Noi functionalitati si imbunatatiri aduse de SQL Server 2014

Acest articol a fost publicat in categoria Tehnologii in .

SQL Server 2014, cea mai noua actualizare al celui mai popular sistem de management relational pentru baze de date, a fost anuntat de catre Microsoft pentru a fi lansat pe piata la 1 Aprilie 2014. Prin aceasta noua versiune Microsoft ofera functionalitati noi astfel ridicandu-se la standardul de calitate impus de-a lungul anilor.

Curiozitatea din spatele acestui articol este data de noile functionalitati impachetate in acesta noua versiune de SQL Server 2014, cunoscut fiind paptul ca fiecare noua versiune aduce pe masa anumite beneficii. SQL server 2014 proprune: un motor de procesare in-memory pentru tranzactiile online precum si integrare imbunatatita cu Windows Azure.

SQL Server

Motor OLTP in-memory

Gratie acestei noi functionalitati veti beneficia de cateva performante noi existand promisiunea cresterii timpului de raspuns al Server-ului SQL in cazul datelor frecvent accesate. Daca luam de bune cele spuse de companie atunci anumite aplicatii vor avea cresteri de performanta chiar si de 20x mai mari.

In-memory OLTP isi are bazele in proiectul Hekaton preluand avantajele conferite de un cost scazut, capacitate RAM crescuta precum si disponibilitate pe un server hardware real.  Cu ajutorul noilor functionalitati beneficiile se traduc printr-un impuls considerabil adus performantei sistemului dvs.

Integrare Azure

SQL Server 2014 inglobeaza masuri importante cu privire la imbunatatirea integrarii dintre serviciile on-premise si off-premise precum si a produselor ce ofera servicii cloud Windows Azure out of the box, cu posibilitate de backup pentru baze de date SQL in cloud. Pentru a putea vizualiza o lista completa cu noile functionalitati ale SQL Server 2014 puteti vizita website-ul msdn.microsoft.com

Aceasta versiune pe langa numeroasele functionalitati aduce si un numar important de imbunatatiri printre care enumeram: Backup-uri imbunatatite ce suporta criptare baza de date ca functionalitate deja construita, imbunatatiri la AlwaysOn Availability Groups ce ofera suport pentru replici secundare extra si integrare cu Windows Azure. Integrare cu Windows Server 2012 imbunatatita, precum si instrumente SQL Server pentru administrarea informatiilor de business.

Consideram ca motivele sunt suficiente pentru a actualiza versiunea dvs de SQL Server, iar daca doriti sa efectuati o evaluare proprie puteti faceti analizele necesare folosind instrumentul AMR ce este disponibil pentru download pe internet.


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices