#NewsAboutRoweb | Extindem sediul din Pitesti cu noi spatii de lucru, relaxare si socializare

Acest articol a fost publicat in categoria Noutati Roweb in .

Intrucat strategia noastra este orientata spre crestere, suntem incantati sa anuntam un alt pas important care urmeaza sa fie pus in aplicare: extinderea sediului central din Pitesti cu doua etaje noi – etapa care reprezinta una dintre prioritatile noastre de top pentru perioada urmatoare.

 

Peste 200 de metri patrati pentru lucru, recreere si socializare…

Astfel, la spatiul de birouri actual se vor adauga inca 200 mp, ajungand la un total de 1200 mp. Extinderea se va face cu trei obiective in minte: crearea unui mediu de lucru, recreere si socializare.

Decizia noastra nu este intamplatoare. Odata cu relaxarea masurilor de siguranta impotriva pandemiei de Covid-19, tot mai multi angajati aleg sa se intoarca la birou sau sa lucreze hibrid.

Mai exact, pe baza intentiilor angajatilor, estimam ca, in curand, peste 75% dintre membrii echipei noastre vor opta pentru lucrul on-site sau hibrid.

De asemenea, decizia a fost luata si datorita faptului ca Roweb a crescut numarul de software developeri juniori. Ei vin la birou pentru a lucra cu mentori si coordonatori care ii indruma in rezolvarea task-urilor.

„In contextul in care vorbim de sfarsitul pandemiei, foarte multi oameni au inceput sa vina la birou prin rotatie, mai multe zile pe saptamana. Din 2023, estimam ca cel putin 75% dintre angajati vor opta pentru sistemul hibrid. 

Pentru a asigura conditii moderne si motivante pentru cei care revin la birou, dar si pentru a face fata cresterilor continue de la an la an – am angajat studenti ca urmare a finalizarii stagiului de practica & internshipului si suntem intr-un proces continuu de recrutare – am decis sa facem noi investitii in spatii de lucru si de recreere.”

extindere sediu central Roweb

Mirel Ionescu
Senior Partner & Business Developer

Constructia actuala va fi realizata 100% din fonduri proprii. 

 

Sneak Peek: Cum va arata noul sediu Roweb 

Noua zona reprezinta un mix intre un spatiu deschis si suprafete delimitate. Acesta va include o zona de lucru mai extinsa pentru o echipa mai mare de dezvoltatori software, o terasa pentru recreere, o sala de sedinte, o bucatarie si o zona de socializare.

Constructia se adauga actualului sediu, care are, in prezent, 75 de spatii de birouri impartite in sali de sedinte, zone de agrement si un data center. Sediul este format din doua cladiri adiacente care, impreuna cu cele doua etaje care vor fi construite in curand, vor forma un monobloc unitar si modern.

Din punctul de vedere al designului, atat spatiul actual, cat si noua cladire vor fi decorate intr-un stil modern, minimalist, si ergonomic. In plus, se va pune accent pe elementele practice care sa aduca un plus de confort.

 

Randari ale celor doua etaje 

 

Povestea sediului central din Pitesti: de la o casa istorica de langa Padurea Trivale, la o cladire moderna cu etaje 

Roweb nu a avut sediul de la inceput pe strada Fratii Golesti. In primii ani, activitatea s-a desfasurat intr-o casa cu arhitectura istorica din vecinatatea padurii Trivale.

extindere sediu central Roweb
Sediul Roweb din Trivale 

 

Cladirea din Trivale a fost locul in care s-au stabilit multe proiecte, colaborari si prietenii – elemente de baza din fundatia brandului actual. Mai precis, este vorba despre o casa cu arhitectura veche care a trecut prin renovari si imbunatatiri fara a-i fi afectat designul exterior.

Vecinatatea cu padurea a reprezentat un avantaj pentru clienti si angajati, parcul in sine fiind locul preferat de relaxare al angajatilor in pauza de pranz.

Cu toate acestea, cresterea echipelor de specialisti si strategia de dezvoltare a companiei au determinat inchirierea unei noi cladiri de birouri pe Strada Teilor. Astfel, o parte din echipa Roweb a ramas la Trivale, in timp ce cealalta parte a continuat activitatea la sediul modern din zona Teilor.

Si acesta a fost doar inceputul unei calatorii frumoase. Odata cu cresterea portofoliului de clienti internationali, a aparut nevoia de a angaja noi specialisti. Iar conducerea Roweb a decis sa-si construiasca propriul spatiu: cel din Fratii Golesti.

 

extindere sediu central Roweb
Prima cladire construita pe Strada Fratii Golesti 

 

Ne aducem aminte ca, la vremea respectiva, firma functiona cu trei sedii in paralel: Trivale, Teilor si Fratii Golesti.

O coincidenta fericita a facut ca terenul de langa noul sediu Roweb sa fie de vanzare, iar compania a decis sa faca aceasta achizitie si sa inceapa lucrarile la o cea de-a doua cladire de birouri din Fratii Golesti (planul fiind de a reuni toate echipele din Pitesti).

Pentru ca proiectul sa se concretizeze, compania a aplicat pentru un nou proiect cu finantare europeana, cu termen de scadenta de 37 de luni. Acesta a reprezentat aproximativ 60% din valoarea totala a investitiei, in timp ce restul de 40% a provenit din fonduri proprii.

Astfel, cea de-a doua cladire Roweb a fost construita in perioadele de varf ale pandemiei de COVID-19, in contextul in care proiectul cu fonduri europene impunea continuarea lucrarilor pentru a respecta termenele legale. Si, desi au fost multe provocari, rezultatul s-a dovedit a fi un succes.

 

extindere sediu central Roweb
Actualul sediu central Roweb 

 

Compania a fost fondata din initiativa lui Viorel Costea (CEO Roweb) si profesor de Informatica si caruia i s-au alaturat, in calitate de parteneri, fosti elevi, pasionati de tech. Si desi domeniul era unul cu potential, nimeni nu avea certitudinea ca va creste si se va dezvolta asa mult. 

Inca din primii ani, activitatea s-a conturat in jurul proiectelor internationale, fapt care a ajutat compania sa aiba o ascensiune accelerata.

Insa locatia din Pitesti nu este singura in care se desfasoara activitatea noastra. In acest moment, mai avem doua birouri in Bucuresti si Craiova, ambele situate in zone centrale si a caror modernizare o luam in considerare in perioada urmatoare.

 

Cele trei birouri Roweb – parte a strategiei de extindere a companiei noastre

Toate cele trei spatii detinute de Roweb sunt amenajate pentru a primi angajatii care prefera sa se reintoarca la birou si pe cei care doresc sa se alature echipei noastre. De asemenea, recent, au fost reluate vizitele de afaceri ale partenerilor si clientilor nostri.

Anul acesta, clienti din portofoliul Roweb au vizitat echipele din Pitesti si Craiova pentru a se reconecta cu software developerii si a discuta despre dezvoltarea de noi functionalitati.

Astfel, putem spune ca premisa de la care pornim pentru realizarea acestei noi constructii este crearea unor spatii care incurajeaza interactiunea si cooperarea intre angajati, clienti si parteneri.

In ceea ce priveste extinderea echipelor, departamentul de HR are in permanenta desfasurare procese de recrutare, cautand specialisti care sa completeze echipele de PHP (Full stack Senior), .NET (Full Stack si Backend), e-commerce (Full stack Magento Developer) si Sales (Sales Development Representative).

Mai mult, planurile Roweb vizeaza o crestere de cca. 40-50% din cifra de afaceri, comparativ cu anii precedenti. Acest lucru va duce la o dublare a companiei in urmatorii trei ani.

Insa vom discuta despre aceasta strategie de extindere si despre noua cladire in materiale viitoare pe blog.

Pana atunci, nu uitati: tot ceea ce facem este↓

extindere sediu central Roweb

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices