#TransformareDigitala l Roweb – partener al evenimentului Digitalizarea Romaniei (organizat de Bursa.ro)

Acest articol a fost publicat in categoria Dezvoltare aplicatii business, Noutati Roweb, Tendinte in piata in .

In 28 iulie Roweb a fost partener (sponsor) al evenimentului online “Digitalizarea Romaniei” (eveniment aflat la cea de-a III-a editie).

Scopul evenimentului a fost de a aduce in discutie subiecte de actualitate cu impact atat asupra mediului public, cat si a celui privat, audienta vizata de aceasta videoconferinta fiind factorii de decizie din insitutii si business-uri din Romania aflate in plina transformare digitala.

Subiectele discutate in cadrul acestei editii au fost:

  • Domeniul IT&C – evolutie si perspective;
  • Investitiile companiilor din ITC dupa doi ani de pandemie;
  • Economia Romaniei – de la digitalizarea fortata la provocarile cibernetice ale razboiului;
  • Securitatea cibernetica in contextul geo-politic;
  • Necesitatile si solutiile mediului de afaceri pentru apararea impotriva atacurilor cyber;
  • Stadiul de pregatire a sectorului IT&C pentru riscurile cibernetice;
  • Solutiile industriei IT&C la problemele ridicate de digitalizarea fortata;
  • Modul de implementare si implicatiile aplicarii Legii 5G;
  • Locul Romaniei pe harta digitala a Europei;
  • Contributia PNRR la dezvoltarea sectorului de IT&C si proiectele asteptate;
  • Digitalizare in domenii cheie: digitalizarea sanatatii, o necesitate accelerata de pandemie.

Videoconferinta a fost transmisa in direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum si pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

 

Partener (sponsor) al evenimentului “Digitalizarea Romaniei”

Cu o experienta de peste 18 ani in piata de software development, compania noastra a sustinut acest eveniment din pozitia de partener business (sponsor), considerand astfel de dezbateri esentiale pentru identificarea celor mai bune solutii pentru accelerarea transformarii digitale a business-urilor si institutiilor din Romania.

Intr-un interviu acordat publicatiei Bursa.ro in urma cu cateva luni, CEO-ul Roweb, Viorel Costea oferea o analiza a modului in care digitalizarea se face in Romania in raport cu alte tari. Redam, mai jos, o parte a acestui interviu:

“In ultimii 5 ani, interesul pentru digitalizare a crescut semnificativ si in Romania, motiv pentru care am inceput sa fim interesati sa atragem clienti si din piata nationala. Insa decalajele continua sa existe pentru ca lucrurile au inceput sa se intample mult mai tarziu la noi, comparativ cu alte tari (Germania, Elvetia, Anglia, etc.).

Cred ca acest decalaj ar putea fi depasit prin investitii in solutii digitale complexe, care sa acopere end-to-end nevoile utilizatorilor si companiei deopotriva. Exista tendinta de a investi in aplicatii mici si disparate, care sa se adreseze separat unor cerinte punctuale sau chiar contextuale (aplicatii mobile, portaluri, platforme, etc.) Este doar o chestiune de timp pana cand companiile care aleg sa investeasca astfel in digitalizare se gasesc in fata unor blocaje, intrucat folosirea mai multor solutii care nu sunt neaparat compatibile sau interconectate devin suprasolicitante si derutante pentru utilizatori.

Desigur ca nu este simplu de gandit o solutie de complexitate mare care sa acopere nevoi diverse ale diferitelor tipuri de utilizatori si care sa fie adaptabila si in viitorul apropiat sau indepartat, insa aici intervine partea de consultanta tehnica. Acesta este un serviciu pe care noi il oferim constant clientilor nostri tocmai pentru ca avem deja experiente extinsa pe zona de solutii complexe si putem veni cu o arhitectura software scalabila si corect adaptata specificului clientului si industriei.”

 

Implicarea Roweb in accelerarea transformarii digitale in mediul public

Tendinta de adoptie a tehnologiilor si solutiilor de tip smart s-a accelerat, cu precadere in ultimii ani, ca urmare a contextului pandemic. Pentru a veni in intampinarea acestei nevoi, Roweb a dezvoltat SmartCity, o solutie digitala completa, adresata organizatiilor, institutiilor si companiilor, gandita din start ca un prototip flexibil, capabil pentru scalare si adaptare la o varietate de tipuri de comunitati.

In prezent, solutia SmartCity este folosita de catre Primaria Municipiului Pitesti in special pentru solutionarea sesizariloor venite din partea cetatenilor. Implementata cu aproximativ un an in urma, aplicatia are peste 1000 de descarcari, a inregistrat 1170 de sesizari, dintre care mai mult de jumatate au fost deja solutionate.

“Cu aplicatia mobila dedicata, cetatenii din Pitesti pot accesa instantaneu informatii utile si pot face reclamatii/sesizari direct de pe telefonul mobil. De asemenea, avem acum o interfata mai prietenoasa pe site-ul nostru web – conceputa tinand cont de nevoile cetatenilor – si un web backoffice intuitiv pentru personalul municipalitatii”, a declarat Cristian Gentea, Primarul Municipiului Pitesti.

Aplicatia poate fi folosita atat de utilizatorii de smartphone cu sistem Android, cat si iOS.

“SmartCity a adus un plus de valoare pentru Primaria din Pitesti prin faptul ca ea reprezinta o punte intre cetateni si institutie. Aplicatia permite o mai buna organizare a activitatii primariei, reducand, in acelasi timp, birocratia. De exemplu, cetatenii pot face sesizari in legatura cu ce se intampla in comunitatea lor direct din aplicatie. Pe de alta parte, primariile pot transmite catre cetateni informatii de tip avertismente sau evenimente. si totul pe baza unui sistem de notificari instant”, a declarat Malina Mircu, manager echipa Mobile Roweb.

 

Implicarea Roweb in accelerarea transformarii digitale in mediul privat

In perioada post pandemica, Roweb a inregistrat o crestere a proiectelor noi dezvoltate pentru mediul privat), pe industrii variate. Totodata, s-a observat si o crestere ampla a proiectelor existente, unde clientii au solicitat noi functionalitati sau dezvoltarea in paralel de noi solutii. Cele mai multe solicitari noi vin din industrii precum logistica, imobili recrutare & HR, finante si asigurari, imobiliare, turism & ospitalitate.

“Unul dintre motivele pentru care am ales sa lucram, in mare parte pentru piata internationala (90% dintre clientii nostri sunt din mediul international) este ca acolo am identificat un interes foarte mare pentru digitalizare, respectiv o maturitate din perspectiva digitalizarii (in piata de IT) si o disponibilitate in crestere pentru accelerarea proceselor de transformare digitala in toate industriile (de la imobiliare si HR, la business-urile din zona financiara, educationala, entertainment, etc.).”

 

Promovarea ca partener in transformarea digitala la evenimentele tech si de business internationale

In special din pozitia de membru ATIC si ARIES, Roweb a inceput sa participe la evenimente business si tech inca din 2014, la o parte dintre ele avand o prezenta constanta – GITEX Technology Week din Dubai, MWC Barcelona, MWC Las Vegas, LEC Geneva, Swiss IT Forums Geneva, GPeC Romania. In cadrul celor externe, compania participa cu stand expozitional, ca parte din delegatia oficiala a Romaniei.

“Intrucat un procent atat de mare din business-ul Roweb vine din piete internationale, un pas important in strategia de crestere a vizibilitatii in tarile vizate este reprezentat de participare fizica la evenimentele tech. Deoarece modelul nostru de business presupune un proces complex, fiind vorba de proiecte mari, pe termen lung, aceste participari se traduc prin oportunitati de cunoastere si socializare care deschid calea spre o relatie de incredere”, a declarat Viorel Costea, CEO si co-fondator Roweb.

 

Despre Roweb

Roweb este o companie de servicii software cu o experienta solida in dezvoltarea aplicatiilor complexe de afaceri, incepand cu 2004.

Echipele noastre de experti pot crea aplicatii de afaceri elaborate, intuitive si scalabile de jos in sus sau pot actualiza aplicatiile existente pentru a corespunde noilor asteptari si cerinte.

Avem o echipa de dezvoltare dedicata pentru fiecare proiect pentru a garanta ca fiecare aplicatie business primeste suficienta atentie.

Expertii nostri nu se ocupa doar de dezvoltarea aplicatiei, ci si de testarea si intretinerea acesteia, in functie de cerintele discutate cu clientul.

Ne tratam intotdeauna clientii precum parteneri, iar abordarea noastra include mai intai analiza nevoilor clientului pentru identificarea celor mai bune solutii tehnice.

Ai nevoie de un partener pentru eficientizarea procesului de transformare digitala?

Programeaza o intalnire cu unul dintre consultantii Roweb.

Contacteaza-ne!


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices