Node.js la Roweb

Acest articol a fost publicat in categoria Tehnologii in .

Adoptarea Node.js pe piata din Romania inregistreaza un ritm tot mai accelerat, in momentul de fata cererea din partea companiilor depasind inca oferta disponibila. Pentru a ramane in ‘avangarda’, am format o echipa careia i-am oferit un training intensiv in Node.js, platit ca norma de lucru obisnuita, full-time.

Unul dintre proiectele noastre, Ezebee, o platforma de self-marketing ce combina functionalitati de retea sociala, e-Commerce si portal online, a fost initial construita in PHP. Deoarece ritmul sau de dezvoltare a depasit asteptarile clientului, am inceput sa investigam optiuni care sa favorizeze o mai mare scalabilitate si in final am optat pentru Node.js.

Decizia de a muta proiectul pe Node a fost determinata de potrivirea excelenta a acestei tehnologii pentru apicatii single page cum este Ezebee, construite pe o arhitectura REST API.

Folosim framework-ul Sails.js, care este cel mai popular framework MVC pentru Node. Asta ne permite sa reconstruim aplicatia cu rapiditate, deoarece autogenereaza API-uri REST si functioneaza foarte bine pentru aplicatii web bazate pe date, cu o arhitectura scalabila, orientata pe servicii.

Pentru baza de date orientata pe grafuri, am optat pentru OrientDB, care beneficiaza de un set de caracteristici importante pentru cerinte de Big Data – replicare multi-master, capacitatea de sharding si mai multa flexibilitate pentru cazuri de utilizare complexe. Un alt avantaj notabil este viteza sa: chiar si pe o structura hardware mediocra, poate stoca 220.000 de inregistrari pe secunda. In plus, datorita arhitecturii multi-master si sharded, asigura scalabilitate pe orizontala si un grad mare de fiabilitate. Aceste caracteristici sunt cruciale pentru o aplicatie ca Ezebee, care deja are nevoie sa sustina un numar mare si in continua crestere de utilizatori concurenti.


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices