Incheierea stagiului de vara – editia 2018

Acest articol a fost publicat in categoria Diverse in .

Stagiul de vara de anul acesta s-a bucurat de mult entuziasm din partea studentilor din Pitesti si Craiova. In iulie si august, pe parcursul celor 5 sedinte, studentii au primit tutoriale si teme si au participat la demonstratii practice la sediile noastre, menite sa-i ajute sa dezvolte, cu ajutorul specialistilor nostri, o aplicatie care sa includa toate elementele-cheie ale tehnologiei pe care au ales s-o studieze in cadrul stagiului.

Toti stagiarii au dat dovada de foarte mult interes si motivatie, precum si de capacitatea de a invata repede noi concepte si proceduri de lucru. Nivelul de dificultate a fost mai mare decat anul trecut, dar stagiarii au facut fata provocarii si au profitat de ocazia de a-si extinde cunostintele acumulate la cursuri, de a castiga experienta practica si de a afla ce presupune sa iti construiesti o cariera in programare si sa lucrezi zi de zi intr-o companie de software.

Stagiul de vara din Craiova ? PHP

Peste 80 de studenti au aplicat la stagiul de vara din Craiova, astfel ca le-am cerut sa dea un test ca parte a procesului de admitere. Am selectat 14 si colegul nostru Ion i-a invatat cum sa construiasca un CRM custom folosind PHP. Aplicatia CRM a avut un frontend bazat pe adminLTE si a permis diferitelor tipuri de utilizatori sa gestioneze continut, sa trimita mesaje, sa primeasca notificari si sa creeze taskuri. Au invatat sa foloseasca Lumen, un micro-framework PHP, pe backend si React.js pe frontend.

Provocarea principala a stagiarilor a fost intelegerea unei aplicatii bazate pe API si trecerea de la Laravel la Lumen. Impartirea programului intr backend si frontend ne-a ajutat sa le predam intr-un fel mai eficient, am invatat ca e mai bine sa procedam asa si la stagiile viitoare. Din experienta de anul trecut, am invatat si ca e mai bine sa selectam mai putini studenti si sa le predam intr-un ritm mai rapid si la un nivel mai ridicat, astfel incat sa beneficieze la maxim de aceasta oportunitate. Le-am dat tutorialele in avans si am profitat la maxim de timpul impreuna pentru munca practica si pentru a le raspunde la intrebari, ceea ce a imbunatatit comunicarea si nivelul lor de intelegere si i-a ajutat sa invete mai mult in acelasi numar de sedinte, fata de anul trecut.

De asemenea, studentii au apreciat foarte mult discutiile individuale cu colegul nostru Florin, care conduce sediul din Craiova, din cadrul procesului de selectie. Au avut numeroase intrebari si chiar si cei care nu au fost selectati pentru stadiul de anul acesta au apreciat informatiile si atentia pe care le-au primit.

Stagiul de vara din Pitesti – .NET & PHP

In Pitesti, am avut atat un stagiu de vara pe PHP cat si unul pe .NET. Am avut de trei ori mai multi aplicanti fata de anul trecut, astfel incat din nou a fost nevoie sa ii testam si sa le evaluam cunostintele inainte de a selecta cate 17 studenti pentru fiecare framework. Studentii care au optat pentru .NET au invatat sa construiasca un API cu o aplicatie front-end. Erau deja familiari cu .NET, dar provocarea lor principala a fost sa invete despre Web API si sa dezvolte o aplicatie pe cont propriu. Colegul nostru Gabi a demonstrat un exemplu si studentii au aplicat aceleasi principii priopriilor API-uri.

Studentii selectati pentru programul PHP din Pitesti au invatat sa construiasca o aplicatie moderna bazata pe API folosind Laravel. Cativa din ei merg la Universitate in Bucuresti, dar sunt la origine din Pitesti si s-au bucurat sa aiba ocazia de a face stagiul de vara in orasul lor. Si in acest program au primit in avans materialele de studiu, li s-a aratat cum sa dezvolte aplicatia si apoi au lucrat pe proiecte individuale similare. Si dupa ce s-a incheiat stagiul de vara si primisera deja diplomele, i-am primit in continuare pe cei care mai doreau ajutor suplimentar cu aplicatiile lor, pentru a ne asigura ca au inteles pe deplin ceea ce au invatat.

Toate grupele s-au bucurat de sustinerea tuturor celor din sediile noastre si au apreciat mediul relaxat si incurajator din compania noastra. Ceea ce ne-a impresionat cel mai mult, in plus fata de entuziasmul lor si dorinta de invatare, a fost faptul ca au colaborat intre ei si s-au ajutat reciproc, desi se aflau in competitie pentru locurile limitate din cadrul unui internship extins la noi, platit. Acesta se va desfasura in lunile urmatoare si ne va ajuta sa ii selectam pe cei talentati dintre ei pentru pozitii full-time la noi in companie. Am apreciat foarte mult spiritul lor de echipa, acesta fiind perfect aliniat cu cultura noastra organizationala, si am decis sa invitam peste un sfert din stagiari sa ramana alaturi de noi in cadrul internshipului extins.

Urmariti-ne ca sa aflati cati dintre ei ni se vor alatura full-time! 😀


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices