4 beneficii ale ReactJS

Acest articol a fost publicat in categoria Tehnologie in .

Unde a inceput totul

Acum 4 ani, Jordan Walke, un inginer angajat la Facebook a creat libraria JavaScript acum numita React. JS. Alteori cunoscut sub numele de JSX, este o sintaxa speciala care permite utilizatorului sa combine HTML cu JavaScript.
Daca lucrezi in domeniul IT ai auzit probabil deja de ReactJS si avantajele acestuia. Daca nu, vei afla in randurile de mai jos caracteristicile de baza ale ReactJS si cum te pot ajuta.

Modelul Model-View-Controller

Daca privim lucrurile dintr-o alta perspectiva, React este partea de View din acest model. El explica cum interfata (UI) este impartita in 3 parti interconectate. Prima parte, Model-ul, actualizeaza partea de View. Apoi, utilizatorul observa modificarea si foloseste Controller-ul, care manipuleaza Model-ul. Cu alte cuvinte, React poate proiecta partea aplicatiei pe care o vede utilizatorul.

Beneficii de baza ale ReactJS

ReactJS este o librarie JavaScript, care permite programatorilor cu experienta, precum ai nostri, sa creeze o Interfata (UI) intr-un timp mult mai scurt. Mai putin timp folosit pentru dezvoltare inseamna mai putini bani investiti. Mai mult decat atat, lucrand cu Roweb, vei primi o echipa dedicata care se va ocupa strict de proiectul tau.
Poti folosi ReactJS pentru a dezvolta interfata aplicatiei atat intr-o aplicatie de tip Web cat si intr-o aplicatie de tip Mobile. Datorita abilitatii librariei de a refolosi componente din interfata, poti scuti si mai mult timp pentru dezvoltarea aplicatiilor dorite. Folosind ReactJS pentru o aplicatie Web sau Mobile ce necesita o actualizare dinamica a paginii prezinta urmatoarele avantaje:

  •  Este foarte prietenos din punct de vedere SEO. ReactJS poate rezolva un esec obisnuit al motorului de cautare de a citi aplicatiile JavaScript complexe prin rularea pe server, randarea și returnarea browser-ului virtual DOM ca o pagina web obisnuita.
  • Asigura o randare mai rapida. Toate modificarile facute aplicatiei se aplica mai intai unui DOM virtual si apoi, folosind un algoritm diferentiator, se calculeaza modificarile necesare. Ulterior, arborele DOM real este actualizat corespunzator.
  • Garanteaza un cod stabil. ReactJS foloseste un flux de date descendent care se traduce prin capabilitatea de a modifica starea unui obiect, sa faca schimbarea si, dupa aceea, sa modifice numai anumite componente. Acest tip de structura asigura stabilitatea codului si performanta continua.
  • React Native este potrivit atat pentru dezvoltarea aplicatiilor Mobile cat si Web. ReactJS urmareste acelasi model de proiectare pentru dezvoltarea de aplicatii Web si Mobile, ajutand la procesul de tranzitie.

ReactJS este folosit atat pentru aplicatii pe o singura pagina (SPA) cat si pentru proiecte la scara larga (LSP). Intreaga lista de beneficii pe care le aduce ReactJS pentru proiecte de tip SPA sau LSP se afla pe pagina noastra dedicata.

Concluzie

Rezumand cele de mai sus, ReactJS este un instrument foarte practic ce permite programatorilor sa dezvolte o interfata usor de utilizat in cel mai scurt timp. Astfel, proprietarul aplicatiei, va putea economisi capital si timp. Tot ce mai ramane de aflat este cum va arata interfata finala – dar ne aveti pe noi pentru asta.

JavaScript code on a desktop, ReactJS