Job Shadow Day @ Roweb – eveniment de cariera organizat de Roweb pentru studentii din Craiova

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, For the love of programming in .
job shadow day Roweb

Am marcat finalul lunii martie cu un eveniment dedicat studentilor (de data aceasta din Craiova).

Un grup de studenti de la facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica si un reprezentant de la Stiinte Exacte au venit in vizita la sediul din Craiova, pentru a cunoaste echipa si a vedea care sunt activitatile din timpul unei zile de lucru a unui software developer.

Curiosi, entuziasmati si energici, cei sapte studenti pe care am avut placerea sa-i cunoastem au pus o multime de intrebari, interactionand cu echipa Roweb si incercand sa profite de orele petrecute impreuna.

Cum a decurs evenimentul? Care au fost intrebarile studentilor? Si cu ce i-am putut ajuta noi? Iata cateva aspecte pe care am reusit sa le punctam.

 

Insight-uri din spatele acestui eveniment

Desi pentru cei mai multi dintre ei vizita la sediul nostru a fost prima intr-o firma de profil, studentii si-au facut deja planuri ca dupa absolvire sa lucreze intr-o companie de IT, atat ca full stack developers, cat si ca backend sau frontend developers. Un motiv in plus sa credem ca avem in locul potrivit oamenii potriviti. In ceea ce priveste tehnologiile studiate, tinerii au afirmat ca nu au avut preferinte si ca sunt gata sa invete, sa evolueze si sa se adapteze mediului dinamic al programarii.

Gazdele principale ale studentilor au fost Florin Obogeanu – Dev Team Leader @Roweb Craiova | Mentor Stagiu de Practica & Internship si Ion Ghitun – Technical Lead | Mentor Stagiu de Practica & Internship, care le-au impartasit experiente, atat din pozitia de developeri seniori, cat si din cea de fosti studenti.

Florin si Ion (John, cum i se spune in echipa noastra) au fost incantati sa raspunda provocarilor aduse de studenti, cu umor si acelasi vibe pozitiv pentru care sunt recunoscuti la internship-urile organizate.

Printre curiozitatile tinerilor s-a numarat si modul in care deadline-urile si task-urile de programator se imbina cu timpul liber, colegii nostri incurajandu-i sa invete cat mai mult, dar fara a neglija viata sociala si stilul de viata sanatos. Iar asta pentru ca pasiunea pentru programare face mai mult decat a aduce oamenii in jurul unui proiect. Se leaga, nu de putine ori, prietenii dincolo de liniile de cod (pe terenul de fotbal, pe motoare, la concerte, etc.)

De asemenea, studentii au vrut sa stie in ce masura cunostintele acumulate in facultate le vor fi de folos in momentul in care vor aplica pentru un post de software developer, colegii nostri oferindu-le cateva indrumari cu privire la aspectele pe care ar trebui sa puna accent.

 

Vizita studentilor de la Automatica si Stiinte Exacte s-a realizat in cadrul unui proiect cu finantare europeana numit: “Primul pas spre o cariera de succes”.

Desi Roweb are o echipa formata in mare parte din senior developeri, cu experienta considerabila in industria de profil, atentia noastra se indreapta si catre tinerii talentati care isi doresc o cariera in programare.

Acestia sunt invitati la evenimente de tip stagii de practica sau internship-uri pentru a putea acumula o serie de cunostinte care sa-i ajute sa se integreze mai usor in echipa de programatori.

 

Job Shadow Day – un nou eveniment de cariera @ Roweb

Job Shadow Day este prima editie de acest tip la Roweb, dar nu singurul eveniment de cariera pe care l-am organizat pana acum. Iata o lista cu cateva astfel de evenimente la care am participat in anii trecuti:

  • stagii de practica pentru studentii de la facultatile de profil;
  • internship-uri – eveniment cu istoric pentru Roweb;
  • participari la targuri de cariera;
  • workshop-uri;
  • prezentari in facultatile de profil;
  • parteneriate cu facultatile de Automatica si Stiinte Exacte;
  • participare la evenimente precum: “Zilele carierei: accesul la invatamantul superior!” (proiect extins cu sesiuni saptamanale in liceele din Arges); “Ziua Studentului Economist; Accesul pe piata muncii in conditii de nediscriminare si egalitate de sanse: calificari si competente!”- sustinut de colega noastra, Lorena Iordache, si care a primit cele mai multe aprecieri de la participanti; HR Meeting Europa.

 

Coming soon: Internship 2022, un nou stagiu pentru inceperea carierei in IT

Traditia din fiecare an va continua. Dupa doi ani de stagiu de practica online, in 2022, vom avea ocazia sa ne intalnim, din nou, fata in fata cu studentii, la sediile Roweb din Craiova si Pitesti.

Internshipul la Roweb incepe cu un stagiu de practica.

Anual, la stagiile de practica se inscriu peste 200 de studenti. Dintre acestia, se realizeaza o selectie pentru internship, pe baza cunostintelor rezultate din testele de admitere.

Tinerii selectati lucreaza impreuna cu developerii nostri la realizarea task-urilor, reusind astfel sa impleteasca partea teoretica cu cea practica. Internship-ul este platit si le ofera studentilor ocazia de a face parte dintr-o echipa de profesionisti care sa-i coordoneze.

Mai mult, la finalul internshipului, se realizeaza o noua selectie, iar tinerii care reusesc sa se integreze cel mai bine si sa raspunda provocarilor noastre vor ramane in echipa Roweb precum angajati.

Si pentru ca stim cat de asteptat este un asemenea eveniment de catre studenti, vom reveni in curand cu un articol detaliat despre acest subiect pe blog.

 

Pe scurt, cateva date relevante despre Roweb

Oamenii care fac parte din echipa Roweb sunt cea mai importanta resursa a companiei noastre. Asa ca iata cateva date despre cum arata Roweb astazi, la 18 ani de la infiintare:

  • peste 130 de profesionisti;
  • peste 50% seniori developeri cu experienta in realizarea proiectelor internationale;
  • angajati care ne sunt alaturi de peste 17 ani;
  • crearea si dezvoltarea a trei sedii in Bucuresti, Craiova si Pitesti;
  • review-uri de 5 stele pe platforme dedicate;
  • peste 1000 de proiecte completate cu succes;
  • solutii pentru clienti din peste 30 de tari: Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Germania, SUA etc;
  • proiecte ongoing de peste 16 ani.

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices