca, care ofera servicii in industria protectia muncii, precum consultanta, cursuri de specialitate si inspectii.

Înainte de colaborarea cu noi, Seatbelt intampina dificultati in gestionarea informatiilor despre clienti.

Echipa lor utiliza instrumente precum Excel pentru a gestiona aceste informatii, ceea ce a generat dificultati majore in comunicarea intre diferitele birouri.

Avand in vedere experienta neplacuta a clientului, era esential ca acestia sa colaboreze cu o companie de incredere, cu expertiza in dezvoltarea de aplicatii complexe de acest tip. Ca raspuns la necesitatile clientului, am dezvoltat o aplicatie cuprinzatoare de CRM pentru web, care a inclus toate modulele solicitate de client, astfel incat sa-si poata desfasura activitatile fara griji.

Pe langa aplicatia pentru web, am raspuns nevoii de mobilitate prin crearea unei aplicatii mobile dedicate consultantilor pe teren.

Vezi mai mult

 

Whise CRM

outsourcing benefits

Parteneriatul nostru cu Whise reprezinta o colaborare de durata, care a inceput inca din 2006 si care se bazeaza pe modelul de echipe dedicate. În cadrul proiectului ongoing, ne concentram pe crearea unui mediu de lucru modern si flexibil in industria imobiliara, cu posibilitatea de adaptare la mai multe tari si piete.

Obiectivul principal al clientului nostru este sa-si extinda pozitia de lider pe noi piete din Europa, oferind o solutie versatila, capabila sa satisfaca nevoile si asteptarile agentilor imobiliari si ale companiilor din diverse locatii. Iar echipa noastra il sustine in aceasta calatorie, contribuind prin dezvoltarea de functionalitati care sa-i confere avantaje competitive.

Vezi mai mult

 

Tourpaq

outsourcing benefits

Echipa noastra a creat o solutie specializata pentru Tourpaq, cu scopul de a simplifica si facilita operatiunile operatorilor de turism. În esenta, am dezvoltat un sistem de management dedicat, oferind utilizatorilor posibilitatea de a gestiona toate aspectele activitatilor lor dintr-un singur tablou de bord, cu functionalitati centralizate.

Tourpaq a optat pentru colaborarea cu echipa noastra in cadrul acestui proiect, in urma unei serii de discutii prealabile. Factorul determinant in alegerea Roweb a fost capacitatea noastra de a intelege problemele lor specifice si de a furniza solutii eficiente, alaturi de competentele tehnice ale expertilor nostri in domeniul software.

De asemenea, faptul ca dam dovada de flexibilitate si ne organizam activitatea folosind metodologia Agile au avut de la inceput un rol esential in succesul parteneriatului pe care l-am incheiat cu Tourpaq.

Vezi mai mult

 

Ce beneficii ofera Roweb – in calitate de provider de servicii outsourcing

  • Experienta. Roweb inseamna o companie cu experienta in piata din 2004 si in numeroase verticale precum: Turism, Resurse Umane, Imobiliare, Banking & Finance, Horeca, etc. 
  • Colaborare de incredere. Compania vizeaza stabilirea de parteneriate pe termen lung. Cel mai indelungat parteneriat este din 2006, cu Whise – client de origine belgiana.
  • Servicii custom, end-to-end. Roweb ofera servicii de dezvoltare software end-to-end, de la analiza de business, la implementarea solutiei, mentenanta si suport.
  • Acoperirea completa. Cei peste 130 de experti din compania noastra acopera toate rolurile necesare in dezvoltarea unui proiect: de la software developeri cu experienta la DevOps si Experti QA. 
  • Fara bariere culturale si lingvistice. Expertii nostri sunt vorbitori fluenti de limba engleza, ceea ce faciliteaza comunicarea, indiferent de tara de provenienta a clientului.
  • Mai multe tipuri de colaborare. Poti opta pentru mai multe tipuri de organizare a echipelor de developeri, in functie de necesitatile de business si modul in care vrei sa fie gestionata partea de management. Mai jos, cateva detalii despre acest aspect.
beneficiile outsourcingului

Pornind de la aspectele enumerate anterior, ne putem da seama ca outsourcingul catre o companie de dezvoltare software ofera o serie de avantaje strategice, de la accesul la competente de varf si costuri reduse, pana la accelerarea dezvoltarii si implementarii tehnologice.

Iar alegerea de a externaliza dezvoltarea software poate reprezenta un pas semnificativ catre eficienta operationala si succes pe termen lung intr-un mediu de afaceri din ce in ce mai competitiv.

Vrei sa externalizezi solutia ta?

Ia legatura cu noi


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices