#ForTheLoveOfProgramming | Roweb la Jobs4IT – fata in fata cu studentii care isi doresc o cariera in IT

Acest articol a fost publicat in categoria Evenimente de cariera, For the love of programming in .

Ne-am intors de la Jobs4IT – un targ de cariera si un eveniment care i-a facut pe studenti sa lase pentru o clipa invatatul pentru examene & sesiune si sa viziteze standurile firmelor de IT din Craiova pentru a afla oportunitatile profesionale pe care le-au pregatit angajatorii.

Si a fost asa cum am promis: un eveniment casual, cu vibe energic, in cadrul caruia am discutat despre tehnologii, proiecte, joburi, dar si pasiunile pe care le avem in comun: tehnologie si programare.

Colegii nostri, Cristina Tiulete (Reprezentant HR) si Florin Obogeanu (Manager @Roweb Craiova) au raspuns cu drag intrebarilor vizitatorilor si i-au ghidat in legatura cu depunerea CV-urilor.

“Dupa 2 ani de pauza pandemica, suntem foarte fericiti sa participam la Jobs4IT. Interactiunea directa cu studentii si absolventii nu poate fi comparata cu un meeting sau workshop online πŸ™‚ . Atat studentii, cat si noi, managerii si recruiterii firmelor, putem comunica si intelege unii de la altii ce dorinte si necesitati avem in domeniu.

Studentii au venit intr-un numar mare anul acesta si majoritatea au fost dornici si curiosi sa afle direct din partea noastra ce tehnologii se cer si se folosesc in proiecte real life si sa inceapa o cariera in IT. Surpriza fata de anii trecuti am primit-o de la studentii din primul an, care au fost mai numerosi fata de anii trecuti.”

Florin Obogeanu, Manager @Roweb Craiova

 

Biscuitii Roweb, brosurile, stickerele si cartile de vizita s-au epuizat rapid…

Pe langa deliciosii biscuiti cu vanilie, brosurile, stickerele si cartile de vizita au fost si ele remarcate de studenti si oferite de catre colegii nostri pentru a-i ajuta pe tineri sa afle mai multe despre compania noastra.

Studentii din anul I, II si III au pus intrebari mai ales despre stagiile de practica si internshipuri. Absolventii si cei din anii terminali au fost curiosi despre ce presupune procesul de angajare, care sunt etapele si cum pot aplica.

“Ne-am bucurat sa fim prezenti anul acesta la evenimentul Jobs4IT, organizat in Craiova. Studentii au fost dornici sa afle despre stagiile de practica, internship-uri si de asemenea cum este sa fii angajat intr-o firma de IT.

Am fost insotiti si de colegii nostri, absolventi ai Facultatii de Calculatoare care au raspuns la intrebarile studentilor, le-au dat sfaturi legate de facultate si despre inceputul in cariera. A fost o interactiune foarte placuta si o experienta incurajatoare pentru viitorul domeniului IT.”

Cristina Tiulete – Reprezentant HR Roweb

 

Evenimentul de cariera nu este singurul la care Roweb a participat in acest an. Dincolo de Jobs4IT, studentii facultatilor tehnice din Craiova si Pitesti au participat la evenimente de tip Job Shadow Day (care le-au permis sa vada ce inseamna sa lucrezi in domeniul de software development).

Pe langa asta, in luna iulie a acestui an, studentii selectati vor incepe stagiul de practica la Roweb – stagiu care se va incheia cu posibilitate de angajare.

Iar daca si tu esti interesat de a deveni parte din echipa Roweb, te invitam sa urmaresti sectiunea noastra de Cariere de pe website si postarile despre joburile disponibile din Social Media.


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices