Targul de stiinta de la Biblioteca Judeteana “Dinicu Golescu” Arges

Acest articol a fost publicat in categoria Diverse in .

Ne-am bucurat sa participam la Editia Tech a Targului de Stiinta, gazduit de Biblioteca Judeteana “Dinicu Golescu” Arges, cu scopul de a sprijini comunitatea STEM din judet. Aceasta a fost a doua editie a evenimentului, organizat in parteneriat cu Fundatia Progress, Code Kids Romania si Simplon Romania, alaturi de partenerii locali: ROWEB, membrii echipei “Watt’s up” a Colegiului National “Dinicu Golescu” Campulung si Academia Copiilor Inzestrati. Au participat si Cluburile de coding din Bibliotecile Publice Merisani, Vladesti si Topoloveni.

Este foarte important pentru noi sa sprijinim comunitatea, si aceasta a fost inca o ocazie de a face acest lucru, in plus fata de programele de internship, parteneriatele noastre cu universitatile din Pitesti si Craiova, diverse activitati de sponsorizare si jurizare a unor concursuri pentru elevi si studenti.

La Targul de Stiinta s-au prezenatat elevi ce se aflau in programul Scoala Altfel, dar nu numai.

Noi am prezentat cateva elemente de hardware realizate de noi, inclusiv cu ajutorul unei imprimante 3D, pentru a trezi curiozitatea si a motiva copiii de gimnaziu si liceu sa aspire la un loc de munca plin de provocari, in domeniul IT.

Am profitat de aceasta ocazie si pentru a stabili relatii cu membrii cluburilor din Pitesti, pentru a sprijini edicatia prin informatie, cu profesorii din licee, pentru a prezenta nevoile pietei muncii, astfel inca ei sa stie cum pot pregati elevii intr-un mod cat mai util pentru acestia.


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices