Roweb celebreaza femeile din IT

Acest articol a fost publicat in categoria Diverse in .

Women Techmakers este brandul si programul global al Google pentru sustinerea femeilor din tehnologie. Evenimentele Women Techmakers sunt menite sa promoveze un mediu incluziv pentru femeile din domeniul IT, precum si sa le celebreze pe cele care conduc progresul in acest domeniu. Aceasta initiativa doreste sa creasca nivelul de constientizare in randul publicului in legatura cu liderele din sectorul tech si sa inspire si alte femei sa aleaga cariere in tehnologie.

Lansat in 2012 ca un eveniment anual de catre Megan Smith, pe atunci VP al Google, Women Techmakers se afla acum sub conducerea sustinatoarei Femeilor in Tehnologie, Natalie Villalobos, impreuna cu o echipa globala de angajati Google , care sunt pasionati de sustinerea femeilor din IT.

In ultimii doi ani, echipa Women Techmakers a organizat peste 200 evenimente in 52 de tari, cu scopul de-a sustine vizibilitatea, comunitatea si resursele pentru femeile din sectorul tehnologic, cu ocazia Zilei Internationale a Femeii. In aceasta perioada, organizatia a lansat si alte programe noi pentru promovarea femeilor din aceasta industrie.

Unul din rezultatele acestor eforturi a fost faptul ca in 2015 Women Techmakers a reusit sa creasca nivelul de participare a femeilor la conferinta anuala organizata de Google pentru developeri si profesionisti din tehnologie la 23% (fata de 20% in 2014 si de 8% in 2013). Initiativa Google este bazata pe convingerea companiei ca o mai mare diversitate de perspective duce la un proces decizional mai bun si la produse mai relevante, astfel incat toata lumea sa aiba de castigat.

Women Techmakers Romania isi propune sa sustina si sa celebreze femeile developeri, designeri si antreprenori tech din tara noastra. Ziua Internationala a Femeii este o zi in care sarbatorim reusitele femeilor si cerem egalitate in cadrul comunitatilor din care facem parte. Cu ocazia acestei zile, WTM Romania impreuna cu GDG Pitesti, Bucuresti si Cluj gazduiesc un eveniment in data de 19 Martie, la Tech Club, in Bucuresti, cu tema “Our Time to Lead” (“Timpul nostru pentru a conduce”), ce face parte dintr-o serie de evenimente la nivel global (mai multe detalii aici: https://www.womentechmakers.com/iwd16).

Vorbitorii vor inspira, motiva si impartasi din competentele lor tehnice si cunostintele despre oportunitati pentru femei in IT, incurajandu-le sa urmeze si sa exceleze in cariere in acest domeniu. Prezentarile vor exemplifica munca si pasiunea lor si vor contribui la dezvoltarea unei comunitati in Romania in cadrul careia femeile sa poata sa relationeze, sa fie inspirate si sa se incurajeze reciproc sa-si realizeze aspiratiile, ca parte a unei retele de sustinere globala.

Prin oferirea unei platforme pentru aprecierea talentelor si identificarea unor modele profesionale, acest program incearca sa dezvolte seturi de abilitati necesare in cadrul acestei industrii, sa sustina in dezvoltarea carierelor si sa incurajeze femeile, in fiecare stadiu al carierelor, sa devina lideri in domeniul tehnic.

 

rsz_magda

 

Una dintre prezentari va fi sustinuta de colega noastra, Magda Miu, senior mobile developer la Roweb, cu peste 6 ani experienta in dezvoltarea de aplicatii Android si iOS. Magda sustine comunitatea de developeri si in calitate de membru fondator al GDG Pitesti si Women Techmakers Romania.

Evenimentul este deschis tuturor profesionistilor si entuziastilor din IT, indiferent de gen, care sunt interesati sa sustina femeile din aceasta industrie. Participarea la eveniment este gratuita, insa locurile sunt limitate, astfel ca ar trebui sa va grabiti sa va inscrieti folosind acest formular de inregistrare: http://goo.gl/forms/MeCxfwgn7n.

Cu ocazia Zilei Internationale a Femeii 2016, suntem mandri sa ne exprimam sustinerea si aprecierea pentru Magda, pentru toate colegele noastre femei si pentru toate femeile developer din comunitatea noastra!


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices