MWC22 | Promovarea serviciilor Roweb Development pe piata internationala

Acest articol a fost publicat in categoria Dezvoltare aplicatii business, Evenimente business, Evenimente tech, Noutati Roweb, Transformare digitala in .

MWC22 s-a incheiat. A fost, cu siguranta, o experienta extraordinara. Ne-am bucurat sa fim din nou acolo dupa 2 ani de pandemie. Cum a fost evenimentul in acest an? Ce avantaje ne-a adus? Ce ne-a impresionat cel mai mult?…

Dupa 4 zile de atmosfera tumultuoasa de business, ne-am rezervat un pic de timp si pentru cateva concluzii:

 

Prima zi in Barcelona la MWC22

Fiind deja o traditie participarea noastra la astfel de evenimente, dupa o pauza pandemica ce a pus intreaga planeta in asteptare, eram nerabdatori sa vedem cat si cum s-a schimbat mediul de business si daca agitatia turistica din Barcelona a ramas la fel.

Am revazut o Barcelona mai putin aglomerata decat eram obisnuiti, o un oras care insa si-a pastrat cumva nealterat acel vibe cosmopolit. Ajungand la Fira Gran Via unde a fost tinut evenimentul MWC22 am descoperit acelasi mediu efervescent din anii trecuti. Organizarea evenimentului – fara cusur. Entuziasmul expozantilor – chiar mai mare decat de obicei. Si nici al nostru nu a facut exceptie de la regula.

Roweb la MWC22

 

Business-uri din intreaga lume intr-un singur loc

La MWC Barcelona participa business-uri globale de mobile, producatori de echipamente, furnizori de tehnologie, vanzatori si owneri de continut. MWC Barcelona este locul in care companiile isi creeaza o vizibilitate reala, scot in prima linie produse inovatoare si se conecteaza cu factori de decizie din business-uri din target-ul lor.

Practic, evenimentul aduce intr-un singur loc business-uri care “vorbesc” aceeasi limba: pasiunea pentru tehnologie.

De la conferinte tematice la produse high-tech care par ireale, pregatite pentru testare sau doar la nivel de concept, de la inovatori la companii care promoveaza servicii de nisa, MWC22 a oferit o mare varietate de lucruri de descoperit.

 

Delegatia Romaniei la MWC

In acest an Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului a reluat Programul de Promovare a Exporturilor care faciliteaza accesul la evenimente internationale – MWC22 fiind unul dintre acestea.

ARIES (organizatia profesionala neguvernamentala care faciliteaza participarea mediului privat la evenimentele organizate de stat) a invitat Roweb Development sa participe la acest program.

Alaturi de alte companii de tehnologie, am facut parte din delegatia oficiala a Romaniei, reprezentand interesul de afaceri al tarii noastre pe piata internationala.

Roweb la MWC22

 

Ce avantaje ne-a adus evenimentul?

Lucram cu companii din intreaga lume (UK, Danemarca, Belgia USA, Elvetia, Germania, Orientul Mijlociu, etc.) si oferim solutii pentru business-uri variate – din perspectiva industriei si marimii.

Portofoliul nostru ne pozitioneaza pe piata internationala ca provider de software development.

MWC22 a fost, asadar, locul in care trebuia sa ne aflam (pentru a comunica si direct cu audienta noastra, a fi o prezenta constanta la evenimentele din domeniu si pentru a ne extinde portofoliul cu noi clienti).

Acesta este principalul motiv pentru care am ales sa participam in trecut la aceste evenimente. Acesta este argumentul principal care ne va determina sa fim prezenti si la cele viitoare.

 

Ce ne-a atras atentia la eveniment?

Dincolo de evolutia impresionanta a tehnologiei (care pare sa tina pedala de acceleratie apasata no matter what) ce ne-a atras atentia a fost entuziasmul vizitatorilor si expozantilor deopotriva.

Viitorul este tech. Cu siguranta. Acesta este si motto-ul subliminal al companiei noastre. Aceasta este premisa care mobilizeaza milioane de companii sa descopere noi nise de piata de la an la an.

Paradoxal, in timp ce tehnologia pare sa reduca la minimum interventia umana, oamenii se aduna in jurul ei si socializeaza la nivel personal si de business discutand despre ea.

In plus, discolo de forfota evenimentului, oamenii veniti aici de pretutindeni nu uita sa ramana solidari cu ce se intampla in momentul de fata in Ucraina.

 

Prezenta Roweb la evenimentele internationale in anii trecuti (cateva exemple)

GITEX Technology Week 2020 (Dubai)

Dupa un an de provocari, GITEX a revenit in 2020 cu cea de-a 40-a editie care s-a desfasurat pe 5 zile, aducand in prim plan:

  • peste 1200 de companii tech, start-upuri si organizatii guvernamentale din peste 60 de tari;
  • 200+ dintre cei mai activi investitori din peste 30 de tari;
  • peste 350 de speakeri din 30 de tari, oferind peste 280 de ore de prezentare a unor informatii valoroase. (sursa: gitex.com)

La GITEX Technology Week 2020 (Dubai) compania Roweb a fost reprezentata de Laurentiu Nicola – Sales Director si Florin Obogeanu – Technical Project manager).

Roweb la MWC22

 

MWC19 Barcelona

Ideea fundamentala a MWC 2019 a fost bazata pe “Conectivitate inteligenta”. Termenul este folosit pentru a descrie combinatia de top a retelelor flexibile 5G de mare viteza, Internetul Obiectelor (IoT), Inteligenta Artificiala (AI) si, de asemenea, Big Data.

“Ori de cate ori se intampla o perturbare majora intr-o industrie, este vital sa fim constienti de aceasta. MWC nu este doar despre Mobile, ci si despre stimularea inovatiei. Tema Conectivitatii a subliniat cerintele pentru tehnologia 5G, precum si pentru viziunea strategica generala. De asemenea, produsele si serviciile 5G, masinile conectate, dispozitivele VR, AI, IOT si ideile de aplicatii ingenioase au fost in prim planul prezentarilor celor mai recente inovatii.”

Viorel Costea – Co-founder & CEO

Roweb la MWC22

 

LEC Geneva 2019

Am participat in 2019 si la LEC Geneva. Evenimentul era cunoscut initial ca Salon eCom/Swiss IT Business, SMARC si Retail-Expo show, considerat cel mai mare eveniment din Elvetia dedicat domeniului digital – in special IT.

Cele doua zile de evenimente s-au concentrat pe provocarile organizationale si tehnologice cu care se confrunta companiile si industriile.

Roweb la MWC22

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices