#ForTheLoveOfProgramming | Parteneriate cu facultatile tehnice: abordare de tip win-win-win (pentru studenti, facultati si compania noastra)

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, Evenimente de cariera, For the love of programming, Noutati Roweb in .

Stagiu de practica, internship, intalniri online sau offline, Job Shadow Day – anul 2022, desi abia in cel de-al doilea trimestru, se dovedeste deja unul plin de evenimente de cariera pentru Roweb.

Iar daca analizam atent, cel mai important este ca, la toate aceste evenimente, cei care se afla in centrul atentiei sunt studentii de la facultatile tehnice din Craiova, Bucuresti si Pitesti.

Astfel, iata cele mai importante detalii care ne definesc relatia cu facultatile de profil, incepand cu avantajele colaborarii noastre pe termen lung si incheind cu profilul studentilor pe care ii cautam atunci cand organizam aceste evenimente de cariera.

 

Ce inseamna mai exact colaborarea cu facultatile tehnice?

Alegem sa colaboram cu facultatile tehnice pentru ca aceasta relatie aduce avantaje pentru ambele parti. In primul rand, Roweb este locul ideal in care studentii sa invete lucruri noi si sa aplice practic toate cunostintele acumulate in facultate.

Iar pentru a le rasplati implicarea si efortul, oferim adeverinte de practica – un prim atu important pentru startul unei cariere in IT.

Pe de alta parte, este o oportunitate pentru echipa noastra de a gasi oamenii potriviti si de a-i forma de la inceput.

Si cand spunem formare, nu ne referim doar la cea profesionala. Roweb are propriul sistem de valori care sunt transmise tuturor celor care se alatura echipei noastre.

Printre acestea amintim: respectul fata de colegi si clienti , spiritul de echipa, sprijinul si ajutorul reciproc si dorinta de a evolua constant.

Din fericire, de la profesorii de la facultatile de Automatica si Stiinte Exacte primim mereu sprijin atunci cand vrem sa organizam un eveniment de cariera sau cand recrutam studenti. Schimbul de informatii este reciproc, iar scopul nostru este sa adaptam programele de cariera la nevoile studentilor.

Cand vine vorba de studenti, ceea ce ne intereseaza cu adevarat nu este experienta, ci capacitatea de a invata si de a se adapta la mediul de lucru. Cautam oameni care reusesc sa se integreze in echipa noastra si care sa fie pe aceeasi lungime de unda.

 colaborare cu facultatile tehnice

 

Craiova: Parteneriat cu Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica si Facultatea de Stiinte

 

Departamentul Roweb din Craiova a fost infiintat in 2016. Majoritatea echipei de software developeri este formata din actuali studenti sau absolventi ai facultatilor tehnice din oras, compania noastra avand un parteneriat strans inca din primii ani ai infiintarii.

 colaborare cu facultatile tehnice

Programele de practica si stagiile permit echipei Roweb sa cunoasca oameni noi, energici si entuziasti, care vin cu idei proaspete. Si toate aceste viziuni noi ne ajuta sa gandim out of the box si sa ne dezvoltam.

 colaborare cu facultatile tehnice

 

Pitesti: Parteneriat cu Facultatea de Electronica, Comunicatii si Calculatoare

Universitatea din Pitesti isi asuma misiunea de a educa, forma si pregati studentii pentru piata muncii. Si pentru ca notiunile teoretice nu sunt suficiente pentru performanta in cariera, in fiecare an, studentii isi desfasoara practica in cadrul companiilor IT, avand posibilitatea de a fi implicati in proiecte reale si de a relationa cu software developeri cu experienta.

 colaborare cu facultatile tehnice

Colaboram cu facultatile tehnice atunci cand organizam evenimente de cariera si suntem mereu placut surprinsi de receptivitatea si cooperarea lor.

 colaborare cu facultatile tehnice

 

In 2016, Roweb a echipat un laborator al Universitatii din Pitesti

In urma cu cativa ani, pentru a ajuta studentii Facultatii de Informatica, din cadrul UPIT, sa puna in practica informatiile si notiunile dobandite in timpul cursurilor, compania Roweb a donat calculatoare pentru dotarea unui laborator.

 colaborare cu facultatile tehnice

Anul acesta, echipa Roweb planuieste sa modernizeze laboratorul si sa inlocuiasca echipamentele cu altele noi si moderne.

Legatura cu facultatile de profil este cu atat mai stransa cu cat Roweb este o companie de software infiintata de fosti studenti ai Facultatii de Informatica din cadrul Universitatii din Pitesti. Inca din primii ani de la infiintare, compania a atras tineri studenti si absolventi talentati.

Pentru acestia, Roweb a fost o companie care le-a permis sa-si poata urma pasiunea pentru programare fara sa paraseasca Pitestiul in favoarea unui alt centru de software aflat in alta parte a tarii.

 

Evenimente dedicate studentilor organizate de Roweb

De mai bine de 8 ani, Roweb organizeaza stagii de practica si internshipuri pentru studentii de la facultatile tehnice din Pitesti si Craiova.

Anul acesta, stagiul de practica va fi fata in fata, iar numarul aplicatilor a fost destul de mare. Prin urmare, pe langa programele .Net si PHP, va exista si un stagiu de practica de QA (Quality Assurance).

 colaborare cu facultatile tehnice

De fapt, stagiul de anul acesta se va baza atat pe suportul teoretic, cat si pe cel practic de care insotitorii au nevoie pentru a pune primele caramizi in cariera lor de testeri QA juniori.

 colaborare cu facultatile tehnice

Pe langa stagiile de practica si internshipurile care sunt deja evenimente cu traditie, Roweb inseamna si:

  • Job Shadow Days – intalniri de cariera in cadrul carora studentii pot vizita sediul Roweb si pot vedea cum lucreaza software developerii, ce task-uri au, cum colaboreaza si ce inseamna o zi de lucru obisnuita.
  • Targuri de joburi – sunt organizate periodic si reunesc oameni dornici sa inceapa o cariera in industria IT. In cele mai multe dintre cazuri, aceste targuri sunt dedicate absolventilor. Dar exista si multi studenti dornici sa se angajeze chiar din timpul facultatii. Tocmai de aceea, atat la internshipuri, cat si cand vine vorba de angajare, oferim posibilitatea unui program flexibil, de acasa si de la birou.
  • Prezentari in cadrul facultatilor de profil – sunt o oportunitate pentru studenti de a cunoaste compania Roweb, istoricul acesteia, tehnologiile cu care lucram si proiectele care fac parte din portofoliul nostru.
  • Intalniri online – au devenit mai populare odata cu criza cauzata de Covid-19 si reprezinta o modalitate prin care echipa noastra a reusit sa se adapteaza la conditiile de lucru remote. Intalnirile online ne ajuta sa ne adresam studentilor si sa venim mai aproape de cei interesati de a lucra in compania noastra, chiar daca nu locuiesc in Craiova, Pitesti sau Bucuresti.
colaborare cu facultatile tehnice

 

Care este profilul studentilor #perfectfit pentru echipa noastra (in special, in cadrul stagiilor de practica)?

 colaborare cu facultatile tehnice

Prin intalnirile si programele organizate ne adresam studentilor care:

  • sunt dornici sa invete;
  • sunt interesati de dezvoltarea unei cariere in industria software;
  • nu le este frica sa puna intrebari coordonatorilor atunci cand nu stiu ceva;
  • sunt constiinciosi si dornici sa depaseasca provocarile de la inceputul carierei;
  • sunt flexibili si se adapteaza rapid task-urilor primite;
  • sunt pasionati de tehnologie si tin pasul cu tendintele din industrie;
  • se integreaza in echipa, dar stiu si sa rezolve task-uri si individual.

 

De ce ti-ai dori sa faci parte din echipa Roweb daca esti student?

  • Salariu competitiv;
  • Program de lucru hibrid (atat de acasa, cat si de la birou);
  • Work buddy – persoana care te coordoneaza pana cand reusesti sa castigi independenta in rezolvarea sarcinilor;
  • Tichete de masa;
  • Asigurare privata de sanatate;
  • Echipament de lucru modern;
  • Training si certificari;
  • Acces la biblioteca digitala si la cursuri;
  • Teambuilding-uri si petreceri;
  • Coffee Corner;
  • Oportunitati de freelancing.

 

Importanta unui mentor (work buddy)

Mentorul este persoana care isi rezerva timp din programul incarcat pentru a ajuta studentii sa invete si sa se dezvolte. La Roweb, selectam din echipa noastra oamenii pasionati de munca lor, carora le place sa transmita mai departe cunostintele acumulate de-a lungul anilor.

Este vorba, de asemenea, de oameni rabdatori, care stiu sa explice sarcinile de lucru si care ii coordoneaza pe studenti.

Mai mult, stagiarii sunt integrati de la inceput in proiecte reale pentru a invata fluxul de lucru si pentru a intelege importanta feedback-ului primit de la clienti.

colaborare cu facultatile tehnice

 

Cateva aspecte despre echipa Roweb pe care studentii ar dori sa le cunoasca:

  • Compania noastra a fost fondata in 2004 de catre un profesor de Informatica caruia i s-au alaturat fosti elevi.
  • Sunt peste 130 de experti in echipa noastra.
  • Peste 50% dintre dezvoltatorii de software sunt seniori.
  • Gestionam proiecte end-to-end de dezvoltare software, de la partea de analiza a afacerii, consultanta si arhitectura, pana la testarea si intretinerea post-implementare.
  • De obicei, recrutam pentru joburi de: software developeri, project manageri, product owneri, business analysts, Scrum Master specialists, UX/UI specialists si QA specialists.
  • Portofoliul nostru include clienti din Marea Britanie, Belgia, SUA, Romania, Danemarca, Tarile de Jos, Franta, Germania, Elvetia si Canada.
  • Avem birouri in 3 orase din Romania. Mai mult, in 2022, intentionam sa deschidem un birou in Marea Britanie.

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices