Dezvoltare de aplicatii mobile – Tendinte si Statistici

Acest articol a fost publicat in categoria Dezvoltare aplicatii mobile, Tehnologii in .

Aplicatii mobileIn lumea dezvoltarii aplicatiilor mobile se intampla o multime de lucruri. Populatia digitala globala este in continua crestere, iar consumatorii digitali utilizeaza acum toate dispozitivele pentru a explora serviciile si experientele atat pe pietele dezvoltate, cat si pe cele in curs de dezvoltare.

 Graficul de mai jos prezinta tendintele:

Grafic tendinte digitale

Cererea de servicii mobile afecteaza toate industriile. Fie ca vorbim despre livrarea de produse alimentare, turism, industria de plati, transport, logistica, sanatate etc., o aplicatie te va ajuta sa te conectezi mai bine cu clientii.

Poti gasi mai jos statistici cu privire la verticalele unde dezvoltarea de aplicatii mobile poate avea un impact masiv:

Aplicatii online de livrare a alimentelor

Rata anuala de crestere a veniturilor in domeniu este prevazuta la un nivel de aproximativ 6% in urmatorii ani. Ca urmare, aceasta va creste volumul pietei cu aproape 25 miliarde USD pana in 2023. Cea mai extinsa sectiune a pietei este livrarea de tip platforma pentru consumator. Volumul cererii la nivel mondial este de aproximativ 53.786 milioane USD in 2019.

Rata anuala de crestere a veniturilor din domeniu

Aplicatii pentru plati

Nu este de mirare ca solutiile de plata pentru mobil se confrunta cu o crestere substantiala. Prin urmare, se accelereaza si cresterea tranzactiilor fara numerar.

Un numar in crestere de comercianti la nivel mondial sprijina si intentioneaza sa sprijine o diversitate de optiuni de plata mobila. Mai precis, cea mai populara optiune este reprezentata de aplicatiile mobile pentru cumparaturi online, platile mobile la POS si optiunile speciale de plata pentru mobil, cum ar fi portofelele mobile.

In 2017, numarul utilizatorilor de plati mobile de proximitate a ajuns la 721,2 de milioane la nivel mondial si a fost prevazut sa depaseasca 1 miliard de utilizatori in 2020.

Aplicatii mobile medicale

Se preconizeaza ca piata digitala de sanatate va atinge 206 miliarde de dolari pana in 2020. Deci, activitatea companiilor care activeaza in sanatate si folosesc aplicatii mobile sau wireless are un impact major. In plus, se preconizeaza ca aplicatiile medicale mobile din intreaga lume vor creste la peste 11 miliarde de dolari pana in 2025. Se preconizeaza ca piata din Asia-Pacific va fi o regiune critica in viitor.

Aplicatii de social media:

De la aparitia smartphone-ului si explozia ulterioara a aplicatiilor mobile, chat-urile cu costuri reduse sau gratuite si aplicatiile de mesagerie sociala s-au extins intens. Mai mult, a fost o alternativa ieftina la mesageria text oferita de operator prin SMS.

Multe aplicatii de mesagerie ofera functii precum chat-urile de grup, schimbul de grafica, mesaje video si chiar audio, precum si stickere sau emoticoane.

In a doua parte a anului 2018, media de lansare a aplicatiei media si de divertisment a fost de 16,2 ori pe luna. In general, lansarea aplicatiei a fost de 13 ori pe luna.

Roweb este un expert in dezvoltarea de aplicatii mobile independente, cu rezolutia perfecta a ecranului, potrivit pentru o gama larga de dispozitive si compatibil cu solutii hardware competitive.

Lucram cu cele mai noi tehnologii de pe piata si ne asiguram ca vei obtine cele mai bune costuri si talent.

Rezerva o consultatie gratuita cu noi si hai sa vorbim!

Poti consulta si portofoliul nostru cu exemple din proiectele noastre de aplicatii mobile.


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices