Sorin Tarceatu: Division Manager | “2022 – a fost anul majoratului pentru mine. De 18+ ani sunt parte din echipa Roweb.”

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, For the love of programming in .

 interviu sorin tarceatu

Intr-un domeniu dinamic precum IT-ul, loialitatea echipei devine un atu important care aduce incredere si stabilitate. Asa ca in acest material este timpul sa facem cunostinta cu Sorin Tarceatu, colegul nostru care are mereu un vibe pozitiv si care isi aduce aminte cu placere de vremurile de inceput ale companiei Roweb.  

 

#ForTheLoveOfProgramming – Din perspectiva tech

Cati ani sunt de cand esti parte din echipa Roweb?  

Sorin Tarceatu: De 18 ani. Anul trecut, in toamna, am avut majoratul. Nici mie nu imi vine sa cred ca a trecut atat de mult timp.  

Ce te-a facut sa ramai in echipa?  

Sorin Tarceatu: Oamenii. Asa cum am mai spus-o si in alte dati, faptul ca am gasit aici intelegere, o atmosfera familiala, in care sa cresc si sa ma dezvolt m-a ajutat sa ma simt implinit. Si am crescut din toate punctele de vedere: profesional, personal, financiar. Am gasit motivatia de care aveam nevoie si m-am format alaturi de oameni care au aceeasi pasiune ca mine: programarea.  

Spune-ne amintire din primii ani in companie pe care nimic nu ti-o va putea sterge din memorie. 

Sorin Tarceatu: Cum spuneam anterior, atmosfera familiala, care ne unea si ne facea sa radem, sa glumim, sa iesim impreuna si in afara jobului. Era vremea cluburilor si a discotecilor. Sunt cateva party-uri de care imi aduc aminte si care vor ramane in mintea mea multa vreme pentru ca m-am simtit foarte bine.  

Roweb-ul asa cum era cand ai venit in companie vs Roweb-ul de astazi. Ce crezi ca s-a schimbat? Ce a ramas la fel? 

Sorin Tarceatu: O parte dintre oameni au ramas la fel. In rest, Roweb a crescut foarte mult, din punct de vedere al numarului de angajati, proiectelor si clientilor, al tehnologiilor folosite si al investitiilor. Am inceput precum o firma mica si am ajuns o companie de IT, pe o piata competitiva, cu trei sedii, in trei orase mari.  

Ce te-a determinat sa alegi IT-ul?  

Sorin Tarceatu: Pasiunea pentru partea tehnica am avut-o inca de la inceput. Am urmat un liceu tehnic, cu profil de Informatica, apoi o facultate de Informatica. Ma uitam la filme, imi placeau calculatoarele, imi placea ideea de “hacking” – asa cum era prezentata atunci.  

Povestea mea nu e cu mult diferita de cea a colegilor mei. Cu toate astea, la inceput, pana sa prind drag cu adevarat de Informatica, iar ea sa treaca la nivelul urmator, de pasiune, am avut cateva momente de declin. Luam note mici la aceasta materie, inclusiv atunci cand mi-a predat Viorel (astazi CEO Roweb).  

Cu cine ai lucrat prima data in echipa si care au fost primele proiecte?  

Sorin Tarceatu: Am lucrat cu Gabriel Nitulescu si Gabriel Rosu la unul dintre proiectele care mi-au fost foarte dragi si care au avut o evolutie frumoasa in portofoliul nostru. Este vorba de Whise  

Am lucrat aproape 10 ani pentru Whise si a fost primul meu proiect serios. La inceput, am mai avut proiecte mai mici, foarte interesante si ele, dar odata cu Whise pot spune ca am evoluat si eu. Ce mi-a placut la acest client este faptul ca nu inceteaza sa investeasca in digitalizare. Mereu evolueaza, mereu vrea sa creasca si sa dezvolte proiectul, pentru a nu-si pierde avantajul competitiv.  

De ce proiecte te ocupi in prezent si din ce pozitie?  

Sorin Tarceatu: In momentul de fata, sunt Project Manager pentru nGage – un proiect din domeniul HR, care permite o simplificare a proceselor ce tin de aceasta industrie, de la listari de joburi, la salariile si facturile rezultate din activitatile desfasurate de client.  

Care sunt provocarile din proiectul tau?  

Sorin Tarceatu: Impartirea timpului intre task-uri diverse, care tin de gestionarea echipei de developeri si a clientilor. 

Cum ai evoluat din punct de vedere profesional in companie (job position, proiecte etc)? 

Sorin Tarceatu: Imi place diversitatea de care am parte si care m-a facut sa trec prin mai multe pozitii: de la junior developer, pana la Arhitect de proiect, Product Owner, Project Manager sau Team Lead. De asemenea, eu ma ocup si de o parte a recrutarii membrilor noi din echipa mea de .Net.  

Spune-ne cateva insighturi despre atmosfera din echipa actuala.  

Sorin Tarceatu: Am o echipa vesela. Ne place sa comunicam mult, sa glumim, sa ne impartasim starile si sa depasim impreuna toate provocarile care apar odata cu proiectul.  

De fiecare data cand recrutez un om pentru echipa mea, sunt foarte atent la partea de soft skills si ma gandesc cum as putea sa-l ajut sa se integreze usor. Iar asta pentru ca sunt de parere ca un om cu potential, deschis si comunicativ, isi va dori sa invete si sa-si ajute echipa sa evolueze.  

 

Ce sfat ai avea pentru o persoana care vine sa lucreze la Roweb? 

Sorin Tarceatu: Sfatul meu se leaga de asteptarile pe care le am precum Project Manager: sa fie deschis, dornic de a invata, de a primi si de a oferi suportul tehnic si uman colegilor din echipa.  

#ForTheLoveOfProgramming – The Human Perspective

Daca nu ai fi lucrat in IT, cel mai probabil ai fi fost:  

Sorin Tarceatu: As fi lucrat cel mai probabil in industria aerospatiala. Mereu am fost atras de partea asta.  

Atuul tau in echipa este:  

Sorin Tarceatu: Faptul ca nu fac doar Project Management, ci am si cunostinte tehnice. Iar asta ma ajuta sa ofer echipei mele sustinerea de care are nevoie, dar si sa pot colabora cu clientii.  

Daca Roweb ar fi un prieten, principala lui calitate ar fi: 

Sorin Tarceatu: Vad compania Roweb precum un tanar. Vioi, energic, dinamic, curios.  

Daca Roweb ar fi un prieten, principalul defect ar fi:  

Sorin Tarceatu: Ca orice tanar, Roweb mai are de invatat. Creste, evolueaza, dar este firesc sa faca si greseli, sa fie naiv, sa fie grabit si sa se aventureze spre necunoscut.  

Cand nu esti la birou, te gasim cel mai adesea:  

Sorin Tarceatu: Mergand pe bicicleta, mergand in drumetii sau practicand sport, in general.  

Daca echipa din care faci parte ar fi o combinatie rapida de taste, atunci ea ar fi:  

Sorin Tarceatu: CTRL + ALT + DEL – pe cat de cunoscuta combinatia de taste, pe atat de folositoare. Cateodata pentru a bloca (vibe-ul negativ), cateodata pentru a deschide managerul de activitati (si a vedea ce te tine in loc), cateodata pentru a da restart (cand esti obosit), a schimba o parola (pentru a proteja ceva sau pe cineva) sau a comuta la un alt utilizator (cand e nevoie de adaptare rapida).  

Daca povestea ta in IT ar fi o adaptare dupa film, ar avea ca titlu:  

Sorin Tarceatu: Pff, de unde scoateti intrebarile astea?! Nu imi vine in minte un film anume, dar cu siguranta e o tipologie de film in care personajul trece printr-o schimbare, care il ajuta sa se maturizeze si sa dezvolte. Un fel de metamorfozare.  


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices