Design mobil pentru Asp.NET Webforms: Telerik UI pentru ASP.NET AJAX alternativa viabila la Twitter Bootstrap

Acest articol a fost publicat in categoria Tehnologii in .

Design-ul mobil pentru Asp.NET WebForms: Telerik UI pentru ASP.NET AJAX ofera acum o alternativa la Twitter Bootstrap.

Ne aflam in era sincronizarilor si a legaturilor dintre diferitele dispozitive, unde telefoanele inteligente au inlocuit si depasit de mult in uzabilitate telefoanele mobile simple, unde vanzarile de tablete depasesc pe cel al laptopurilor si unde dispozitivele mobile genereaza mai multe afisari decat alte tehnologii existente. Se estimeaza ca in acest an, peste 79% din utilizatorii de internet o vor face prin intermediul dispozitivelor mobile cel putin o data pe luna, in comparatie cu anul 2013 cand cifra a crescut de la 73.4%.

In jurul anului 2017 aceasta cifra va ajunge undeva in jurul lui 90%, o situatie ce este perfect tangibila tinad cont de evolutia actuala.

Ce inseamna web design responsiv?

O excelenta exemplificare care apartine lui Stephanie Walter arata cum un continutul web trebuie sa fie precum apa. Cand pui apa intr-o ceasca aceasta ia forma cestii, cand pui apa intr-o sticla, aceasta ia forma sticlei, deci conceptul de design web responsiv sugereaza faptul ca aspectul proiectului trebuie sa se adapteze la dispozitivul care il proiecteaza. Cu alte cuvinte continutul website-ului ar trebui sa faca o utilizare eficienta a spatiului disponibil de pe ecran. In plus, continutul site-urilor trebuie sa fie usor de citit si sa se potriveasca perfect pe orice dispozitiv.

Un site conceput cu Responsive Web Design este capabil sa-si adapteze aspectul la mediul de vizionare al utilizatorului, cu ajutorul unor imagini sau a unor griduri fluide si flexibile.

Bootstrap este una din cele mai frecvente solutii de dezvoltare pagini web responsive, permitand o dezvoltare rapida si usoara a unui numar incredibil de mare de siteuri pana la acest moment.

Twitter Bootstrap este o tehnologie adaptabila ce permite programatorilor selectarea anumitor componente in proiectele lor. Cu ajutorul Bootstrap, utilizatorii au acces la o documentatie foarte bogata continand exemple multiple etc.

Sunt deasemenea oferite multe elemente de interfata cum sunt tooltips, dialog boxe-uri si carousel-uri, pentru ca Bootstrap vine cu cateva componente JavaScript in forma unor pluginuri jQuery. Prin lansarea versiunii 2.0 a toolkitu-lui suporta design responsiv, permitand ajustarea dinamica a aspectului paginii web indiferent de dispozitivul folosit: desktop, laptop, telefon inteligent sau tableta.

Telerik UI pentru ASP.NET Ajax ofera o alternativa la Bootstrap pentru dezvoltatorii de ASP.NET

Dezvoltatorii au posibilitatea configurarii aspectului paginii in totalitate direct de pe partea de server. Telerik UI pentru ASP.NET Ajax da posibilitatea siteurilor sau aplicatiilor dezvoltate cu ajutorul ASP.NET sa fie responsive astfel dezvoltatorii pot rearanja sau ascude elemente ale unor pagini, sa transmita continutul creat la dimensiunea necesara ecranulului folosind interogari media pentru a obtine detaliile necesare la dimensiunile dorite de utilizatorul final.

Tendintele recente ofera un impact real asupra dezvoltarilor web moderne, prin crearea de aplicatii care ruleaza la fel de bine atat pe mobil cat si pe desktop.

Acest pachet ofera suport pentru afisari fixe si fluide precum si controale ca: TitleList capabilitati responsive, Button capabilitati elastic, Dock, FormDecorator, Image Gallery, Notification, Social Share, ToolTip, Window si nu in ultimul rand capabilitati adaptive in Scheduler si Meniu etc. Un nou Meniu, AutoCompleteBox, Calendar, CloudUpload, ComboBox, DropDownList, MediaPlayer etc

Meniul Telerik Ajax se schimba pentru ca dezvoltarile web sa incapa perfect in ecranul dispozitivului, atunci cand este accesat prin intermediul dispozitivelor mobile. Suportul pentru functia de atingere reprezinta una din cele mai importante directii de dezvoltare UI pentru ASP.NET AJAX, asa ca inceputul de an 2014 aduce cea mai buna experienta de web, capabila sa se  potriveasca oricarui dispozitiv.

Telerik a introdus modul de redare eponymous mobile aducand astfel imbunatatiri notabile speciale pentru mobil. Scripturille, stilurile si modurile de redare sunt create special pentru a oferi experiente mobile de prima mana.

Compania a gasit o modalitate de a se uita in viitor, gandindu-se la uzabilitate, flexibilitate si lasand loc pentru dispozitivele ce urmeaza a fi lansate.

Aici la Roweb, am dezvoltat si am lucrat la o serie de proiecte utilizand tehnologii precum Bootstrap pentru a crea pagini web responsive. Bootstrap a fost prima noastra optiune in crearea de asemenea pagini web, folosind-o cu succes pentru o varietate mare de clienti, oferind solutii personalizate ce adreseaza nevoi tangibile. Aici sunt cateva website-uri responsive folosind Bootstrap: A2C , EIC , Bijuteria Teilor

Noile capabilitati si controale ale Telerik pentru ASP.NET Ajax reprezinta o alternativa fezabila la Bootstrap pentru programatorii in ASP.NET. De abia asteptam sa vedem noile functionalitati responsive la treaba si in final sa comparam rezultatul cu Bootstrap.


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices