Incheierea Workshop-ului Android

Acest articol a fost publicat in categoria Diverse in .

Avem de mult timp o relatie de succes cu Universitatea din Pitesti si ultimul proiect la care am colaborat a fost o serie de workshop-uri de dezvoltare Android, pe care le-am oferit in parteneriat cu Facultatea de Matematica – Informatica. Acum ca aceste workshop-uri s-au incheiat, iata un rezumat a ceea ce s-a intamplat.

 

android workshop 2

 

Am selectat 35 de aplicanti, toti avand cel putin un nivel de baza de cunostinte de Java si de programare orientata pe obiecte, insa doar unul cu experienta anterioara in dezvoltare de aplicatii Android.

Workshop-ul a constat intr-o serie de 4 sedinte desfasurate pe parcursul a 6 saptamani.

  • Sedinta 1: studentii au invatat despre concepte de baza din Android si despre avantajele acestei platforme. Si-au instalat Android Studio si au creat primul lor proiect, cu 2 activitati legate printr-un buton.
  • Sedinta 2: elemente de UI si ListView cu un adaptor custom
  • Sedinta 3: SQLite, request-uri http si apelarea Weather API
  • Sedinta 4: studentii au prezentat aplicatiile pe care le-au construit folosind cunostintele dobandite in primele saptamani

Studentii au invatat conceptele din primele 3 sedinte aplicandu-le practic pe masura ce le-au fost predate, prin dezvoltarea unei aplicatii ce ofera informatii despre starea vremii in Pitesti in timp real.

Pentru ultima sedinta, au construit aplicatii Android pentru o gama larga de scopuri, de la aplicatii culinare pentru organizarea retetelor, pana la aplicatii bazate pe locatie, ce folosesc Google Maps si Google Places API, si de la aplicatii de tipul to-do list, pana la o aplicatie ce permite utilizatorilor sa isi salveze filmele favorite in categorii, cu detalii despre fiecare film.

 

android workshop 2

 

Toti participantii au fost foarte entuziasti in legatura cu aceasta oportunitate si incantati de abordarea practica, chiar daca lucrul la proiectele lor demo s-a dovedit a fi o provocare. Potrivit feedback-ului lor de la finalul workshop-ului, studentii au fost de parere ca li s-a dat o sansa foarte utila de-a invata competente ce pot fi aplicate cu usurinta intr-un context profesional real, pentru a construi produse pentru care exista o cerere pe piata.

Suntem mandri ca am putut sustine comunitatea de tineri developeri din Pitesti si ca le-am putut oferi studentilor talentati oportunitatea de-a deveni mai bine pregatiti pentru primul lor job in dezvoltarea de aplicatii Android.

Speram sa-i revedem pe multi din acesti studenti la stagiul nostru de vara 2016!

 

 

android workshop 2


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices