#TransformareDigitala l Roweb – partener al evenimentului Digitalizarea Romaniei (organizat de Bursa.ro)

Acest articol a fost publicat in categoria Tehnologie in .

In 28 iulie Roweb a fost partener (sponsor) al evenimentului online “Digitalizarea Romaniei” (eveniment aflat la cea de-a III-a editie).

Scopul evenimentului a fost de a aduce in discutie subiecte de actualitate cu impact atat asupra mediului public, cat si a celui privat, audienta vizata de aceasta videoconferinta fiind factorii de decizie din insitutii si business-uri din Romania aflate in plina transformare digitala.

Subiectele discutate in cadrul acestei editii au fost:

 • Domeniul IT&C – evolutie si perspective;
 • Investitiile companiilor din ITC după doi ani de pandemie;
 • Economia Romaniei – de la digitalizarea fortată la provocarile cibernetice ale razboiului;
 • Securitatea cibernetica in contextul geo-politic;
 • Necesitatile si solutiile mediului de afaceri pentru apararea impotriva atacurilor cyber;
 • Stadiul de pregatire a sectorului IT&C pentru riscurile cibernetice;
 • Solutiile industriei IT&C la problemele ridicate de digitalizarea fortata;
 • Modul de implementare si implicatiile aplicarii Legii 5G;
 • Locul Romaniei pe harta digitala a Europei;
 • Contributia PNRR la dezvoltarea sectorului de IT&C si proiectele asteptate;
 • Digitalizare in domenii cheie: digitalizarea sanatații, o necesitate accelerata de pandemie.

Videoconferinta a fost transmisa in direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum si pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

 

Partener (sponsor) al evenimentului “Digitalizarea Romaniei”

Cu o experienta de peste 18 ani in piata de software development, compania noastra a sustinut acest eveniment din pozitia de partener business (sponsor), considerand astfel de dezbateri esentiale pentru identificarea celor mai bune solutii pentru accelerarea transformarii digitale a business-urilor si institutiilor din Romania.

Intr-un interviu acordat publicatiei Bursa.ro in urma cu cateva luni, CEO-ul Roweb, Viorel Costea oferea o analiza a modului in care digitalizarea se face in Romania in raport cu alte tari. Redam, mai jos, o parte a acestui interviu:

“În ultimii 5 ani, interesul pentru digitalizare a crescut semnificativ și în România, motiv pentru care am început să fim interesați să atragem clienți și din piața națională. Însă decalajele continuă să existe pentru că lucrurile au început să se întâmple mult mai târziu la noi, comparativ cu alte țări (Germania, Elveția, Anglia, etc.).

Cred că acest decalaj ar putea fi depășit prin investiții în soluții digitale complexe, care să acopere end-to-end nevoile utilizatorilor și companiei deopotrivă. Există tendința de a investi în aplicații mici și disparate, care să se adreseze separat unor cerințe punctuale sau chiar contextuale (aplicații mobile, portaluri, platforme, etc.) Este doar o chestiune de timp până când companiile care aleg să investească astfel în digitalizare se găsesc în fața unor blocaje, întrucât folosirea mai multor soluții care nu sunt neapărat compatibile sau interconectate devin suprasolicitante și derutante pentru utilizatori.

Desigur că nu este simplu de gândit o soluție de complexitate mare care să acopere nevoi diverse ale diferitelor tipuri de utilizatori și care să fie adaptabilă și în viitorul apropiat sau îndepărtat, însă aici intervine partea de consultanță tehnică. Acesta este un serviciu pe care noi îl oferim constant clienților noștri tocmai pentru că avem deja experiență extinsă pe zona de soluții complexe și putem veni cu o arhitectură software scalabilă și corect adaptată specificului clientului și industriei.”

 

Implicarea Roweb in accelerarea transformarii digitale in mediul public

Tendința de adopție a tehnologiilor și soluțiilor de tip smart s-a accelerat, cu precădere în ultimii ani, ca urmare a contextului pandemic. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, Roweb a dezvoltat SmartCity, o solutie digitala completă, adresata organizatiilor, instituțiilor si companiilor, gandita din start ca un prototip flexibil, capabil pentru scalare si adaptare la o varietate de tipuri de comunitati.

În prezent, soluția SmartCity este folosita de către Primaria Municipiului Pitesti in special pentru solutionarea sesizariloor venite din partea cetatenilor. Implementata cu aproximativ un an in urma, aplicatia are peste 1000 de descarcari, a inregistrat 1170 de sesizari, dintre care mai mult de jumatate au fost deja solutionate.

”Cu aplicația mobilă dedicata, cetatenii din Pitesti pot accesa instantaneu informatii utile si pot face reclamatii/sesizari direct de pe telefonul mobil. De asemenea, avem acum o interfata mai prietenoasa pe site-ul nostru web – conceputa tinand cont de nevoile cetatenilor – si un web backoffice intuitiv pentru personalul municipalitatii”, a declarat Cristian Gentea, Primarul Municipiului Pitesti.

Aplicatia poate fi folosita atat de utilizatorii de smartphone cu sistem Android, cat si iOS.

„SmartCity a adus un plus de valoare pentru Primaria din Pitesti prin faptul ca ea reprezinta o punte intre cetateni si institutie. Aplicatia permite o mai buna organizare a activitatii primariei, reducand, in acelasi timp, birocratia. De exemplu, cetatenii pot face sesizari in legatura cu ce se intampla in comunitatea lor direct din aplicatie. Pe de alta parte, primariile pot transmite catre cetateni informatii de tip avertismente sau evenimente. Și totul pe baza unui sistem de notificari instant”, a declarat Malina Mircu, manager echipa Mobile Roweb.

 

Implicarea Roweb in accelerarea transformarii digitale in mediul privat

In perioada post pandemica, Roweb a inregistrat o crestere a proiectelor noi dezvoltate pentru mediul privat), pe industrii variate. Totodata, s-a observat si o crestere ampla a proiectelor existente, unde clientii au solicitat noi functionalitati sau dezvoltarea in paralel de noi solutii. Cele mai multe solicitari noi vin din industrii precum logistica, imobili recrutare & HR, finante si asigurari, imobiliare, turism & ospitalitate.

“Unul dintre motivele pentru care am ales sa lucram, in mare parte pentru piata internationala (90% dintre clientii nostri sunt din mediul international) este ca acolo am identificat un interes foarte mare pentru digitalizare, respectiv o maturitate din perspectiva digitalizarii (in piața de IT) si o disponibilitate in crestere pentru accelerarea proceselor de transformare digitala in toate industriile (de la imobiliare si HR, la business-urile din zona financiara, educationala, entertainment, etc.).” 

Promovarea ca partener in transformarea digitala la evenimentele tech si de business internationale

In special din pozitia de membru ATIC si ARIES, Roweb a inceput sa participe la evenimente business si tech inca din 2014, la o parte dintre ele avand o prezenta constanta – GITEX Technology Week din Dubai, MWC Barcelona, MWC Las Vegas, LEC Geneva, Swiss IT Forums Geneva, GPeC Romania. In cadrul celor externe, compania participa cu stand expozitional, ca parte din delegatia oficiala a Romaniei.

„Intrucat un procent atat de mare din business-ul Roweb vine din piete internationale, un pas important in strategia de crestere a vizibilitatii in tarile vizate este reprezentat de participare fizica la evenimentele tech. Deoarece modelul nostru de business presupune un proces complex, fiind vorba de proiecte mari, pe termen lung, aceste participari se traduc prin oportunitati de cunoastere si socializare care deschid calea spre o relatie de incredere”, a declarat Viorel Costea, CEO si co-fondator Roweb.

 

Despre Roweb

Roweb este o companie de servicii software cu o experienta solida in dezvoltarea aplicatiilor complexe de afaceri, incepand cu 2004.

Echipele noastre de experti pot crea aplicatii de afaceri elaborate, intuitive si scalabile de jos in sus sau pot actualiza aplicatiile existente pentru a corespunde noilor asteptari si cerinte.

Avem o echipa de dezvoltare dedicata pentru fiecare proiect pentru a garanta ca fiecare aplicatie business primeste suficienta atentie.

Expertii nostri nu se ocupa doar de dezvoltarea aplicatiei, ci si de testarea si intretinerea acesteia, in functie de cerintele discutate cu clientul.

Ne tratam intotdeauna clientii precum parteneri, iar abordarea noastra include mai intai analiza nevoilor clientului pentru identificarea celor mai bune solutii tehnice.

Ai nevoie de un partener pentru eficientizarea procesului de transformare digitala?

Programeaza o intalnire cu unul dintre consultantii Roweb.

Contacteaza-ne!