#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, Dezvoltare aplicatii business in .
  • Oamenii din spatele brand-ului Roweb
  • Workplace: Un nou spatiu de birouri & un sistem de lucru flexibil
  • Stagiul de practica
  • Programul de internship
  • Extinderea proiectelor existente si noi proiecte dezvoltate de echipele Roweb
  • Dezvoltarea de produse digitale
  • Participari la evenimente de business
  • Participari la evenimente de cariera

#ThePeopleBehindTheBrand

Cel mai puternic resort al brand-ului Roweb a fost intotdeauna reprezentat de oameni. Povestea cu care compania a pornit la drum in 2004 este algoritmul care a gravitat in jurul deciziilor de business (si nu numai) de-a lungul timpului: un mentor care alege sa renunte la catedra pentru a construi, alaturi de cativa fosti elevi, un proiect IT intr-un context in care digitalizarea abia incepea sa aiba un nume.

Dupa 17 ani, top managementul companiei il gasim in aceeasi formula – aceiasi oameni, aceeasi stabilitate si aceeasi determinare de a face o diferenta in piata – dar cu o echipa de peste 130 de programatori in spate, birouri in 3 orase si proiecte in 30 de tari.

In plus, multumita oamenilor care au ales sa ramana in Roweb de peste 10 ani si sa creasca odata cu acesta companie, extinderea proiectelor, a portofoliului si echipelor a devenit posibila.

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Intorcandu-ne in 2021, acest an, in ciuda tuturor provocarilor cu care a venit, pentru Roweb a insemnat unul de crestere. Nu doar la nivel de cifre si numar de proiecte noi in portofoliu, ci si in ceea ce priveste extinderea echipelor.

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

#ForTheLoveOfProgramming

Stagiul de practica din 2021

2021 a fost primul an in care la Roweb am organizat un stagiu de practica online.

Dincolo de orice provocare, limitare sau impediment, stagiul a reusit sa isi atinga rand pe rand obiectivele.

Ca in fiecare an, pentru admiterea in program, aplicantilor li s-a dat un test prin care am urmarit sa validam compatibilitatea dintre interesele aplicantilor si ce ofera programul.

Pentru a corecta si selecta din cele peste 150 de teste trimise de studenti, am avut o echipa de evaluare formata din peste 15 developeri cu experienta din Roweb. Un adevarat efort de echipa prin care am asigurat un proces coerent si profesionist.

Programul de internship

Ce a insemnat sesiunea de internship de la Roweb din 2021?

“In primul rand sansa de a face parte dintr-o echipa de dezvoltarea profesionista (intership-ul presupune atasarea de o echipa de dezvoltare), de a lucra si invata tehnologiile folosite in momentul de fata, experienta practica in domeniu.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Gabriel Rosu

Managing Partner @Roweb | Coordonator Stagiu de Practica & Internship Pitesti

Au fost derulate programe de internship pe doua directii: PHP development si .NET development.

Pentru ambele grupe de internship, mentorii au aplicat aceeasi abordare:

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Cateva feedback-uri primite de la mentorii si internii din programul de PHP

“Ca sa fii un programator bun, eu cred ca trebuie sa te implici, destul de mult, cel putin la inceput, sa nu iti fie frica de niciun task, sa accepti challenge-uri si sa nu te descurajezi cand te lovesti de probleme. Doar asa evoluezi.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Ion G.

PHP Tech Lead

“Focusul programului de internship Roweb 2021 a fost gasirea unor oameni dornici sa invete si indrumarea acestora intr-o cariera in domeniul IT. Temele proiectelor au fost alese pentru a oferi posibilitatea celor care participa sa invete, sa inteleaga modul de lucru in acest domeniu si sa isi dezvolte skill-urile cu diferitele tehnologii pe care le-am folosit.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Cosmin Cotulbea

Mentor PHP

“Cred ca cel mai important punct al programului de internship a fost introducerea internilor in proiecte aflate in dezvoltare. Acest lucru ii ajuta sa vada cum e sa faci parte dintr-o echipa si sa fii implicat in mod activ in dezvoltarea produsului (atat prin participarea la meeting-uri, cat si implementarea anumitor task-uri).”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Andrei Stefan

Mentor PHP

“Pentru mine, atat modulul de practica, cat si internshipul au reprezentat oportunitati de a ma integra in domeniul practic al developmentului in IT.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Teodor

Intern PHP

“Avand in vedere optiunile pe care le-am avut pentru a desfasura practica pentru anul II la Automatica, Roweb a fost cea mai buna alegere pentru mine.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Alin

Intern PHP

Cateva feedback-uri primite de la mentorii si internii din programul de .NET

“A fost primul an cand am fost mentor in programul de internship, astfel ca pentru mine a fost o experienta pe cat de noua, pe atat de interesanta. De la organizarea de resurse, la definirea de task-uri, urmarirea si evaluarea modului de rezolvare si implicarea efectiva a studentului intr-un proiect real – am avut ocazia sa implementez un proces complet si sa vad cum un om cu potential poate ajunge de la faza de invatare la cea de implementare intr-un timp foarte scurt.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Sorin T.

Mentor .NET

“Planul a fost sa formez un om care sa se poata integra usor in echipa pe care o coordonez acum si care foloseste tehnologii Javascript: ReactJS, KnockoutJS. A fost primul an in care am mentorat pe cineva si a fost o experienta placuta, lucru care se datoreaza inclusiv atitudinii studentului meu.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Alina C.

Mentor .NET

“M-am angajat acum sase ani, imediat dupa terminarea facultatii si, la fel ca Andrei, am inceput sa aprofundez incet, incet tainele programarii. Pentru cei la inceput de drum in acest domeniu cred ca cele mai importante sfaturi ar fi: sa fie mereu curiosi si la curent cu noile tehnologii, sa nu renunte, orice bug se poate rezolva si sa ajute, la randul lor, pe altii aflati la inceput de drum.”

AYearInReview: What about Roweb's 2021?

Cristina M.

Mentor .NET

“Pentru un tanar programator cantitatea de informatie care exista in materie de programare este uneori coplesitoare. Pentru mine este un mare privilegiu de a avea un rol de mentor pentru tinerii studenti, dar este, totodata, si o mare responsabilitate pentru ca ceea ce vor invata acum ii va defini pe intreaga cariera.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Gabirel M.

Mentor .NET

“Ca sa fiu mai aproape de studentii intrati in programul de internship am ales sa merg la Craiova. Rolul meu a fost de suport (ori de cate ori simteau ca se blocheaza pe un task am incercat sa ii ajut sa identifice solutiile) si de a simplifica acomodarea pe proiecte. Pentru unul dintre studenti am alocat si task-uri punctuale odata ce l-am inclus in echipa de proiect (pe cel mai durabil proiect ongoing din portofoliul Roweb). Ce am apreciat la studentii cu care am lucrat direct a fost disponibilitatea lor reala de a se implica, de a invata si de a-si depasi limitele prin concentrarea mai mult pe solutie si mai putin pe problema.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Bogdan F.

Mentor .NET

“In Roweb esti incurajat sa iti exprimi opiniile si sa iti dezvolti creativitatea in timp ce inveti lucruri noi. Aici am avut ocazia sa cunosc persoane care imi impartasesc pasiunea pentru programare si am invatat mai multe limbaje noi.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Alina

Intern .NET / React.JS

“Mi-a placut ca am avut libertatea de a aduce imbunatatiri task-urilor, iar implementarea era la latitudinea mea. Cand simteam ca task-ul era gata, i-l prezentam mentorului si imi oferea feedback constructiv.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Andrei

Intern .NET

“Programul de internship m-a ajutat sa vad cum pasiunea se transforma in realitate, sa prind incredere in mine si in ceea ce stiu si a fost inceputul evolutiei mele in acest domeniu.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Daniel

Intern .NET

“Un beneficiu important al internship-ului a constat in faptul ca am invatat tehnologii noi pentru mine (Vue.js si Bootstrap) si ca acum lucrez ca parte dintr-o echipa de proiect. E un pas important pentru experienta mea ca programator.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Alex

Intern .NET

#Workplace

Un nou spatiu de birouri deschis pentru #roweberi si clienti

Contextul nu ne-a descurajat sa ne continuam proiectul de extindere al headquarter-ului cu un spatiu de birouri nou si modern.

Asa cum promiteam, in 2021 am finalizat noua cladire de birouri Roweb din Pitesti. Cladirea are 55 spatii de lucru (mai multe sali de sedinta, spatii recreative si un data center), birourile fiind gandite sa respecte distanta de siguranta, sa ofere confort si, mai ales, sa creeze o atmosfera moderna si integranta.

Investitia (de 3.692.607 RON – 60% fonduri europene si 40% fonduri proprii) nu se refera, insa, exclusiv la constructia efectiva a cladirii. Aceasta se reflecta si intr-o serie de echipamente tehnice si tehnologice care vor ajuta la crearea unui mediu de lucru modern si performant. In plus, proiectele Roweb in ceea ce priveste spatiile de lucru nu se opresc aici: in prezent se lucreaza si la extinderea sediului central actual (prin construirea unui nou etaj).

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Sistem hibrid? Mai mult decat atat: flexibil!

Roweb s-a pozitionat dintotdeauna ca un angajator flexibil. De la programul de munca, la locul unde aleg sa lucreze (remote, in birouri sau combinat), a fi angajat Roweb a insemnat inca de la inceput flexibilitate si orientare pe nevoile angajatilor.

Contextul pandemic a redus, cu siguranta, interactiunile directe (pentru ca, inainte de acesta, cei mai multi dintre angajati alegeau sa fie in birouri). Cu toate acestea, adaptarea a fost din mers si lucrurile nu s-au schimbat in esenta. Echipele au ramas unite si angrenate in proiecte stabile. Meeting-urile de dimineata si-au pastrat efervescenta. Spiritul de echipa s-a redefinit fara a-si pierde din consistenta.

Dezvoltarea de produse digitale

Extinderea proiectelor existente si noi proiecte dezvoltate de echipele Roweb

Cresterea portofoliului cu noi proiecte (nationale si internationale) si extinderea echipelor pentru proiectele existente a fost un semnal in plus ca anul 2021 a fost unul de crestere pentru Roweb.

In plus, o serie de solutii digitale off-the-shelf au fost dezvoltate sau extinse:

  • solutia de vanzari & marketing pentru restaurante a fost definita sub un brand dedicat: HoReKa;
  • a fost dezvoltata o solutie completa pentru managementul comunitatilor si oraselor – SmartCity;
  • a fost dezvoltata o solutie dedicata de managementul deseurilor care poate functiona individual sau ca parte a solutiei SmartCity – SmartSanitation.

Solutia HoReKa – Solutia completa pentru restaurantul tau: livrari + vanzari/comenzi/rezervari online + marketing online

  • Site de vanzari online;
  • Baza de date clienti (CRM);
  • Aplicatie mobila;
  • Meniu online/ contactless.

SmartCity – solutie digitala completa (aplicatie mobila + postal + web backoffice) care simplifica managementul sesizarilor si comunicarilor in orasul tau

  • eliminarea birocratiei;
  • cresterea eficientei proceselor;
  • costuri reduse pentru solutionarea sesizarilor;
  • implementare rapida;
  • aplicatii usor de utilizat si sincronizate (pentru cetateni si angajatii din primarii).

SmartSanitation – Solutie modulara pentru managementul deseurilor – SmartSanitation

  • aplicatie mobila dedicata pentru colectorii de deseuri;
  • aplicatie web cloud pentru management care integreaza mai multe module (CRM, Operatiuni, Financiar, etc.);
  • aplicatie dedicata pentru clientul final.

Prezenta in piata de business si de cariera

Participari la evenimente de business

Participarea la evenimentul BRCC Summer Garden a fost o oportunitate pentru ca echipele de marketing si sales de la Roweb sa interactioneze direct cu membrii comunitatii si sa faca networking cu reprezentantii a peste 60 de companii din industrii variate.

Participari la evenimente de cariera

In 2021 online-ul a devenit spatiul in care cele mai multe evenimente de cariera s-au desfasurat. Chiar daca acest format ne-a lipsit de interactiunea directa cu studentii, am ales sa fim prezenti de fiecare data si sa venim cu prezentari si informatii care sa fie in mod real atragatoare pentru ei.

Acesta este si motivul pentru care panel-ul sustinut de Roweb “Cariera mea, incotro?” de la evenimentul “Accesul pe piata muncii in conditii de nediscriminare si egalitate de sanse: calificari si competente!” a obtinut cea mai mare apreciere din partea studentilor.

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Evenimente de cariera la care am participat in 2021:

  • “Zilele carierei: accesul la invatamantul superior!” (proiect extins cu sesiuni saptamanale in liceele din Arges);
  • CAREER HUB FSED: Ziua Studentului Economist;
  • “Accesul pe piata muncii in conditii de nediscriminare si egalitate de sanse: calificari si competente!” unde panel-ul “Cariera mea…incotro?” sustinut de colega noastra Lorena Iordache a primit cele mai multe aprecieri de la participanti;
  • HR Meeting Europa.

#MarketRecognition

  • Roweb a fost recunoscut ca unul dintre cei mai buni dezvoltatori de software in cadrul Clutch 1000, reprezentand doar 1% dintre companiile listate pe website. Analiza in urma careia am fost inclusi in aceasta lista exclusiva Clutch a fost pe baza a 4 criterii: actualitatea, numarul si calitatea recenziilor de pe website, tipurile de companii cu care am lucrat, dar si serviciile, experienta si reputatia brandului.
  • De asemenea, Roweb este lider in catalogul The Manifest, care cuprinde “Top 70 companii dezvoltatoare de software din Romania”;
  • Tot in The Manifest – in cel mai recent raport – am fost desemnati ca top provider din Romania: Most Reviewed E-commerce Company & Software Developers Company;
  • 2021 a fost, totodata, anul in care ListaFirme a clasat Roweb pe locul 1 (pe judetul Arges) in Top Business Romania 2021.
#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?
App Development Process

“Am creat compania in 2004 cu scopul de a aduce pe piata produse software capabile sa rezolve problemele clientilor. Ideea din spatele companiei este de a oferi servicii competitive, atat din perspectiva costurilor, cat si din cea a calitatii, sa construim un portofoliu solid de clienti impreuna cu care sa crestem si sa ne dezvoltam. Ne propunem constant sa fim cu un pas inaintea schimbarilor, lucrand cu tehnologii moderne astfel incat clientii nostri sa beneficieze pe termen lung de solutii flexibile. Misiunea noastra este de ne sincroniza abordarile de development cu inovatiile tehnologice astfel incat solutiile software dezvoltate de noi sa se pastreze relevante pe piata pe termen lung.”

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Viorel Costea

Co-Founder & CEO Roweb

#AYearInReview: Ce a insemnat 2021 pentru Roweb?

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices