Ce solutii te ajuta sa-ti mentii restaurantul profitabil in perioade dificile (restaurant online)

Acest articol a fost publicat in categoria Clientii Roweb, Proiecte Roweb in .

Afacerea ta inseamna administrarea unui restaurant care, pana nu demult, atragea un numar mare de clienti? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare, atunci faci parte din acea categorie de antreprenori care astazi se confrunta cu dificultati serioase in a-si mentine business-ul pe linia de plutire, in timp ce profitabilitatea a devenit un obiectiv pus in asteptare.

Peste 80% dintre managerii de restaurante au afirmat ca isi vor inchide (temporar sau chiar definitiv) activitatea in urma schimbarilor drastice din piata generate de pandemie.

Pe de alta parte, migrarea afacerilor catre mediul online pare colacul de salvare catre care s-au orientat cei mai multi dintre antreprenorii din toate industriile.

Ce inseamna o solutie completa pentru restaurante?

O solutie completa pentru restaurante iti asigura acces la:

  • un website de e-commerce cu numar nelimitat de produse, optimizat pentru device-urile mobile si SEO on-page (MetaTags, Keywords, URLs, TitleTags, etc.) cu impact pozitiv asupra pozitionarii tale in Google;
  • aplicatie mobila cu notificare real-time la primirea comenzii si sistem de software (CRM) unde gestionezi informatiile de vanzari si procesul de interactiune cu clientii;
  • automatizarea primirii comenzilor prin Aplicatia Mobila, e-mail si listata direct la imprimanta din bucataria ta. Astfel poti primi comenzi simultan de la mai multi clienti comparativ cu o comanda primita prin telefon;
  • posibilitatea instalarii aplicatiei pe oricate device-uri ai nevoie;
  • eliminarea costurilor asociate cu furnizorii terti (de exemplu, serviciile de livrare prin aplicatii mobile).

Afla mai multe detalii despre functionalitatile unei solutii complete pentru restaurante si cum te pot ajuta acestea concret!

Descopera Solutia

1

Oamenii au acceptat distantarea sociala si evita locurile cu trafic (in zonele comerciale si de recreere – s-a inregistrat o scadere de 81% a mobilitatii persoanelor in aceste zone – Raport Google)

Ce impact are asupra afacerii tale: Daca nu au acces la produsele tale online, clientii vor uita experienta pe care au avut-o in restaurantul tau si se vor reorienta catre furnizori care le sunt la indemana.

Ce solutie trebuie sa implementezi: Ai nevoie de o solutie care sa suplineasca experienta pe care clientii tai o aveau in restaurant care sa poata fi dezvoltata si implementata rapid (de exemplu, media de implementare a solutiilor Roweb este de 7 zile, de la momentul in care ne oferi datele necesare) si care sa acopere o serie de nevoi de business:

  • comunicarea identitatii de brand prin grafica si cromatica reprezentative;
  • optimizari UX si arhitectura de site intuitiva, dinamica si atractiva;
  • prezentarea dinamica a meniului;
  • instrumente pentru comenzi rapide (prin butoane call-to-action de tipul Apeleaza pentru comanda, formulare de comanda, etc.);
  • instrumente de feedback (implementarea de tag-uri NFC si coduri QR pentru a directiona clientii catre un chestionar online) si de recomandare (de exemplu: integrari cu social media);
  • instrumente de plata flexibile.

2

Numarul comenzilor online a crescut cu 30% in Romania, asta inseamna aproximativ 4.000 de comenzi in doar 24 de ore (sursa: Playtech)

Ce impact are asupra afacerii tale: Interesul ridicat pentru comenzi online inseamna inclusiv o oportunitate pentru cresterea afacerii tale.

Ce solutie trebuie sa implementezi: Printr-o aplicatie mobila de tip CRM adaptata nevoilor tale de business poti sa:

  • primesti comenzi in timp real prin diferite canale (prin aplicatiile mobile pentru Android si iOS, SMS, e-mail sau direct la imprimanta);
  • personalizezi conversatia prin acces rapid la profilul de client (pentru clientii existenti);
  • ai acces la istoricul de comenzi ale clientului (preferinte din meniu, numar de comenzi, valori comenzi anterioare, etc.).

3

A crescut valoarea cosurilor de cumparaturi astfel ca termenele de livrare pentru anumite produse poate ajunge si la 7 zile (sursa: Playtech)

Ce impact are asupra afacerii tale: Promptitudinea de raspuns la comenzi si in livrari te va diferentia pe piata.

Ce solutie trebuie sa implementezi: Pentru a putea oferi un pret competitiv o livrare rapida ai nevoie de 2 lucruri:

  • comision 0% in toate procesele de livrare – pentru a reduce costurile;
  • livrare directa, fara a implica intermediari – pentru a avea un control bun asupra procesului.

4

10% dintre consumatorii din online au folosit pentru prima data serviciile de livrare a restaurantelor, in timp ce 14% au crescut frecventa cu care utilizeaza acest serviciu si 27% nu au comandat inca online de la restaurante dar iau in considerare acest lucru. (sursa: Raport CSA : Consumers shop differently during covid-19 pandemic)

Ce impact are asupra afacerii tale: Interesul pentru comenzile online de la restaurante va creste si, odata cu el, sansele tale de a vinde mai mult.

Ce te poate ajuta sa faci asta: Este esentiala comunicarea pe care o ai atat in website, cat si in aplicatile mobile si pe canalele de socializare. Pentru a crea un plus de incredere, poti face scurte prezentari video din bucatarie care sa le intareasca siguranta in produsele tale (ambalare la transport, echipamente pentru personal, etc.).

5

Costurile de promovare online vor creste cu 17,7%, in timp ce costurile de promovare pe retelele de socializare vor creste cu 22,2%. (sursa: ayma.com)

Ce impact are asupra afacerii tale: Costurile tale de promovare vor creste daca nu gasesti variante si alternative sau complementare de promovare.

Ce te poate ajuta sa faci asta: Promovarea (platita) a afacerii tale ramane un pas esential si cea mai eficienta cale de a ajunge la oamenii din online care inca nu te cunosc. Este, totusi, important sa nu te limitezi la aceasta abordare si sa vii cu actiuni complementare. De exemplu, prin folosirea unei aplicatii de tip CRM sincronizata cu website-ul, poti adminsitra eficient si in siguranta informatiile furnizate de clientii tai – nume, telefon, e-mail – si le poti folosi pentru a reveni la ei cu mesaje (remarketing) cu scopul de a-i fideliza si a-ti creste, evident, vanzarile.

In plus, poti face optimizari in pagina, implementa filtre inteligente si plasa la vedere produse similare sau complementare, in functie de comportamentul anterior in pagina.

In concluzie, atunci cand o usa trebuie sa se inchida, o alta virtuala se deschide in favoarea business-ului tau. Adaptandu-te din mers la schimbarile din piata vei putea nu doar trece peste provocarile de acum, ci si asigura sanse de profit pe termen lung. Ceea ce face diferenta este eficienta solutiilor digitale pe care alegi sa te bazezi.

Vrei sa vinzi online cu 0% comision si fara intermediari?

Mentine-ti restaurantul deschis si profitabil implementand rapid o solutie digitala completa: vanzari + marketing + CRM.

Cere o estimare de proiect


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices