Roweb @Tech Day (Abordarea STEAM ca premisa pentru o cariera in IT) | Un eveniment adresat tinerilor pasionati de programare

Acest articol a fost publicat in categoria Evenimente de cariera, For the love of programming in .
Roweb la Tech Day

Un altfel de weekend pentru echipa noastra.

Ne-am intors pe bancile Universitatii Brancoveanu, din Pitesti, de data aceasta, in calitate de sustinatori ai educatiei STEAM si ai elevilor care participa la concursuri, competitii si investesc constant in propria dezvoltare.

Roweb la Tech Day

Insa, revenirea a fost cu aceleasi emotii si acelasi entuziasm, ca in studentie.

Evenimentul care ne-a readus in Amfiteatrul Brancoveanu a fost Ziua Tech.

Iar noi am acceptat cu placere invitatia echipei de robotica TehnoZ Lightning Bolts si a cadrelor didactice coordonatoare de a vorbi despre:

  • povestea companiei noastre – 100% #MadeInRO si care s-a dezvoltat in vremurile in care domeniul IT era unul cu potential, dar marcat de incertitudine;
  • ce inseamna sa fii parte din echipa Roweb si cum poti aplica la joburile pe care le avem disponibile;
  • importanta combinarii cunostintelor din mai multe domenii pentru a putea obtine solutii de impact – lucru pe care l-am exemplificat cu proiecte din portofoliul nostru;

 

  • programele de cariera Roweb – stagii de practica si internshipuri, pe care le desfasuram in fiecare an – devenind, astfel, evenimente cu traditie.

 

Iar audienta noastra: tineri curiosi, dornici de a invata, de a pune intrebari si a cladi (de timpuriu) o cariera in domeniul tech.

“Alegem de fiecare data sa fim prezenti si sa sustinem evenimentele si programele educationale unde elevii si studentii pasionati de programare vor sa afle mai mult despre ce inseamna o cariera in IT. Iar Tech Day nu a facut, desigur, exceptie de la regula.

Ne-am bucurat sa aflam ca subiectul acestei editii este STEAM – o abordare in care credem din ce in ce mai mult. Sute de CV-uri trec prin filtrul echipelor Roweb, dar ne atrag atentia doar cele care demonstreaza, inca din start, dorinta de invatare + interactiuni si cu alte domenii + flexibilitate si creativitate. Si asta pentru ca a dezvolta solutii pentru business-uri din intreaga lume inseamna mult mai mult decat linii de cod, releasuri si deadline-uri.

Inseamna sa se ghideze constant dupa acelasi principiu:

Decode opportunities. Make the future happen. Make a difference!

Acesta a fost si mesajul pe care l-am transmis tinerilor pasionati de programare la Tech Day. Iar receptivitatea lor a fost pe masura asteptarilor noastre 🙂 ”

Roweb la Tech Day

Ilinca Covreag
Manager Marketing @Roweb

Dincolo de povestea oamenilor care stau in spatele brandului, la Ziua Tech, reprezentantii Roweb au vorbit despre impactul pe care il au proiectele dezvoltate in comunitatile si industriile din care acestea fac parte.

In spatele fiecarei idei de business de succes si a codului scris de software developeri se afla o solutie care raspunde necesitatilor unei comunitati.

Sneak Peek in galerie foto de mai jos ⬇️

 

Conceptul STEAM – parte din filosofia de brand Roweb

Importanta unui mindset focusat pe solutii, in care creativitatea poate servi rezultate la fel de valoroase precum knowledge-ul sunt aspecte care definesc oamenii pe care ii asteptam in echipa Roweb.

Astfel, conceptul de educatie STEAM, adica o imbinare a cunostintelor din domenii diverse precum Stiinte, Tehnologie, Inginerie, Arte si Matematica nu ne este deloc strain. La baza brandului Roweb, infiintat in 2004, stau 5 povesti pe cat de diferite, pe atat de complexe.

Insa, dincolo de backgroundurile profesionale atat de diferite ale celor 5 parteneri, Roweb continua sa fie mai mult decat o companie tech. Suntem 130+ de specialisti (top management + developeri + departamente suport) care isi pun amprenta in proiecte si initiative datorita experientelor profesionale foarte variate.

Astfel, in timpul prezentarii noastre de la Tech Day, cat si in activitatea noastra de zi cu zi, ne dorim sa evidentiem faptul ca partea de soft skills este la fel de importanta precum cea de tech skills. Acest lucru face parte din filosofia noastra de brand si este sustinut si de Viorel Costea, CEO & Co-Founder Roweb.

”Invatarea prin experiment, fara cresterea puterii de abstractizare este similara cu invatarea limbii spaniole de catre fotbalisti. Metodele trebuie impletite. Si nu doar la partea de matematica si informatica.

Invatand pe sarite anumite lucruri, fara sa lucrezi si la o baza… nu poate duce la nimic substantial. Cunostintele trebuie mixate. Trebuie sa pui pixul pe foaie, cum se zice 🙂 ”

Roweb la Tech Day

Viorel Costea
Co-founder & CEO Roweb

Astfel, Roweb cauta oameni cu background profesional divers, dornici de a invata, capabili de a face fata provocarilor si de a creste din punct de vedere al carierei.

 

What’s next?

  • Ne pregatim de un nou stagiu de practica. Roweb organizeaza stagii de practica si internshipuri de peste 9 ani. Din totalul de absolventi al ultimei etape, a internshipului platit, majoritatea devin parte din echipa Roweb in calitate de angajati, dobandind, astfel, statutul de #juniordevs. Internii sunt integrati in proiecte reale, pentru a se familiariza mai usor cu modul de lucru si tehnologiile. Aceasta decizie s-a dovedit eficienta, tinerii fiind incantati de aportul pe care l-au putut aduce si de ritmul de invatare considerabil accelerat.
  • Ne vedem la targurile de joburi. Anul acesta, Roweb va participa la Jobs4IT, eveniment de cariera organizat de catre facultatile tehnice din Craiova – unde va prezenta studentilor si viitorilor absolventi departamentul din oras, aflat in plina dezvoltare.
  • Investim in educatie. Roweb sustine comunitatea locala prin activitati CSR diverse. Pe langa sprijinirea echipei TehnoZ Lightning Bolts – care ne-a fost gazda la evenimentul Ziua Tech – la campionatul de Robotica de la Rio de Janeiro, Roweb va inaugura in acest an modernizarea unui laborator de Informatica in Pitesti.

 

Ce trebuie sa stii despre echipa Roweb

Daca ideea unei cariere la Roweb este una care suna promitator, arunca o privire asupra paginii de cariere pe care reprezentantii HR o actualizeaza in permanenta cu joburi noi.

In plus, statisticile sunt de partea ta! Industria IT se anunta una cu potential, pana in 2029 estimandu-se ca numarul locurilor de munca va creste cu 22%, acestea continuand sa fie in topul celor mai bine platite.

Alatura-te echipei noastre!

De asemenea, echipa Roweb inseamna:

  • 130+ de angajati. In ceea ce priveste partea de software development, mai mult de jumatate dintre acestia sunt seniori cu experienta. Acest lucru inseamna ca odata ajuns la Roweb vei beneficia de suport si coordonare si vei face parte dintr-o echipa.
  • Roweb dezvolta proiecte de tip aplicatii Mobile, platforme e-Commerce, aplicatii business pentru clienti din peste 30 de tari.
  • In momentul de fata, Roweb inseamna trei sedii, in trei orase importante din tara: Pitesti, Bucuresti, Craiova.
  • Cele mai multe proiecte provin din industrii precum: Resurse Umane, Imobiliare, Transport, Turism sau industria Financiar-Bancara.
Roweb la Tech Day

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices