Job Shadow Day @Roweb (Pitesti) | Prezentari pentru studenti direct din backstage-ul departamentelor de .NET, PHP si QA

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, For the love of programming in .

Cineva a spus la un moment dat ca investitia in cunoastere plateste intotdeauna cea mai buna dobanda (mai precis Benjamin Franklin).

Nu doar ca nu simtim nevoia sa il contrazicem, ci am facut din aceasta premisa motto-ul programelor noastre de cariera.

Pentru ca tocmai am incheiat o noua sesiune de Job Shadow Day – de data aceasta la Pitesti – ne-am rezervat timp sa povestim cum au decurs lucrurile, ce studenti ne-au vizitat si ce au descoperit in aceasta zi dedicata lor.

Pe scurt, Job Shadow Day @Roweb (Pitesti) a insemnat:

  • participarea a 55+ studenti de la facultatile tehnice din oras;
  • 3 coordonatori de programe pentru 3 departamente: Madalina Ciomblea – Tech Lead QA, Gabriel Rosu – Managing Partner & Tech Lead .NET si Stefan Nicolae – coordonator eveniment & Tech Lead PHP;
  • 3 departamente care au facut prezentari in sincron: .NET, PHP si QA;
  • colegi seniori care sunt pe pozitii de project management sau tech lead care au oferit suport suplimentar si s-au implicat direct in discutiile si prezentarile tehnice pentru studenti (Adriana – .NET, Marius – PHP si Nina – QA);
  • mai multi colegi care s-au implicat in organizare, prezentari tehnice si discutii directe cu studentii (asadar, special thanks to: Marius, Adriana, Mihai, Nina, Teo, Ana – si lista continua πŸ™‚ )
  • 3+ ore petrecute alaturi de studenti;
  • anuntarea unui nou stagiu de practica in format fizic la Roweb, tot pe cele 3 departamente (.NET, PHP si QA)

 

Prezentarea departamentelor .Net, PHP si Quality Assurance

Studentii au vrut sa stie care sunt principalele avantaje ale limbajelor de programare folosite de catre software developerii nostri, cu ce framework-uri pot fi ele asociate, in ce tip de aplicatii se folosesc si din ce industrii.

Pentru ca exemplificarea este mama invataturii, colegii nostri care au coordonat si sustinut acest eveniment de cariera s-au concentrat pe aspectele practice ale joburilor in programare, exemplificand cu proiecte reale si in curs de dezvoltare din portofoliul Roweb.

Tinerii au aflat cu aceasta ocazie cat de importanta este alegerea tehnologiei pentru dezvoltarea unui proiect si faptul ca optiunea depinde de aspecte precum: complexitatea aplicatiei, numarul de utilizatori, versiunea ei (desktop si/sau mobile), scopul pentru care a fost creata etc.

 

Departamentul de .Net a fost prezentat de Gabriel Rosu (Managing Partner @Roweb) si Adriana Spataru – Tech Lead. Colegii nostri i-au ajutat pe studenti sa inteleaga importanta unei astfel de tehnologii, rolurile pe care le au developerii intr-o echipa de .Net alocata unui proiect si cum nevoile userilor se transforma in functionalitati intuitive.

job shadow day Pitesti

“Am remarcat in ultimii ani ca si in orase precum Pitesti, Craiova, exista talente valoroase in domeniul Tech, dar care au acces limitat la programe de cariera. Iar initiativele noastre au rolul de a aduce astfel de oportunitati mai aproape de ei.”

job shadow day Pitesti

Gabriel Rosu

Partener Roweb

Prezentarea departamentului de PHP a fost realizata de catre colegii nostri Stefan Nicolae (Project Manager @Roweb Pitesti) & Marius Baltag (Tech Lead). Acestia le-au vorbit studentilor si despre cateva proiecte importante din portofoliul Roweb, pentru a exemplifica mai bine de ce alegem sa lucram cu aceasta tehnologie open-source.

job shadow day Pitesti

“Ma bucur ca anul acesta revenim in format fizic, in conditii de maxima siguranta. Asta permite o interactiune mult mai eficienta intre coordonatori si studenti. De asemenea, ne face placere sa petrecem timp cu studentii si sa vorbim despre ce ii preocupa si sa intelegem cum putem sa-i ajutam.”

job shadow day Pitesti

Stefan Nicolae

Director departament PHP Pitesti

Ultimul, dar nu cel din urma, departamentul de QA a fost prezentat de colega noastra Madalina Ciomblea (QA Tech Lead) care a explicat ce inseamna un astfel de departament, care este rolul sau intr-o echipa de dezvoltare alocata unui proiect complex, la ce proiecte din portofoliul nostru partea de QA a jucat un rol esential, de cate feluri poate fi testarea si cine se ocupa de realizarea sa.

job shadow day Pitesti

“Am ajuns in Roweb printr-un stagiu de practica. Pentru ca sunt o fire comunicativa si dinamica nu m-as fi vazut facand pe termen lung programare pura. Backgroundul meu tehnic ma ajuta insa foarte mult in ceea ce fac acum – QA – si simt ca rolul echipei mele devine din ce in ce mai important in succesul proiectelor complexe. Un motiv in plus sa organizam un stagiu de practica dedicat pe QA in acest an.”

job shadow day Pitesti

Madalina Ciomblea

Tech Lead QA

 

Stagiul de practica – un prim pas in cariera de software developer la Roweb

Pe langa proiectele, tehnologiile si modul de lucru din Roweb, studentilor li s-au prezentat si oportunitatile de a urma o cariera in IT, #StagiulDePractica fiind considerat un prim pas important.

Coordonatorii Job Shadow Day le-au explicat tinerilor cum pot aplica la stagiu si care sunt etapele unui astfel de eveniment. Printre beneficiile amintite studentilor s-au numarat adeverinta de practica, programul flexibil, posibilitatea de a lucra la un proiect real si faptul ca stagiul este urmat de un internship platit, incheiat cu posibilitatea de angajare.

Job Shadow Day reprezinta un bun prilej de intalnire intre software developeri si studenti, iar anul acesta este al doilea astfel de eveniment pentru Roweb, dupa cel de la Craiova.

In urma unei acestei interactiuni, tinerii aleg sa aplice la posturile pe care le avem disponibile in departamentele noastre sau la alte evenimente de cariera.

In fiecare an, peste 85% dintre studentii care finalizeaza stagiul de practica + intershipul organizat de Roweb raman angajati in echipa noastra, ca junior developeri, full-time sau part-time.

Intalnirea Job Shadow Day din aceasta saptamana a fost realizata cu sprijinul Universitatii din Pitesti.

 

Despre oamenii din echipa Roweb

Daca evenimentele de cariera organizate de noi ti se par interesante si crezi ca locul tau ar fi in echipa noastra de profesionisti, iata cateva informatii despre noi:

  • echipa noastra este formata din peste 130 de developeri;
  • de peste 8 ani organizam stagii de practica;
  • peste 50% dintre software developeri sunt seniori;
  • avem angajati care fac parte din echipa de peste 17 ani;
  • peste 90% din cifra noastra de afaceri provine din proiecte internationale;
  • avem colaborari cu clienti din peste 30 de tari.

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices