Incheierea stagiului de vara

Acest articol a fost publicat in categoria Tehnologii in .

Un stagiu de practica la Roweb reprezinta o oportunitate de pregatire a studentilor pentru intrarea pe piata muncii, dar in acelasi timp le ofera acestora sansa de a pune in practica toate cunostintele dobandite in anii de studiu, ajutandu-i sa se familiarizeze cu cerintele concrete din piata de IT.

In perioada 06 Iulie – 07 August, la Roweb au avut loc stagii de practica ce au urmarit trei domenii, .NET, Android si PHP, la care au luat parte peste 60 de studenti din anii 1, 2 si 3 de studiu, de la facultatile de Matematica-Informatica, Cibernetica si Electronica, Calculatoare si Inginerie Electrica.

 

 

De-a lungul celor 4 saptamani de stagiu, studentii au asistat la prezentari teoretice insotite de exemple practice menite sa ii ajute la realizarea unei aplicatii, sub indrumarea unui specialist de la Roweb, care sa cuprinda elementele esentiale ale technologiei studiate.

Toti stagiarii au demonstrat un interes foarte mare si o capacitate de-a invata foarte rapid notiuni si proceduri de lucru noi, iar la finalul stagiului au prezentat aplicatia realizata in cele 4 saptamani de stagiu.

Dintre cei 60 de stagiari, au fost selectati 5 tinere talente, care vor urma in septembrie un internship la Roweb, iar la final cei mai talentati dintre ei vor avea posibilitatea sa devina angajati part-time sau full-time la Roweb.

 

 

De-a lungul celor 4 saptamani si noi am invatat despre ce ii motiveaza pe studenti si ce nevoi au tinerii absolventi in momentul in care se pregatesc sa intre pe piata muncii. Ei participa la stagii pentru a invata lucruri noi, dar si pentru a fundamenta cunostintele acumulate in facultate, profitand de ocazia de-a aplica practic concepte teoretice si de-a experimenta mediul de lucru intr-o companie de software.

Studentii sunt interesati in primul rand de acumularea de experienta si de invatarea unor noi tehnologii. Acestea sunt principalele motive pentru care doresc sa se angajeze, iar principalele calitati pe care le cautam cand selectam tinere talente sunt tocmai capacitatea de invatare si disponibilitatea pentru instruire.

Stagiarii ne-au povestit ca isi doresc job-uri part-time in primii ani de studii, care sa nu le afecteze posibilitatea de a-si continua studiile, ulterior, in anii terminali, cautand posibilitati de angajare full-time. La Roweb, incercam sa raspundem acestor nevoi prin oportunitati de aranjamente de lucru flexibile.

Am observat ca mai ales absolventii si studentii in ultimul an, pe masura ce se apropie de momentul absolvirii, constientizeaza importanta programelor de stagiatura. Ne dorim sa contribuim la constientizarea importantei acestor programe si de catre studentii din anii I si II, astfel acestia sa nu rateze oportunitati importante pentru dezvoltarea lor profesionala.

 

roweb summer internship

 

roweb summer internship


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices