Node.js la Roweb

Acest articol a fost publicat in categoria Tehnologie in .

Adoptarea Node.js pe piata din Romania inregistreaza un ritm tot mai accelerat, in momentul de fata cererea din partea companiilor depasind inca oferta disponibila. Pentru a ramane in ‘avangarda’, am format o echipa careia i-am oferit un training intensiv in Node.js, platit ca norma de lucru obisnuita, full-time.

Unul dintre proiectele noastre, Ezebee, o platforma de self-marketing ce combina functionalitati de retea sociala, e-Commerce si portal online, a fost initial construita in PHP. Deoarece ritmul sau de dezvoltare a depasit asteptarile clientului, am inceput sa investigam optiuni care sa favorizeze o mai mare scalabilitate si in final am optat pentru Node.js.

Decizia de a muta proiectul pe Node a fost determinata de potrivirea excelenta a acestei tehnologii pentru apicatii single page cum este Ezebee, construite pe o arhitectura REST API.

Folosim framework-ul Sails.js, care este cel mai popular framework MVC pentru Node. Asta ne permite sa reconstruim aplicatia cu rapiditate, deoarece autogenereaza API-uri REST si functioneaza foarte bine pentru aplicatii web bazate pe date, cu o arhitectura scalabila, orientata pe servicii.

Pentru baza de date orientata pe grafuri, am optat pentru OrientDB, care beneficiaza de un set de caracteristici importante pentru cerinte de Big Data – replicare multi-master, capacitatea de sharding si mai multa flexibilitate pentru cazuri de utilizare complexe. Un alt avantaj notabil este viteza sa: chiar si pe o structura hardware mediocra, poate stoca 220.000 de inregistrari pe secunda. In plus, datorita arhitecturii multi-master si sharded, asigura scalabilitate pe orizontala si un grad mare de fiabilitate. Aceste caracteristici sunt cruciale pentru o aplicatie ca Ezebee, care deja are nevoie sa sustina un numar mare si in continua crestere de utilizatori concurenti.


Exemple de proiecte


Cununa

PHP, Magento, GeoIP location, responsive design, social media integration

Cateva proiecte ale noastre

Navigati prin portofoliul nostru dupa tipul solutiei, tehnologie principala sau domeniu de activitate al clientului.

Cere acum o estimare de cost gratuita

Trimite-ne un email la contact@roweb.ro sau completeaza informatiile despre proiectul tau si noi te vom contacta cu o estimare de cost in cel mult 2 zile lucratoare.